2018 model akıllı telefonlar görücüye çıktı

Birçok akıllı telefon üreticisi 2018 model akıllı telefonlarını Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttı.

Samsung’un en iyisi artık S9

Akıllı telefon pazarında lider konumda bulunan Samsung’un yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S9 ve S9+ resmen tanıtıldı. Yeni modeller tasarım olarak 2017 model selefleri S8 ve S8+’a fazlasıyla benziyor.

Samsung’un sonsuz ekran olarak adlandırdığı kavisli ekran tasarımı yine karşımızda. Galaxy S9 5.8 inç, S9+ ise 6.2 inç OLED ekrana sahip ve her iki telefon da suya dayanıklı.

Galaxy S9’lar kamera özellikleri ile öne çıkıyor. S9’da tek ana kamera, S9+’da ise çift arka kamera yer alıyor. Her iki modelde de ana kamera çift diyafram genişliğine sahip. Düşük ve parlak ışık ortamları için farklı diyafram genişliği sunan telefon tüm koşullarda en iyi fotoğrafı çekmeyi mümkün kılıyor. Kameranın dikkat çeken diğer bir özelliği ise saniyede 960 kare video çekim yapabilen super slow-motion özelliğine sahip olması.

Akıllı asistan Bixby

Samsung’un dijital asistanı Bixby, S9 ve S9+’da daha akıllı özelliklere kavuşuyor. Bixby artık gerçek zamanlı olarak çeviri yapabilecek. Örneğin, bir restoran menüsünü telefon kamerasıyla anında istediğiniz dile çevirebileceksiniz. Samsung, Apple’ın Animoji özelliğine benzeyen AR Emoji adını verdiği ve kullanıcıların yüzünü üç boyutlu tarayıp emojiler oluşturabildiği özelliği S9 ve S9+ ile birlikte duyurdu.

Haberin Devamı

16 Mart’ta satışa sunulacak olan telefonlardan 64GB’lık Galaxy S9 4 bin 599 TL, Galaxy S9+ ise 5 bin 199 TL’den başlayan fiyat etiketine sahip olacak. Samsung eski telefonlarını getiren müşterilerinin telefonunu değerinde alıp S9 modellerini vereceğini açıkladı.

Nokia’dan ‘yıkılmadım ayaktayım’ mesajı

Geçen sene Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 ve Nokia 8 modelleriyle ‘Yıkılmadım, ayaktayım ’ mesajı veren Nokia, Barselona’da tanıttığı 5 yeni modelle bu sene daha da iddialı olacağının sinyallerini verdi. Android One program ortaklığını sürdüren Nokia’nın yeni modellerinde en güncel Android sürümü Oreo ve Go yüklü.

Haberin Devamı

Sirocco çok iddialı

Nokia’nın en iddialı modeli Nokia 8’nin 2018 versiyonu Nokia 8 Sirocco ismiyle duyuruldu. Telefon 2K çözünürlük sunan 5.5 inç kavisli pOLED ekrana sahip. Cihazın yüzde 95’i camdan oluşuyor ve darbelere karşı koruma sağlaması için 3D Corning Gorilla Glass 5 teknolojisi tercih edilmiş. Telefonun ana kamerası ZEISS imzalı çift arka sensörle yine iddialı. Sensörlerden birisinde yer alan 2x optik yakınlaştırma özelliği ile selefinin bir adım önüne geçmiş.

Nokia 8 Sirocco’nun bir tık altında konumlanan Nokia 7 Plus’ta su geçirmezlik özelliği yok ancak 6 inçlik IPS ekranı ve 16 megapiksellik ön kamerası ile büyük ekran ve selfie seven kullanıcılara hitap ediyor.

Ve Nokia 6...

Nokia’nın ödüllü kompakt modeli Nokia 6’nın 2018 modeli selefine göre yüzde 60 daha hızlı bir performans sunuyor. FM radyoya da sahip olan 2018 model Nokia 6, 1699 TL fiyat etiketine sahip olacak.

Bütçe dostu

Az kaynakla çok iş yapmak için geliştirilen Android Go işletim sistemini ilk kullanan modellerden birisi de Nokia 1 oldu. WhatsApp, Facebook, Instagram ve mobil bankacılık uygulamalarını indirip kullanmaya uygun cihaz, temel düzeydeki ihtiyaçları karşılıyor. Telefonun Türkiye satış fiyatı 699 TL .

Haberin Devamı

Muz telefon döndü

Matrix filmiyle ünlenen ve kayan kapak tasarımıyla akıllarda kalan efsane model Nokia 8110 geri dönüyor. Yenilenen telefon 4G desteğiyle akıllı telefon özelliklerine kavuştu. Efsane oyun ‘Yılan’ın yenilenmiş versiyonu da telefonda yüklü gelecek. Efsanevi Nokia 8110’un yenilenen versiyonu 599 TL’ye tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Vestel çıtayı yükseltti

Yerli akıllı telefon üretimi konusunda öncü bir rol üstlenen Vestel, yeni akıllı telefon modeli Z20’yi Barselona’da tanıttı. Geçen yıl Z10 ile üst segmentteki ilk modelini duyuran Vestel, bu sene Z20 modeliyle çıtayı yükseltti. Metal çerçevesi ve Corning Gorilla Glass arka cam yüzeyi ile şık bir tasarım sahip olan Z20’de 5.65 inç boyutunda ve 1080x2160 çözünürlükte bir ekran yer alıyor. Üst seviye akıllı telefonlarda gördüğümüz çift kamera teknolojisi artık Z20’de de var. Arkada yer alan 16 MP + 5 MP iki kamera kaliteli tek bir fotoğraf elde edilmesini sağlıyor. Dahili FM radyo, hızlı şarj, parmak izi okuyucu gibi özelliklere sahip Venus Z20, Nisan ayında 2 bin 99 TL’den satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Sony’den iki model

Modellerini en sık yenileyen markalardan olan Sony, 6 ay önce piyasaya sürdüğü Xperia XZ1 serisinin yeni modellerini tanıttı. Yeni Xperia XZ2 ve XZ2 Compact modelleri yine ekran boyutları ile farklılaşıyor. XZ2, 5.7 inç XZ2 Compact ise 5 inç HDR Full HD+ ekrana sahip. XZ2 Compact, ekranının küçük olması dışında performansı ve kamerasıyla XZ2 özelliklerini daha kompakt bir kasada isteyen kullanıcılara hitap ediyor.

DİĞER YENİ YAZILAR