Afrin operasyonu ve güvenlik tehdidi!

Türk halkı biliyor ki Hatay ilimize bir ilçesi kadar yakın, hatta neredeyse yürüme mesafesinde olan, 38 km yakınındaki Afrin’in “terör örgütü PKK’nın ve DEAŞ’ın elinde kalması” ülke için ciddi risk taşımaktadır.

Afrin, aynı zamanda Suriye iç savaşı sırasında PKK’nın Suriye Kürdistanı’na hazırlık olarak “özerk kanton” ilan ettiği bölgelerden biridir.

PKK’nın kanton ilan ettiği (Fırat’ın doğusundaki) Kobani ile Suruç arası da 38 km’dir, yani aynı güvenlik riski Kobani için de…

Akçakale sınırımızda bulunan ve ABD-PYD-PKK (hatta DEAŞ) ortaklığıyla işgal edilen, Cezire ile Kobani kantonlarının birleşmesini sağlayan Tel Abyad için de geçerlidir.

Bugün de Afrin’de PKK-DEAŞ işbirliği açıkça görülmektedir.

ABD 2014 yılından bu yana PKK içine askerlerini bile koyarak onun güney sınırımıza bitişik, koridor şeklinde bir alanı ele geçirmesini sağladı.

Gerçekten de bu koridor tamamlandığı takdirde Türkiye, o yürüyüş mesafesindeki PKK kontrolündeki kentlerden “sınırı aşacak PKK’lıların da terör tehdidi” altında olacaktır.

Haberin Devamı

Ülkelerin oyunu

Suriye rejimi, Afrin’deki PKK’lılara destek kuvveti gitsin diye PKK’lı teröristlerin Menbiç ve Rakka’dan (rejime ait bölgenin içinden geçerek) Afrin’e gitmelerine izin verdi.

Rusya deseniz, bir yandan “ABD’ye karşı Türkiye’ye yakın” görünürken diğer tarafta “Rus güçleri Afrin’den çıkmadı” diyerek Türkiye’yi yalanlıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson dün “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını gidermek için birlikte neler yapabiliriz, görmek istiyoruz. Her iki taraftan sivil kaybının azalmasını isteriz” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson “Türkiye, sınırlarını güvenli tutmak istemekte haklı” açıklaması yaptı.

Madem ki Türkiye’nin güvenlik endişesine bu kadar hak veriyorsunuz, sınırımızda o koridoru “ABD ve Koalisyon” olarak PKK iş birliğiyle neden oluşturdunuz da Suriye’yi böldünüz, Türkiye’ye de bu zararı verdiniz diye sormak lazım.

Hatay ve Kilis’e saldırı

ABD bölgeye 5 bin TIR silahı, patlayıcıyı boşuna göndermedi, Afrin’de bu silahlardan ne kadarı gizlenmiştir veya kullanılmaktadır bilinmiyor. Ancak kara harekatı başlatan TSK’nın büyük tehlikelerle karşılaşabileceği tahmin edilebilir, Allah askerlerimizi korusun.

Haberin Devamı

Afrin operasyonunun Türkiye için tek tehlikesi TSK açısından olmayacak, Pazar günü PKK Afrin’den Hatay’ın Reyhanlı ilçe merkezine 11 roket ve havan topu attı, 1 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 47 kişi yaralandı.

Cumartesi akşamından başlayarak (dün de 3 roket) Kilis merkezine de roketler atılıyor, 1 yaralı olduğu söylenmişti, evler ve iş yerlerinde ağır hasar var.

ABD’nin gönderdiği 5 bin TIR dolusu ağır silah ve zırhlı araçla Türkiye’ye karşı terör saldırıları yapılırken hala “süre belli olsun, birlikte ne yapabiliriz” gibi açıklamalarına nasıl bir tanım yakıştırmak lazım, kendisi düşünsün!

BOP projesine NATO müttefikine bunları yapmak da dahilmiş demek ki!

DİĞER YENİ YAZILAR