Hamburg'a gitmek için 5 neden

Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg'u, romantik anlar yaşayabileceğiniz özel bir gezi rotası olarak defterinize kaydedin.

Hamburga gitmek için 5 neden

Avrupa'nın ikinci büyük limanı olan Hamburg, Kuzey Denizi'ne dökülen Elbe Nehri kıyısındaki eşsiz coğrafi konumu itibariyle tabiat harikası olarak öne çıkarken, mimarisi ile hem klasik Gotik, hem de modern İskandinav tarzını yansıtıyor. 1.8 milyonluk şehir, açıkhava parkından farksız. Hamburg'ta Amsterdam ve Venedik'ten çok daha fazla var. Şehrin tam ortasında etrafı yeşil alanlar, yeme içme, müze ve sanat galeriyle çevrili iki göl bulunuyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında, Almanlar bu göllerde mumlar ve çevresinde ateşler yakarak, şehir merkezinin İngiliz uçaklarının ağır bombardımanından kurtulmasını sağlamış. O yüzden şehrin dış mahalleleri ağır hasar görürken, eski kent savaşı nispeten hafif atlatmış. Tüm binalar kısa sürede eskisi gibi inşa edilmiş. Yaprakların kırmızıdan sarıya, havanın yağmurdan kar kokusuna döndüğü bu aylarda Hamburg'u gezebilir, Alster Gölü çevresinde yürüyebilir, buharlı gemiyle turlayabilir, şehrin simgesi sayılan Rathaus'u (Belediye Binası) gezebilir, Mönckeberg'te alışveriş yapabilir, limanda balık ekmek bira takılabilirsiniz. Daha birçok neden sayabilirim. İşte bunlardan bazıları...

Haberin Devamı

Michelin Yıldızlı Türk şef

Hamburga gitmek için 5 neden

Hamburg'ta 11 tane Michelin yıldızlı restoran var. Bunlardan biri de Türk. Elbe nehri kıyısında Speicherstadt'taki Carls Brasserie'de, dünyanın tem Michelin yıldızlı Türk şefi Ali Güngörmüş' ün Le Canard Nouveau 'su limana kuşbakışı hakim bir tepeyde. Elazığlı mütevazı şefin spesialitesi kızarmış çıtır ördek . Yolu Hamburg'a düşenlerin mutlaka gitmesi gerek. Ördek öncesi ise şefin Türkiye'den özel olarak getirdiği malzemelerle hazırladığı kırık porçini mantarlı buğday rizottosu, çam fıstığı püresi-yer elması-keçi peynirli rezeneli tortellini eşliğinde kuzu budu denemeye değer. Tabii yanında Riesling şarabıyla.

Hamburga gitmek için 5 neden

Avrupa'nın en köklü oteli Fairmont İstanbul'da açılıyor

Hamburg, Avrupa'nın en köklü otellerinden birine ev sahipliği yapıyor. Şehrin merkezindeki Alster Gölü kıyısındaki Fairmont Oteli, dünyanın sayılı otelleri arasında. 1897'de kurulan otel gelecek yıl 120. yaşgününü kutlayacak. Lüks ve geleneği biraraya getiren otelin mottosu "Anları, anılara dönüştürmek." İhtişamı ve servis kalitesiyle nam salan otelin 2 Michelin yıldızlı bir restoranı var. Otel, Hamburg'un sembolü. Servis ve güleryüzde sınır tanımayan Fairmont zincirlerinin son halkası Fairmont Quasar İstanbul 2017 başında ülkemizde de hizmete girecek. Fairmont İstanbul'un genç ve dinamik Genel Müdürü Kai Winkler için "hepimizden daha Türk olan bir Alman" desek yerinde olur. Daha önce Türkiye'de üst düzey otellerin müdürlüğünü yapmış Kai'nin katacağı enerji ile Fairmont Quasar İstanbul'un kısa sürede en gözde oteli olacaktır.

Haberin Devamı

Lüks ve geleneği biraraya getiren otelin mottosu "Anları, anılara dönüştürmek."

Hamburga gitmek için 5 neden

"Red Light"in Alman versiyonu

St. Pauli semtindeki Reeperbahn Caddesi Almanya'nın gece hayatının kalbinin attığı yer (Bizdeki Beyoğlu gibi). Barlar ve gece klüpleri tıklım tıkış. Amsterdam'daki Red Light District'tekine benzer bir sokağı da var. Ama sadece erkekler girebiliyor. Kadınların girmesi yasak. Caddede olay çıkmaması için polis kaynıyor. Ayrıca burada cam şişeyle gezmek de yasak, olay esnasında yaralanmaları engellemek için plastik bardakla girilebiliyor.

Haberin Devamı

Burasının bir başka önemi de efsanevi Beatles grubunun ilk keşfedildiği yer olması. Grubun adının verildiği bir meydan ve anıt var.

Balık pazarında kahvaltı keyfi

Hamburg'ta eskiden pazar sabahları limana yanaşan balıkçı teknelerini yerel halk çoşkuyla karşılar, hal tezgahları üzerine kurulan ızgaralarda sosisler, balıklar kızartılır, insanlar bira içip müzikler eşliğinde yiyip, içip eğlenirmiş. Artık balıkçı tekneleri limana kadar giremiyor, ama Fischmarkt'teki bu gelenek halen sürüyor. Pazarları 70 bin turist buraya akıyor. Sabah uykunuzdan feragat edip, saat 05.00-06.00’da kalkıp balık haline giderseniz, emin olun pişman olmazsınız. Sabahın o saatinde bölgenin kendine özgü acımtırak birası Jever'i içerek kahvaltı yapmak bize göre değilse de, taze balık ekmek, sosis ve her telden çalan canlı müzikle güne başlamak, onlarca turistin arasında gezinmek, yaşama sevinci, enerjisi her şeye değer.

Haberin Devamı

Dali, Magritte, Ernst, Miro sergisi

Hamburga gitmek için 5 neden

Alter Gölü'nün kıyısındaki Hamburger Kunsthalle sanat sarayı şu an, birçoğu yurtdışına hiç çıkmamış, Surrealist ressamların 1920'lerden itibaren çizmeye başladığı 180 parçadan oluşan eserini ağırlıyor. Dünya çapında ikonik eserler olarak kabul edilen Dali'nin tasarladığı Mae West'in Dudak Koltuğu, yine İspanyol ressamın İstakoz Telefonu, 4 metrelik katlanan tablosu şu an sergileniyor. Bir benzeri şu an Paris'te de sergilenen Belçikalı Rene Magritte'in eserleri, İspanyol ressam Joan Miro, Pablo Picasso ve Max Ernst'in tabloları Ocak ayına kadar Hamburg'ta bu sergide gezilebilir.

DİĞER YENİ YAZILAR