Yeni göç ve mülteciler!

ABD yetkilileri devamlı olarak “DEAŞ’la mücadeleden alıkoyan tüm faaliyetler dikkat dağıtıcıdır” söylemini tekrarlayıp duruyor.

Sözde PKK da onlar için “terör örgütü” sınıfında ama PKK’nın Türkiye’ye verdiği zarar, bugüne kadar ve hala PKK saldırılarıyla verilen şehitler DEAŞ kadar önemli değil.

Perşembe günü ABD “Yüzlerce PKK’lının Afrin’e gittiğini” doğruladı.

Bir kez daha hatırlatalım; on gün kadar önce ABD bu durumda, diğer bölgelerden Afrin’e militan takviyesi gönderilirse PKK-PYD’ye desteği çekeceğini açıklamıştı.

Şimdi kendisi de doğruladığına göre sözünü neden tutmuyor?

‘DEAŞ bitti’ diyorlar

Afrin’e Zeytin Dalı Operasyonu başladıktan sonra PKK’nın tutuklu DEAŞ’lıları “birlikte savaşmak için” serbest bıraktığı haberini yazmıştık.

Rusya B.M Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da “PYD-PKK’nın geçen ay Suriye’de 400 DEAŞ’lıyı serbest bıraktığını, bunlardan bir kısmının SDG(PKK) saflarına katıldığını” söylemiş.

“DEAŞ’a doğrudan veya dolaylı destek verenlerin sorumlu tutulması gerektiğini” de vurgulamış.

Haberin Devamı

Gerçekten de Afrin’de TSK’nın karşısında PKK ile DEAŞ’lı teröristlerin birlikte oldukları açıkça biliniyor.

Rusya 7 Aralık 2017’de, Suriye’de “DEAŞ kontrolünde hiçbir yerleşim yeri kalmadığını” açıklamıştı.

İki gün önce İngiltere’nin B.M Daimi Temsilcisi Jonathan Allen de “DEAŞ’ın kontrol ettiği toprakların yüzde 98’ini kaybettiğini” söyledi.

İşe bakın ki aynı gün “DEAŞ’ın Suriye ve Irak’taki kaostan yararlanarak yeniden güçlendiği” haberi de çıktı.

Acaba birileri, DEAŞ’ın bittiği anlaşılırsa Suriye’de “DEAŞ’la mücadele” adı altında istedikleri planı uygulamalarının zorlaşacağını mı düşünüyor?

Kalıcı konutlar

Türkiye-Suriye sınırındaki Atme’den 820 bin sivilin Türkiye’ye doğru sürülmek istendiği haberi verildi.

Avrupa ülkeleri, ABD’nin başını çektiği “DEAŞ’a karşı koalisyon”un da içindeler, PKK’nın da içindeler. Suriye’de yaşanan felaketlerde rolleri var ve yakından görüyorlar.

Buna rağmen mülteci alan ülke yok çünkü maddi-manevi sorumluluğu çok büyük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın Türkiye’deki mültecilere yardım sözünü tutmadığını ama ne olursa olsun yardıma devam edeceğimizi bir kez daha söyledi.

Haberin Devamı

Aynı konuşmada “Güvenli alanlar oluştuğunda sınırın her iki tarafında Türkiye’deki Suriyeliler için kalıcı konutlar yapılacağını, böylece 3.5 milyon Suriyeli mültecinin bir an önce kendi topraklarında yaşaması için adım atılmış olacağını” belirtti.

Sınırın Türkiye tarafında yaşayanlar bedava kalıcı konutlara yerleşince Suriye’ye dönmek isterler mi bilmiyoruz.

Diğer tarafta, kaynaklarımızı öncelikle kendi işsiz ve yoksullarımıza, şehit ve gazi ailelerimize maddi destek için harcamanın daha doğru olduğuna şüphe yoktur.

Organlarını kaybettiği için çalışamayan gazilerimize, kırık dökük evlerde yaşayan şehit ailelerimize en rahat şartları sağlamak devletin önceliği olmalıdır.

Türkiye bugüne kadar 30 milyar dolar harcayarak en zengin ülkelerin bile yapmadığını zaten yapmıştır.

DİĞER YENİ YAZILAR