Gazete Vatan Logo

Halkbank'ın akıllı binası Danıştay'ın

Halkbank'ın 100 milyon dolar değerindeki merkez binası Danıştay'a verildi. Kararı Ali Babacan açıkladı

Halkbankası'nın yaklaşık 100 milyon dolar değer biçilen merkez binası, Danıştay'ın oluyor. Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun, TBMM Başkanı Bülent Arınç'la görüştüğü ve bina konusunda destek istediği dakikalarda, Devlet Bakanı Babacan, Danıştay'ın talep ettiği Halkbank binasının kuruma verildiğinin müjdesini verdi.

Devlet Bakanı Ali Babacan dün bazı basın mensuplarıyla yaptığı sohbette Danıştay'a da bir müjde göndererek, son bir karar alarak özelleştirme kapsamındaki Halkbank'ın halen kullandığı akılh binanın, Danıştay'a verildiğim söyledi. Danıştay'ın bu yöndeki talebiyle ilgili uzun zamandır çalışıldığını belirten Babacan, son
kararın verildiğini ve Halkbank'ın taşınmasının ardından binaya Danıştay'ın yerleşeceğini belirtti.

Babacan'ın son kararı açıklaması da "son dönemde sıkıntılı günler yaşayan Danıştay'a müjdeli haber geldi" esprilerine neden oldu. Babacan'ın açıklamasının ardından bazı Hazine bürokratlarından edinilen bilgiye göre, bina yaklaşık 68 milyon dolara maloldu ve halen piyasa değeri 100 milyon dolar olarak tahmin ediliyor.

İstanbul'a geliyor
Bina için uzun bir süre önce Danıştay yönetiminin Başbakan Tayyip Erdoğan'dan talepte bulunduğu, hatta Başbakan Erdoğan'ın Halkbank binasına ait temsili bir anahtarı Danıştay yönetimine verdiği iddia edilmişti.

Öte yandan Babacan'ın açıklamasının ardından Halkbank'ın istanbul'a taşınmasıyla ilgili hazırlıkların sürdüğü belirtildi. Bürokratlar, taşınma işleminin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Haberin Devamı