Oyunda Kal çığ gibi büyüyor aydınlık nesiller yetişiyor

Doğuş Grubu’nun başlattığı “Oyunda Kal” projesi, çocuklara basketbolu sevdirmekle kalmıyor, onları spora yönlendirerek zararlı alışkanlıklardan koruyor, mücadele ve takım ruhu aşılayarak hayata hazırlıyor. Gençler böylece oyunda kalıyor.

Oyunda Kal çığ gibi büyüyor aydınlık nesiller yetişiyor
Berlin’deki Final Four’da herkes bu minikleri konuşuyordu. Devre aralarında boy gösteren 9-12 yaşlarındaki küçük amigo kızlar dansları ve şovlarıyla yerli yabancı tüm taraftarların beğenisini kazandı, ablalarına şapka çıkarttı.

Euroleague Final Four karşılaşmalarını izlemek üzere geçen hafta sonu gittiğim Berlin’de, tam bir şölen yaşadım. Fenerbahçe finalde şampiyonluğu kıl payı kaçırmasına rağmen, muhteşem “geri dönüşü“, mücadelesi ve Mercedes Benz Arena’nın dörtte üçünü dolduran centilmen taraftarıyla izleyen herkesin gönlüne taht kurdu. Zaten bir Türk şehri olan Berlin’de sokaklar, Fenerbahçe taraftarları sayesinde şenlendi, Almanlar’ın da katıldığı çoşkulu bir karnaval yaşandı.

Doğuş‘un basketbola katkısı büyük

Şampiyonanın, F.Bahçe kadar dikkat çeken diğer iki Türk şirketi ise Türk Hava Yolları (THY) ve Doğuş Holding’ti. THY ve Doğuş Holding’in sponsorluğu sayesinde Euroleague’i Berlin’de evimizde gibi yaşadık. Do&Co’lu THY, Mercedes Benz Arena’da baklavası, sarması, kuzu etiyle yabancıların damağına hükmederken, taraftarın toplanma merkezi olan Alexanderplatz’daki organizasyonları ile de ilgi çekti.

Haberin Devamı

Oyunda Kal çığ gibi büyüyor aydınlık nesiller yetişiyor
Platformun yolculuğu Derbent Mahallesi’nde başladı ve Türkiye’nin diğer mahalle ve şehirlerinde gelişerek büyümeye devam ediyor.

Avrupa’nın bu en büyük basketbol etkinliği olan Euroleague’in ana sponsoru Doğuş Holding’in ise turnuvada ayrı bir misyonu var. Bunu anlatmaya değer buluyorum. Çünkü Doğuş Grubu basketbolun daha geniş kitlelere ulaşması için uzun yıllardır çabalıyor ve kat ettiği mesafeyi anlatmakta da bence oldukça “mütevazı“ davranıyor.

İmkanı olmayan çocuklarımız yepyeni sahalara kavuşuyor

Doğuş Grubu 60 takımın mücadele ettiği dünyanın iki büyük basketbol ligi, Euroleague ve Eurocup’ın en büyük destekçisi. 2013 yılından bu yana Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı aracılığıyla Türkiye’de basketin gelişmesine ve Darüşşafakalı öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmasını bir yana koyarsak, en büyük faaliyeti yine Türkiye genelinde yürütüyor. Gençlere basketbol sahaları yaparak bu yolla basketbolu sevdiriyor, yeni yetenekler yetişmesine ön ayak oluyor. Daha net anlatmak gerekirse, Euroleague’in sosyal sorumluluk projesi “One Team” programı ve “Oyunda Kal” platformu işbirliğiyle Doğuş Grubu, Türkiye ve Avrupa’da eğitim-spor prejeleri gerçekleştiriyor. Basketbola ilgi duyan ancak imkanı olmayan çocuklara yepyeni sahalara kavuşturuyor.

Haberin Devamı

Oyunda Kal çığ gibi büyüyor aydınlık nesiller yetişiyor

‘Şahenk İnsiyatifi’ 50 saha yenilendi, 30 bin çocuğa ulaştı

Bu amaç doğrultusunda Doğuş, sadece son iki yılda Türkiye’de 47 basketbol sahası yeniledi, Nisan ayında Atina’da 2, Mayıs’ta Berlin’de ve Hırvatistan’da 1’er adet olmak üzere yurt dışında da 4 saha açıldı. Projenin elçisi de ünlü milli basketbolcumuz ve Darüşşafaka Kulübü yöneticisi İbrahim Kutluay. Şu an 30 bin çocuğa ulaşan platformun amacı 2016 yılı içinde her ay bir saha açılışı gerçekleştirmek.

Haberin Devamı

‘Şahenk İnsiyatifi’ çatısı altında yürütülen “Oyunda Kal” platformu, sadece basketbola genç yetenekler yetiştirilmesine katkı sağlamıyor, bu yolla; doğruluk dürüstlük, takım ruhu, gibi erdemler küçük yaşta çocuklara aşılanıyor. Hem fiziksel olarak güçlü, hem de insani olarak vasıflı kendine güvenen genç nesiller yetişiyor. İmkanı olmayan çocukların spor yapmalarını da bu sayede onları kötü alışkanlıklardan (aşırı alkol tüketimi, uyuşturucu madde kullanımı, kumar, asosyallik, aşırı bilgisayarla, TV ile, teknolojiyle meşgul olmak… gibi) uzak tutmak platformun en önemli hedefi.

Rakamlarla Oyunda Kal!

- Oyunda Kal hareketi 21 Nisan 2014’da başladı.

*İki ay boyunca dokuz kentte on binlerce genç sporcuyu keşfetmek adına tarama aktiviteleri gerçekleştirildi. 15 bin çocuğa ulaşıldı.

- Darüşşafaka Doğuş Basketbol Spor Okulu’nda tarama aktiviteleri sonrası seçilen 18 çocuk ile eğitim kampı yapıldı.

- Türkiye’nin 25 şehrinde 47 yeni basketbol sahası inşa edildi, 33 bin 200 çocuğa ulaşıldı.

Haberin Devamı

- İstanbul’un her ilçesinde 37 devlet okuluna ziyaretler gerçekleştirildi ve 10 bin öğrenci Oyunda Kal ile buluşturuldu.

- Türkiye’deki Euroleague maçlarında ve Berlin’deki Final Four’da Oyunda Kal Dansçı Çocukları ile dans showları gerçekleştirildi.

- Yenilenen saha: 47 yurtiçi ve 4 yurt dışı (2 Atina, 1 Berlin, 1 Hırvatistan)

DİĞER YENİ YAZILAR