Afrin şehitleri ve seçim!

Zeytindalı harekatının 41’inci gününde asker ve polislerimizden 8 şehit ve 13 yaralı haberiyle sarsıldık.

Hatay’ın Hassa ilçesi karşısındaki Keltepe bölgesinde PKK-PYD terör örgütü tarafından tünellerde saklanarak kurulan pusuda 23-28 yaş arasında, hayatının baharında şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize dayanma gücü diliyorum.

PKK bu tünellerden “ellerinde ağır makinalı tüfeklerle” güvenlik güçlerimize saldırdı. PKK’nın eline bu silahları, uçaksavarları, roket ve füzeleri veren, “DEAŞ önemli” diyerek tek bir terör örgütünü diline dolayan ABD’nin ise sesi çıkmıyor.

Yalnız bırakıldı

Suriye’de ateş kes olsun, masum insanlar ölmesin diyerek, Türkiye’yle birlikte Astana ve Soçi zirvelerini yapan Rusya’nın, İran’ın “Türkiye’ye kurulan terör tuzakları, ABD’nin teröristlere verdiği binlerce TIR silah” karşısında sesi çıkmıyor. “ABD ile DEAŞ’a karşı koalisyon yaptık” diyen ülkelerin, DEAŞ’ın Afrin’de PKK ile birlikte Türk askerine saldırması karşısında hiç sesi çıkmıyor.

Haberin Devamı

Türkiye, sınır boyunu işgal etmiş olan PKK-PYD terör örgütü karşısında ÖSO ile yalnız bırakılmıştır.

Bu durumda, kurulan tünelli tuzaklar ve ellerindeki son teknoloji ağır silahlarla PKK’nın, Afrin şehir merkezine girecek olan TSK’ya ağır zayiat verdirmesi mümkündür. Hükümet, diğer ülkelerle gerginlikleri bir yana bırakarak uluslararası girişimlerle, Esad ve Rusya ile, ABD ile, BM ile kesin sonuç verecek diyaloglarla Suriye’de terör örgütlerine karşı mücadele veren askerlerimizi koruyacak çözümler üretmelidir.

İttifak önerileri

Afrin harekatı devam ederken Türkiye’de bir erken seçim havası da sürmektedir. Yapılacak seçimde Ak Parti ile MHP’nin ittifak yapacağı ortaya çıktıktan sonra diğer partileri içeren ittifak önerileri MHP yöneticileri ve bazı akademisyenler tarafından tekrarlanıyor.

Örneğin bir TV programında, hiç söz konusu değilken CHP veya İyi Parti ile HDP’yi yanyana getiren ittifak sözleri duyulabiliyor.

Bu süreçte, partilerin kendisi bu yönde bir açıklama yapmadan onları “ittifak içindeymiş” gibi göstermek veya MHP’nin artık alışkanlık halinde yaptığı gibi “kızdığı lideri FETÖ ile yan yana göstermek” siyasi etiğe hiç uymadığı gibi seçmeni yanıltacak yanlış bir eylemdir.

Haberin Devamı

Bugünlerde, Ak Parti-MHP tarafından gündeme getirilen “ittifaklar ve mühürsüz oyların seçimde geçerli sayılmasını içeren düzenleme” de medya ve vatandaşlar tarafından devamlı tartışılıyor.

Mühürsüz oylar

Ana Muhalefet Partisi’nin tepkilerinden sonra İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan da 28 Şubat’ta Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; 16 Nisan referandumunda YSK’nın yasalara aykırı şekilde “mühürsüz oyları geçerli sayması”ndan başlayarak bundan sonraki seçimde aynı hukuksuzluğu meşru hale getirecek olan düzenlemeyi eleştirdi. Mühürsüz oyların geçerli sayılması ve ittifaklar konusunda halkın da endişesi olduğu gözetilerek bu konu Meclis’te tartışılmalıdır.

DİĞER YENİ YAZILAR