Kamera performansıyla dikkat çeken telefonlar

Yapılan araştırmalar kamera performansının tüketicilerin akıllı telefon tercihinde en önemli kriter olduğunu gösteriyor.

Yapılan araştırmalar kamera performansının tüketicilerin akıllı telefon tercihinde en önemli kriter olduğunu gösteriyor. 2017 yılında piyasaya sunulan ve gelişmiş kamera özellikleriyle içinizdeki yönetmeni ortaya çıkaracak kadar iddialı dört akıllı telefon modeline yakından bakalım.

Çift kamera performansı

Samsung’un amiral gemisi modellerinden Samsung Galaxy Note 8, arkadaki çift kamerasıyla harika fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. 12 MP değerindeki kameraların her ikisinde de OIS (Optik Görüntü Sabitleyici) var. Birisi geniş açılı diğeri ise tele foto lense sahip kameralar en iyi fotoğrafı çekebilmeniz için aynı anda çalışıyor.
HDR ve otomatik odaklanma özelliklerine sahip 8 MP ön kamera selfie seven kullanıcıları cezbedecek kadar yetenekli. Note 8 kamerası 2X optik, 8X dijital zoom imkanı sunuyor. Fotoğraf dışında video konusunda da iddialı olan cihaz 30fps değerinde 4K video çekebiliyor.
Stüdyo kalitesinde selfieler
iPhone’nun 10’uncu yılına özel üretilen ve bugüne kadarki en iyi iPhone olarak lanse ettiği iPhone X, en iyi kamera performansı sunan iPhone unvanının da sahibi oldu.
Note 8 gibi iPhone X da çift kameraya sahip. 12 MP değerinde 2 kameradan birisi geniş açılı diğeri ise tele foto lense sahip. Her iki kamerada da OIS bulunuyor. iPhone X’daki en önemli yenilik ön kamerada karşımıza çıkıyor. TrueDepth adı verilen kamera teknolojisine sahip 7 MP ön kamera Portre Işığı özelliğiyle selfie’lerinizi profesyonel stüdyo çekimlerine dönüştürüyor. TrueDepth kamera sadece iPhone X’da yer alıyor.
Süper yavaş modu fark yaratıyor
Fotoğraf çekmek dışında eğlenceli videolar oluşturmaya merakınız varsa Sony Xperia XZ1 sizi eğlenceli bir dünyaya davet ediyor. Motion Eye teknolojisine sahip Xperia XZ1, süper yavaş çekim modunda saniyede 960 kare çekim yapabiliyor. İster en özel anları yakalamak için isterseniz eğlenmek için süper yavaş çekim modunu kullanabilirsiniz.
Xperia XZ1’nin kamerasının yeteneği bununla sınırlı değil. 19 MP değerindeki geniş açılı lense sahip kamerası akıllı özelliklere de sahip. Otomatik odaklanmalı seri çekim özelliği hareketli görüntülerin bulanık kaydedilmesi sorununu ortadan kaldırıyor. Xperia XZ1’in 3D oluşturucu özelliğini kullanarak yeni yıl kartınızı 3D Avatar’ınızla oluşturduğunuz video ile hazırlayıp sevdiklerinize benzersiz bir sürpriz yapabilirsiniz.
Aynı anda video ve fotoğraf
Sahalara geri dönen Nokia, Zeiss imzalı kamerasıyla oldukça iddialı.
Telefonun hem ön hem de arka kamerasında 13 MP Zeiss imzalı lensler kullanılmış. Nokia 8, Bothie adı verilen aynı anda iki kamerayı da kullanıp fotoğraf ve video çekme yeteneğine sahip. Bothie ile aynı anda ön ve arka kamerayı kullanıp canlı yayın yapmak da mümkün.
Çift görüntü birleştirmeli arka kamerada hem renkli hem de tek renkli sensörler yer alıyor. Bu özellik ile fotoğraflarda gölge ve karanlıkta hiç bir detayın kaybolmasına izin yok.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR