İncirlik Üssü kapatılmayacak mı?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ABD’nin Dışişleri ve Savunma Bakanlarının Türkiye’ye gelişiyle ilgili haklı bir açıklama yapmış.

“Türkiye’yi iknaya gelmeyin. Gidin eğittiğiniz, donattığınız, silah verdiğiniz terör örgütlerine verdiğiniz silahları toplayın, Türkiye’ye karşı terörist eylem yapmamalarını söyleyin” diyor.

Türkiye’ye verdikleri sözleri tutmadıklarını, terör örgütünün Fırat’ın Batısına geçmeyeceği sözü verildiği halde geçtiğini, Menbiç’te bulunmayacakları söylenmesine rağmen orada olduklarını, silah verilmeyeceği söylendiği halde 5000 TIR silah gittiğini ve bu silahların DEAŞ’a değil Türkiye’ye karşı kullanıldığını hatırlatmış.

ABD yetkilileri hala adeta oyalama yapar gibi Türkiye ile sık sık görüşüyor ve anlamsız ve gerçekle alakasız konuşmalar yapıyorlar.

DEAŞ yalanı bitti

Rusya “Suriye’de DEAŞ kalmadı” açıklaması yapmıştı, bu terör örgütünün gerçekten de Suriye’de gücünü kaybettiği biliniyor.

Buna karşın, daha önce de Suriye’nin kuzeyindeki kentlerin çoğunu karşılık vermeden, tek kurşun atılmadan “ABD destekli PYD-PKK’ya bıraktıkları” gibi şimdi Afrin’de açıktan açığa Türkiye’ye karşı PKK ile birlikte savaşıyorlar.

Haberin Devamı

İngiltere, DEAŞ’a karşı koalisyon ülkelerinin içinde ama kendi siyasetçileri “PKK ile YPG’nin aynı örgüt olduğunu ve İngiltere’nin bu konudaki tutumunu netleştirmesi gerektiğini” açıklıyorlar.

Esad, PKK’yı destekliyor, onlara yardım edecek teröristlerin diğer bölgelerden konvoy halinde Afrin’e “sivilleri götürüyorlarmış gibi” kendi kentlerinden geçmesine izin veriyor, yolları açıyor.

Aralarında çocukların da olduğu sivilleri kalkan yapan PKK’lılar ise 9 askerimizi şehit ediyorlar.

Rusya ve İran, Esad’la birlikte hareket ettiklerine göre gizliden gizliye kime ne destek verdikleri belli değil.

Afrin operasyonunda bugüne kadar 31 şehit verdik, 143 yaralı askerimiz var.

Gencecik şehitlerimizin geride bıraktığı acılı ailelerinin feryatlarını dinleyecek gücümüz kalmadı, durum artık “PKK’yı silahlandıran” ABD’nin masallarını dinleyecek dönemi çoktan aşmıştır.

Haberin Devamı

Kürtler değil, PKK

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan “Afrin operasyonunun Kürtlere karşı yapıldığını, Türkiye’de ve Afrin’de yaşayan Kürt halkının zihninde olumsuz etkisi olacağını” söyledi.

O şehitlerin arasında Kürt vatandaşlarımız da var, terörle mücadelenin sadece PKK’ya karşı yapıldığı ve Afrin operasyonunun da “meşru müdafaa zorunluluğu” ile başlatıldığını, PKK’nın işgal ettiği yerlerde Türkmenleri de, Arapları da göçe zorladığını dünya bilmektedir. Burada anlaşılmayan, Esad’ın ve Rusya’nın “Suriye’nin toprak bütünlüğü” için yapılan bir operasyonu uzaktan izlemeleri, Esad’ın PKK’ya yardım etmesidir.

Bu da Suriye iç savaşı başladığından bu yana Türkiye’nin “Esad muhalifleriyle birlikte” hareket ediyor olması ile açıklanabilir.

Türk Hükümeti’nin, ülke çıkarı için bu noktayı ve İncirlik Üssü’nü “bize şehitler verdiren PKK terör örgütüne yardım eden ABD”ye kapatmayı değerlendirmesi gerekiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR