iPhone 8’lerde yenilik var mı?

Apple, 10’uncu yıla özel geliştirdiği iPhone X modelini ‘Geleceğe merhaba deyin’ sloganıyla duyurdu.

Apple, 12 Eylül’de düzenlediği etkinlikte, 10’uncu yıla özel geliştirdiği iPhone X modelini ‘Geleceğe merhaba deyin’ sloganıyla duyurdu. Ana ekran düğmesinin kaldırıldığı iPhone X kullanıcısını parmak izi yerine yüzünden tanıyor. Etkinlikte tanıtılan diğer iki iPhone modeli iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, iPhone X’in gölgesinde kaldı. iPhone 7 ile aynı tasarıma sahip iPhone 8’ler için Apple yeni özellik eklemeyi unuttu yorumları yapıldı. Peki iPhone 8’de gerçekten yeni bir şey yok mu? İşte iPhone 8 ve 8 Plus’a özel 8 yeni özellik.

- 8 ve 8 Plus, selefleri ile aynı tasarıma sahip. Ancak artık telefonların arka gövdesi alüminyum yerine cam ile kaplanmış. Yani artık tamamen cam bir kasa ile karşı karşıyayız.

- Ölçüleri 4.7 ve 5.5 inç olarak korunmuş. Ekran çözünürlük değerleri de aynı. iPhone 8’lerde yeni True Tone görüntüleme teknolojisi yer alıyor. True Tone teknolojisi gerçeğe daha yakın renkler sunma konusunda iddialı.

Haberin Devamı

- 8’ler yeni A11 biyonik işlemci ile iPhone 7’den yüzde 25-75 arasında daha yüksek performans vadediyor.

- Standardına uygun kablosuz şarj desteğine sahip.

- 8’de 12 Megapiksel tek, iPhone 8 Plus’da 12+12 MP çift kamera yer alıyor. Kamera tarafında radikal bir değişiklik yok. Bazı ufak iyileştirmeler yapılmış. Daha hızlı odaklanma, 4K çekimlerde 60 fps, HD çekimlerde 240 fps desteği ile ufak bir doping söz konusu.

- Gerçeklik (AR - Agumented Reality) uygulamalarında en iyi sonucu vermesi için iPhone 8 ve 8 Plus kamerasında geliştirme söz konusu.

- Yeni iPhone modellerinde Bluetooth 5.0’a yer vermiş. Bluetooth 4.2 teknolojisine kıyasla 4 kat daha fazla kapsama, veri transferi tarafındaysa 2 kat daha fazla hız sağlayan Bluetooth 5.0 yeni iPhone modellerinde standart.

- İyileştirme ile hoparlörler artık yüzde 25 daha güçlü.

HP’den mobil fotoğraf yazıcısı

HP, fotoğraf baskısı almanın keyifli ve renkli yolunu sunan HP Sprocket fotoğraf yazıcısını piyasaya sürdü. Fotoğraf albümlerinin de dijitalleştiği günümüzde fotoğraf baskısı almak pek tercih edilmese de HP’nin mobil fotoğraf yazıcısı 5 x 7.6 cm boyutlarında eğlenceli çıktılar almanızı sağlıyor. Baskısı alınan fotoğraflar ise kağıdın yapışkanlı arka yüzü sayesinde arzu edilen her yerde süsleme ve dekorasyon amaçlı kullanılabiliyor. iOS ve Android’de ücretsiz olan HP Sprocket App, kullanıcıların akıllı telefon ve sosyal medya fotoğraflarını renkli çerçeveler, yazılar, çıkartmalar, filtreler ve daha fazlasıyla kolayca özelleştirmelerine imkan sunuyor. Sprocket ile baskısı alınan fotoğraflar su geçirmez, lekelenmeye ve yırtılmaya karşı dayanıklı. Cebe sığan ölçülere ve Bluetooth bağlantısına sahip HP Sprocket ile her yerde kolayca fotoğraf baskısı almak mümkün hale geliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR