Gazete Vatan Logo

Harran Üniversitesi'ne 72 öğretim üyesi alınacak

Harran Üniversitesi, profesör,doçenç ve doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 72 tane personel alımı için ilan açtı.

Harran Üniversitesi'ne 72 öğretim üyesi alınacak

Harran Üniversitesi 72 tane öğretim üyesini kadroya katmak için harekete geçti. Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi ilanı bugün açtı ve 15 gün sonra başvurular sona eriyor. Üniversite'nin yayınladığı ilana göre başvuran adayların ;

1-Profesör ve Doçent kadroları daimi, doktor öğretim üyesi kadroları ise süreli kadrolardır. Bu kadrolara başvuracak adayların Üniversitemiz www.harran.edu.tr web sayfasının duyurular kısmındaki ilan metni ile birlikte bulunan “Öğretim Üyesi Kadrolarına Ait Başvuru Formu” nu eksiksiz bir şekilde doldurup 1 (bir) adet vesikalık fotoğraf da forma yapıştırarak ilanda istenilen belgeler ile birlikte ilgili makama şahsen elden teslim etmeleri gerekmektedir.

2- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gereklidir 3- Lisans, Yüksek Lisans, Doktora veya uzmanlık belgesi, doçentlik belgesi noter veya resmi kurumlarca onaylanmış olması gerekir. E-Devlet kapısından (www.turkiye.gov.tr) alınan kare kodlu çıktılı öğrenim belgeleri geçerlidir.

4- Açıktan atanacak adaylar daha önce çalışıp ayrıldığı kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesi ile 2 adet güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formunu (Personel Daire Başkanlığımızın web sayfasında formlar kısmında mevcuttur) başvuru sırasında başvuru belgeleriyle birlikte teslim edeceklerdir.

5- Adayların 3 (üç) aydan fazla Devlet Hizmeti Yükümlülüğünün bulunmaması ve birden fazla kadroya başvurmaması gerekir. Birden fazla kadroya başvuru halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecektir.

6- 2547 sayılı Kanun, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Harran Üniversitesi Öğretim Üyeliği ve Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesinde belirtilen koşulları sağlayamayan öğretim üyeleri adaylarının başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

7- Adayların bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 (Onbeş) gün içerisinde ilanda istenilen belgeleri ilanda belirtilen birimlere elden teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde şahsen yapılmayan müracaatlar ile eksik belgeyle yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

8- Profesör kadrosuna başvuracak adaylar, matbu başvuru dilekçesine ek olarak onaylı lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık ve Doçentlik belgelerini, nüfus cüzdanı fotokopisini, özgeçmiş ve yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 5 (beş) adet CD veya taşınabilir flash bellek ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

9- Doçent kadrosuna başvuracak adaylar, matbu başvuru dilekçesine ek olarak onaylı lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık ve Doçentlik belgelerini, nüfus cüzdanı fotokopisini, özgeçmiş ve yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 5 (beş) adet CD veya taşınabilir flash bellek ile birlikte Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

10- Profesör ve Doçent kadrolarına başvuracak adaylar başvuru sırasında teslim edecekleri bilimsel dosyalar ve CD veya flash bellekler dışında ayrıca Üniversitemizin www.harran.edu.tr sayfasının duyurular kısmında ilan metni ile birlikte bulunan ilgili formu eksiksiz doldurup formda belirtilen belgeleri de ayrı bir dosya halinde başvuru sırasında Rektörlük Personel Daire Başkanlığına elden teslim edeceklerdir.

11- Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar, matbu başvuru dilekçesine ek olarak onaylı lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgelerini, askerlik durum belgesini, yabancı dil belgesini, nüfus cüzdanı fotokopisini, özgeçmiş ve yayın listesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir adet dosyayı ve bu dosyadaki belgeleri içeren salt okunur 3 (üç) adet CD veya taşınabilir flash bellek ile birlikte ilanda belirtilen birime şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar ayrıca Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığınca web sayfasında bulunan Harran Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesindeki puanlama çizelgesini eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup başvuru dosyasına CD’lere veya flash belleklere yüklemeleri gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların ÜDS, KPDS, YÖKDİL’den veya Üniversitelerarası Kurulun kabul ettiği sınavların birisinden en az 55 (ellibeş) veya eş değer puan almış olmaları zorunludur.

Doktor Öğretim Üyeleri Yükseköğretim Kurumlarında en az bir yarıyıl ders vermiş olanlar, belgelendirmek şartıyla deneme dersinden muaf tutulurlar.

12- Profesör unvanı alanlar Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına, Doçent unvanı alanlar da Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuru yapamazlar, aksi takdirde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

13- Yukarıda verilen bilgiler dışında profesör ve doçent kadroları için Rektörlük Personel Daire Başkanlığının 0 414 – 318 3026 – 0 414 318 3089 nolu telefonlarından, doktor öğretim üyesi kadroları için ise ilgili Dekanlık ve / veya Yüksekokul Müdürlüklerinin ilgili telefonlarından bilgi edinilebilir.

Haberin Devamı

Adaylar ayrıntılı bilgi almak için Üniversitenin http://personel.harran.edu.tr adresini ziyaret edebilir.

Haberin Devamı

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı