Gazete Vatan Logo

Güzeller geçidi!

Her yıl Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük açık hava etkinliklerinden biri olan Rio Karnavalı bugün sona erdi. Karnaval yine güzel dasçıların geçişlere sahne oldu.

Güzeller geçidi!

2 milyon dolar

Dansçıları Rio'nun favelalarından çıkan samba okulları bu gösteri için ortalama 2 milyon dolar harcıyor. Bu yıl biletlere yüzde 7.5 zam geldi, en ucuz bilet fiyatı 75 dolar. Gruplar için satılan 30 kişilik özel localar ise 42 bin dolar’dan başlıyor.

Bu sene 4 bin 200 yarışmacının katıldığı yarışmayı canlı izlemek için sadece karnaval alanı Sambadrom'a 150 bin kişi geliyor.

Karnavala katılan yarışmacılar, 14 okul içinde en iyisi olabilmek için bütün enerjilerini harcıyorlar. Karnavalın ilk iki gününde 14 samba okulu geçişe katılıyor. Ardından gruplar ikiye ayrılıyor ve bir günde yedi grup Sambodrome’da geçiş yapıyor. Akşam 21:00’da başlayan geçişler, sabah 06-07’ye kadar devam ediyor.

Imperatriz Leopoldinenssamba okulu geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Nelson Mandela’yı da anmayı unutmadı...

Bir gurubun geçişi ortalama 70 dakika sürüyor. İzleyiciler ortalama 4 okulun gösterisini izliyor. Karnaval sayesinde yaklaşık 700 milyon dolar gelir elde edildi.

1.6 milyon turist geldi. Şehre gelen turistlerin üçte biri ise eşlerini Rio’ya getirmeden tek başına karnavalı izlemeye gelenler.

Haberin Devamı

36 kişiden oluşan jüri karnavalın şampiyonunu belirlerken 10 kriteri göz önünde bulunduruyor; bunlar arasında müzik seçimi, samba okulunun bayrağını taşıyanların performansı ya da yüzlerce perküsyoncunun önünde tek başına dans eden dansçı kadın gibi maddeler var.

72 bin 500

Ünlü Rio karnavalı sadece Brezilyalıları değil tüm dünyadan insanları çeken görsel bir şölen. Samba okullarının, Brezilya’nın gecekonduları olan favelaların tam bir yıl boyunca heyecanla beklediği şölen bu hafta Rio’da, 72 bin 500 katılımcıyla gerçekleşti ve bugün sona erdi.

Geçişler, 1984'te açılan ve dünyanın en önemli mimarlarından Oscar Niemeyer'in imzasını taşıyan Sambadrome'da yapılıyor.

Karnaval sayesinde yaklaşık 700 milyon dolar gelir elde edildi. 1.6 milyon turist geldi. Şehre gelen turistlerin üçte biri ise eşlerini getirmeden tek başına karnavalı izlemeye gelen erkekler.