ABD ne yapmak istiyor?

Son günlerde PKK terörü “ABD’den aldığı silahlar ve moral desteğiyle” hızını arttırdı, şehit ve yaralı asker haberleri arka arkaya geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık “Ülkemize taciz olursa gereğini yaparız” diyor ama terörün tamamı “dışardan taciz” kapsamında. PKK teröristlerine askerlerimizi vuran roketatarlar, makinalılar, uzun namlulular, uçaksavarlar ABD tarafından veriliyor.

Erdoğan bir Portekiz TV kanalına yaptığı konuşmada “ABD Kobani’ye havaalanı yapıyor, yarın uçaklarını da indirecek. İnsana sormazlar mı; niye bunları yapıyorsun, buralara giriyorsun” dedi.

PKK-DEAŞ anlaşması

ABD, PYD/YPG’ye verdiği yüzlerce TIR dolusu ağır silahın “Rakka’nın DEAŞ’tan kurtarılma operasyonu için” olduğunu açıklayıp durdu, oysa DEAŞ Rakka’yı da savaşmadan terk ediyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bu bilgiyi doğrulamış; “Rusya Savunma Bakanlığı DEAŞ’ın PYD ile anlaştığını ve Rakka’dan çıkmaya başladığını bildirdi, Rusya da DEAŞ konvoylarını vurdu” demişti.

Ancak… Burada da Rusya’nın “DEAŞ-PYD anlaşmasını” açıklamakla birlikte “Rus güçlerini Hatay’ın bitişiğindeki PYD kantonu Afrin’e konuşlandırması ve onları eğitmesi” çelişkisi var.

Haberin Devamı

Hedef Fırat Kalkanı!

Bir PKK-PYD komutanının video ile verdiği mesajı da unutmayalım.

Bu videoda “Rakka sonrası hedeflerinin Fırat Kalkanı bölgesi olduğunu…

Kobani-Afrin bağlantısını (koridoru) sağlamaktan vazgeçmeyeceklerini…

ABD destekli örgütün yakında Cerablus ve El Bab’a, ÖSO ile TSK’ya saldıracağını, silah-asker ve cephane olarak yeterli güce sahip olduklarını” anlatıyor.

Rapor ediyormuş

Silah yardımı bir basın toplantısında ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’a soruldu. “Bu silahların DEAŞ ile mücadeleden sonra 65 yıllık NATO ortağınıza dönmeyeceğini nasıl temin ediyorsunuz” sorusuna Dunford:

“Türklerle masaya oturarak kaygılarını gidereceğiz. Yaptıklarımızı onlara rapor ediyoruz” cevabını verdi.

Yaptıklarını rapor etmelerine gerek kalmadı, onların yaptıklarıyla Türkiye’nin her zamankinden daha ağır bir terör baskısı altında bulunduğu açık ve net.

Yukardaki bilgileri birleştirince “Irak ve Suriye sınırlarımız boyunca geniş bir alana yayılan bir Kürdistan kurulması için sürecin hızlandırıldığı” ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

ABD süreci yönetiyor

Kendi senatörleri bile “ABD, Kürt grupları korumak için Rusya ile aynı safa geçti” derken ABD ile Rusya’nın kapışması, Rusya’nın ABD’ye “kırmızı hat” tehdidi filan ne kadar gerçektir orası belli değil.

TSK dün “PYD-PKK kontrolündeki Afrin’in karşısında” bulunan Kilis sınır bölgesine yığınak yaptı. PYD’ye verilecek bir cevaba ABD’nin nasıl müdahale edeceği “Suriye uçağını düşürerek Esad’a verdiği gözdağı” ile ortaya konduğuna göre ABD ile tüm ilişkilerimizin bozulacağı süreç de uzak değil gibi…

Kobani’den ve Suriye iç savaşına müdahaleden başlayarak dış politikada yaptığımız hataların gelinen noktada rolü inkar edilemez.

Hükümet, iç çekişmeleri bırakarak önce bu konuya çözüm aramak, acil ve yoğun çalışma yapmak zorundadır.

DİĞER YENİ YAZILAR