Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
İlaç besin etkileşimleri korkutuyor!
İlaç besin etkileşimleri korkutuyor! İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi Direktörü, Uzm. Dr. Özgür Şamilgil ilaç kullanırken tükettiğimiz besinlere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor. Örneğin kansızlık için demir hapı alıyorsanız süt ve süt ürünlerini 2 saat sonra tüketmelisiniz diyor.
27.08.2015 Magazin
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi...
Arjinin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Arjinin Barındıran Gıdalar Listesi... Arjinin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bir aminoasit olarak ifade edilebilir. Ancak vücut açısından çeşitli zararlarının olduğu da söylenebilmektedir. Arijinin insan vücudunda doğal olarak üretilmemektedir. Bu nedenle de dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Vücuttaki bedensel işlevlerin yerine getirilmesinde arjinin büyük bir öneme sahiptir. 
26.01.2024 Yaşam
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çeyrek Ekmek Kaç Kalori? Çeyrek Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Ekmek, kilo alımına neden olan besinlerden biridir. İçerisinde bulunan un ve şeker miktarı ile beraber vücutta yağlanma problemleri başlamaktadır. Çeyrek ekmek tüketimi de bu durumların yaşanmasına neden olan besinler arasına girmektedir. Beyaz ekmek yüksek oranda karbonhidrat içermektedir. 
16.12.2023 Sağlık
Aşırı su içen kadının sonu korkunç oldu! ‘Ne kadar içerse içsin susuzluğu geçmiyordu'
Aşırı su içen kadının sonu korkunç oldu! ‘Ne kadar içerse içsin susuzluğu geçmiyordu' Aile tatilinin son gününde rahatsızlanan 35 yaşındaki ABD'li kadın ne kadar su içerse içsin susuzluğunun geçmediğini belirterek litrelerce su içti. Tatil dönüşü evinde bayılan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Doktorlar ölüm sebebinin ' su zehirlenmesi' olduğunu açıkladı.
4.08.2023 Dünya
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? İşte tarifi…
Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? İşte tarifi… Önemli jbir C vitamini kaynağı olan limon suyu diyete başlayan pek çok kişi tarafından da tercih ediliyor. Bağışıklık güçlendirici özelliği başta olmak üzere limon suyunun vücuda pek çok faydası bulunuyor. Peki, Limon suyu faydaları nelerdir? Limon suyu nasıl hazırlanmalıdır? Limon suyu içmek ne işe yarar? Limon suyu ne zaman içilmeli? Aç karnına limonlu su içmenin faydaları nelerdir? İşte detaylar…
1.02.2022 Sağlık
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor!
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor! Sinir sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan magnezyum, kişiyi sakinleştiren mekanizmaları harekete geçirmeye, ayrıca uykuyu engelleyebilecek kaygı ve depresyonun hafifletilmesine yardımcı oluyor. Magnezyumun sinir sistemini sakinleştirmeye destek olarak vücudu ve zihni uykuya hazırlamaya yardımcı olduğuna dikkat çeken Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, “Birçok lezzetli yiyecek ihtiyaçduyduğunuztüm magnezyumu sağlayabilir” diyor.
10.11.2021 Sağlık
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği Zinde kalmak, beden ve ruh sağlığını korumak için vitamin ve mineral dengemiz önemli. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral yorgun düşüren vitamin-mineral eksikliklerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir'
'Güneş ışığı, mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğuyla mücadele etkilidir' Sağlıklı Yaşam Danışmanı Uzman Dr. Murat Keklikoğlu, güneş ışığının mevsimsel depresyon ve bahar yorgunluğu ile mücadele etmede etkili bir çözüm olduğunu söyleyerek, “Güvenli bir biçimde mümkün olduğunca fazla güneşe çıkılmalıdır. Sabah yürüyüşleri, açık havada zaman geçirmek oldukça önemlidir. Güneş ışığı vücudun D vitamini üretimini uyarır ve aynı zamanda ruh sağlığına da fayda sağlar” dedi.
3.10.2021 Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
Mide bulantısına iyi gelen 5 besin
Mide bulantısına iyi gelen 5 besin Mide bölgesindeki rahatsızlıkla beraber kusma hissinin oluşması mide bulantısı olarak bilinir. Özellikle kişinin günlük yaşamını zorlaştırabilir ve ciddi bir sağlık boyutuna kadar ilerleyebilir. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger mide bulantısına iyi gelen 5 besini sizin için paylaştı. İşte mide bulantısına iyi gelen 5 besin.
12.06.2021 Sağlık
Enfeksiyonlar çölyak hastalığını tetikleyebilir!
Enfeksiyonlar çölyak hastalığını tetikleyebilir! Çölyak hastalığının Türkiye’de görülme sıklığının yüzde 1 olduğunu söyleyen Gastroenterolog Prof. Dr. Vedat Göral, “Dünyada en yaygın olarak bilinen ve genetik bir hastalık olan çölyak hastalığı her yaşta ortaya çıkabilmesine rağmen 8-12 aylık çocuklarda ve 30-40 yaş aralığında daha sık görülür. Çölyak hastalığı tedavi edilmediğinde ince bağırsaklardaki emilim bozukluğu nedeniyle zamanla vücutta vitamin, mineral ve diğer besin maddelerinin eksikliği ortaya çıkar” dedi.
14.05.2021 Sağlık
Ramazan’da yapılan en büyük yanlış! Metabolizmayı yavaşlatıyor!
Ramazan’da yapılan en büyük yanlış! Metabolizmayı yavaşlatıyor! Ramazan ayında oruç tutan kişilerin beslenme alışkanlıkları ve yapılan yanlışlarla ilgili bilgiler veren Diyetisyen Gökçenur Aşık, “Ramazan’da yapılan en büyük yanlışlar; gece yatmadan önce yemek yemek ve sahura kalkıp sadece su içmektir” dedi.
28.04.2021 Ramazan
Sağlıklı beslenme için tabaklarınız ‘renkli’ olsun
Sağlıklı beslenme için tabaklarınız ‘renkli’ olsun Sağlıklı beslenmek için tabakların 'renkli' olması ve her besin grubundan yeterli miktarda bulunması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Eda Balcı, ''Yeşil, sarı, turuncu, beyaz, kırmızı ve mor… Tüm bu besinlerin vücudumuza sağladığı yararlar da farklı'' dedi. Balcı, renklerine göre 4 gruba ayırdığı besinlerin faydalarını anlattı.
20.04.2021 Sağlık
Şubat ayında tüketilebilecek besinler! Bağışıklığa birebir!
Şubat ayında tüketilebilecek besinler! Bağışıklığa birebir! Mevsimsel beslenmenin sağlık açısından pek çok faydası bulunuyor. Mevsiminde taze meyve ve sebzeleri yemek hem lezzet açısından önemli hem de barındırdığı vitamin ve mineraller açısından besleyicidir. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı güçlendirmek için mevsime göre beslenmek önem taşıyor. Peki, Şubat ayı meyve ve sebzeleri nelerdir? Şubat ayında hangi besinleri tüketmeliyiz? Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı şubat ayının kendine özgü meyve ve sebze listesini paylaştı. İşte Şubat ayında tüketebileceğiniz bağışıklığı güçlendiren besinler...
9.02.2021 Sağlık
Kışın metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Kışın metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Uzman Diyetisyen Eray Albayrak, saat 21.00 itibariyle melatonin hormonu salınarak, vücudun kendini yavaş yavaş sindirime kapatarak uyku hazırlıklarına başladığını belirterek, “Son ara öğününü en geç 21.00-21.30’da yap ve bu kışı fit geçir” dedi.
3.12.2020 Sağlık
“Arpa çimi corona virüse karşı bağışıklığı güçlendiriyor”
“Arpa çimi corona virüse karşı bağışıklığı güçlendiriyor” Arpa çiminin içerisinde kalsiyum, beta karoten, E, C ve K vitaminleri, potasyum, demir, fosfor, B, B2, B6 ve B12 vitaminleri ile magnezyumun bulunduğunu belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, “Pandemi döneminde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi açısından önemli bir role sahip” dedi.
24.09.2020 Sağlık
Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklığı güçlendirmenin yolları Corona virüsten korunmanın en iyi yolu güçlü bir bağşıklık sisteminden geçiyor. Bağışıklık sisteminin zayıflaması corona virüse yakalanma riskini de artırıyor. Peki, Bağışıklık nasıl güçlendirilir? Bağışıklığı güçlendiren besinler ve yiyecekler nelerdir? İşte bağışıklığı güçlendirmenin en etkili 7 yolu...
13.04.2020 Sağlık
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler'
Bağışıklık sistemi için uzmanlardan 'altın tavsiyeler' Uzmanlar, dünyada yeni tip koronavirüs tehlikesinin günden güne arttığına dikkati çekerken, hastalık için korunma önlemlerine özen gösterilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesinin önemini vurguluyorlar.
15.03.2020 Sağlık
Kışın üşümemek için bunu yapın!
Kışın üşümemek için bunu yapın! Kış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, "Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır." dedi.
26.11.2019 Sağlık