Gazete Vatan Logo

Güneş tutulmasının burçlara olan etkisi

Güneş tutulmasının burçlara olan etkisi

KOÇ

Balık burcundaki Güneş tutulması iç dünyanızı ilgilendiren yaşam alanınızda gerçekleşiyor. Pek çok açıdan içinizde biriktirdiğiniz bir takım sorunlu konular görmezden gelmemeniz adına karşınıza çıkacak. Bir türlü çözüme kavuşturamadığınız, sebebini bulamadığınız, kafanızdaki soru işaretlerinden bile çekindiğiniz o nedenle de yüzleşmek istemediğiniz kaygı kaynaklarınızı şifalandırmak adına karşınıza çıkarabilir. Bağımlılıklarınızdan ve tortu niteliğindeki negatif duygu ve düşüncelerinizden temizlenmek imkanı doğabilir. Göremediğinizi görme, bilinç altında olanı su yüzüne çıkarma v.b. şeylere hizmet edecek öğretilere başlamak, terapi mahiyetindeki şeylere niyet etmek için elverişli olabilir. Bu süreçte görünenle görünmeyeni, olanla arkasındaki manayı dengelemek önemli. İnançlarınız bir nevi testten geçebilir. Bu süreçte karşınıza çıkan durumlara bir çözüm üretmek gerekiyorsa bunun kaynağını kendi içinizde arayın. En güzel çareler bireysel iradeniz ile ortaya çıkacak.

BOĞA

Balık burcundaki Güneş tutulması sosyal ilişkilerinizi ön plana çıkaran bir takım durumları tetikleyecek. Ortak amaçların ve aslında aynı amaca gönül vermiş insanlarla bir arada hareket etmenin önemini vurgulayacak, görmenize vesile olacak bir takım fırsatlar çıkabilir ilerleyen dönemlerde karşınıza. Kiminle bir arada hareket ettiğiniz, kiminle yoldaşlık ettiğiniz önemli. Ortak olana, bütüne ve grubun enerjisine hizmet edecek olan amaçları ön planda düşünmek önemli. Olayları kişiselleştirmek teması ve amacın önüne ilişkilerin geçmesi gibi şeyler herkesin zarara uğramasına sebep olabilir. Her zaman gelmesine alışık olduğunuz bir takım kaynaklar bu süreçte bir takım engellere takılabilir. Bu durum hedeflerinizden şaşmaya sebep olmasın. Neye ihtiyacınız olduğunu net olarak ifade etmek takıntılı kaygıların önüne geçecektir.

İKİZLER

Haberin Devamı

Balık burcundaki Güneş tutulması iş ve meslek içerikli konularda bir takım gelişmeleri tetikleyecek. Fırsatlar, fırsat gibi görünen ancak aynı zamanda kafanızı karıştıran durumlar, teklifler, yeni bir döneme geçişi temsil eden radikal kararlar, bir takım çalışmaların neticesinde elde edilenler ve yeni plan ve projelerin içine girme durumları söz konusu olabilir. Bu dönemde statünün gerektirdikleri ve içsel olarak neleri istediğiniz ikilemleri arasında kalabilirsiniz. Yoğun fedakarlıklar gerektiren iş değişimleri ailevi öncelikleriniz ile çatışabilir. Bu süreci eş ve ikili ilişkiler konularında dengeleri sarsmadan ve gereken ciddiyeti göstererek yönetmeniz gerekiyor. Bir dostun desteği, düşünmediğiniz bir açıdan bakmayı sağlayabilir.

YENGEÇ

Haberin Devamı

Balık burcundaki Güneş tutulması ile birlikte bakış açınızı genişletecek, yeni şeyler öğrenmenize ve yeni insanlarla yolunuzun kesişmesine vesile olacak, karşınıza rehber niteliğindeki insanların çıkmasına yol açacak bir takım olaylar yaşanabilir. Hep dar ve sınırlı çevrenin içine takılıp kaldıysanız o çevreden sıyrılma ve yeni olana yer açma zamanı. Ancak bu süreçte her zaman yakın çevrenizde olan kişileri tamamen yok saymak da doğru olmayacaktır. Herkesle ve her düşünce yapısı ile doğru ve etkili bir iletişim kurabilmek hali hep baki kalmalı. Bu süreçte kiminle nerede ne paylaşacağınız ve çevrenizde kimlerin olmasını tercih ettiğiniz konularını dengeleyemezseniz iş ilişkileriniz de bundan nasibini alacaktır. Gelişim fırsatları güzel ancak rutin sorumluluklar da ihmal edilmemeli. Mesleki değişimler, tazelenen yönetim anlayışı ve eşinizin desteği sizi içinde bulunduğunuz sıkıntılı halden çıkarmaya yarayabilir.

ASLAN

Haberin Devamı

Balık burcundaki Güneş tutulması maddi konulardaki gelişmeleri, alacak verecek meselelerini, kredi ve borçlanma vasıtasıyla yapılacak yatırımları, riskli sayılabilecek finansal girişimleri tetikleyebilir. Bu dönem dışarıdan gelmesini beklediğiniz kaynaklarla ve eşinizin maddi kazancı ile ilgili bazı yeni durumlar gündeme gelecek. Maddi paylaşımlar konusu riskleri ile birlikte gündeme gelebilir. Elinizdekini korumak ve var olanı geliştirecek cesur hamleler yapmak, bütçenizin ayarını bilmek ile yeni ve daha esnek bir bütçeye geçmek arasında sıkışabilirsiniz. Dengeleyemediğiniz maddi dengeler, gelir gider ayarları, özel hayatınızı, çocuğunuzla olan iletişiminizi ve ikili ilişkilerinizi zedeleyebilir. Her türlü tereddüt durumunda konunun uzmanından destek almak iyi gelebilir. Bu süreçte üzerinize aldığınız görevler ve bir hastalık konusu sizin önceki tecrübelerinizi hatırlamanıza ve bu nedenle de ikilemlerden sıyrılmanıza vesile olabilir.

BAŞAK

Haberin Devamı

Balık burcundaki Güneş tutulması evliliğinizi ve eşinizi, iş ortaklığı konuları ile alakalı yaşam alanınızda gerçekleşecek. Eşinizi ya da birlikteliğinizi ilgilendiren bir durum sizin de yeni bir karar almanıza ya da bir takım başlangıçlara vesile olabilir. Birlikteliğinizde yeni bir aşamaya geçme, bir başlangıç ya da bitiş kararı verme, alınacak ve yapılacak teklifler gibi şeyler gündeme gelebilir. İnce eleyip sık dokuduğunuz bazı konularda bazı şeyleri artık biraz da hayatın akışına bırakma kararı alabilirsiniz. Biz ve ben dengesini kurmak önemli olacak tutulma sonrasındaki süreçte. Ne karşınızdakine odaklı ne de kendinize pay biçen Aile içi düzeniniz ve ev huzurunuz ancak beraberliğin devamı için bir takım tavizler vermek sayesinde olabilecek. Evdeki stresi azaltacak nitelikteki maddi bir sürpriz her şeyi kolaylaştırabilir.

TERAZİ

Balık burcundaki Güneş tutulması görev düzeninizi, iş planlarınızı, günlük rutin temponuzu, iş ortamınızı ve iş arkadaşlarınızla ilgili olabilecek bir takım değişiklikleri tetikleyecek. Sağlık adına atılan adımlar, tetkik, tedavi ve zindelik adına yapacağınız her şey bu süreçte desteklenmiş olacak. Eski alışkanlıklar değişime uğrayacak. Verilen ya da gönüllü olacağınız görevler de biraz uğraşmak gerektirecek ancak geliştirici olacak. Her türlü gayret tecrübe gerektirecek ancak bilgi açığını tamamlamak da kıymetli olacak. Ben zaten biliyorum dediğiniz şeyler hesap etmediğiniz hatalara sebep olacak. Bildiğinizi pratikleştirme ancak henüz bilmediklerinizi de tecrübenize ekleme şansı sunacak bu dönem size. Bu süreç iletişim kapılarını da sürekli açık tutmak şart. Her türlü uğraş iyi iletişim sayesinde kolaylaşacak. AKREP Balık burcundaki Güneş tutulması özel ilişkilerinizi, aşk hayatınızı ve daha yaşanılır bir yaşam adına hayatınıza katmayı planladığınız güzellikleri, uğraşları, hobileri ilgilendiren konularda bazı gelişmeleri tetikleyecek. Anne babalar için çocuklarını ilgilendiren durumlar, alınmasını gereken aksiyon ve atılması gereken adımlar, henüz anne baba olmayanlar için ise çocuk konusunda bir yeni gelişme gündeme gelebilir. Bu bahsettiğim konuların tamamı için başlangıçlar ve bazı yeni kararlar söz konusu olabilir. Özel ilişkileri merkezli gelişmeler yaşayanların dostlukla aşka temalarını bir araya getirmeleri bazı sıkıntılılara sebep olabilir. Bu süreç maddi açıdan da temkinli olmayı ve kendinizi değersiz hissetmenize sebep olabilecek ilişkileri geride bırakabilmeyi gerektiriyor. İş ortamından gelen bazı destekler maddi açıkları kapatabilir. Aile büyüklerinin tecrübelerine kulak vermek de işe yarayabilir.

YAY

Balık burcundaki Güneş tutulması daha çok evinizi ve aile yaşamınızı ilgilendiren konularda bazı değişimlere vesile olacak. Evi yenilemek, taşınmak, gayrı menkul-arsa alım satımı, tadilatlar ve aileyi ilgilendiren bir takım kararlar ve girişimler söz konusu olabilir. Bu tarz adımlardaki sorumluluklar bazı şeylerde fedakarlık etmenizi gerektirecek ve inisiyatifinizin dışında gelecek gibi görünüyor. Aile büyükleri ve özellikle de babanız ile alakalı bazı meseleler gündeme gelebilir. Ailevi konuların çok fazla zaman ve emek gerektirmesi, mesleki sorumluluklarınızın aksamasına vesile olabilir. Bu süreçte hiçbir şeye yeteri kadar kendinizi veremediğinizi ve haddinden fazla sorumluluk aldığınızı düşündürecek ve yetersizlik hissi veren bir takım olaylar gündeme gelebilir. Hayatın tadını çıkarmaya yönelik bir şeyler de yapabilmek ve aslında içinde bulunduğunuz an’ın önemini fark etmek sizi bu sıkıntılı ruh halinden çıkarabilir.

OĞLAK

Balık burcundaki Güneş tutulması bu kez yakın çevrenizdekilerle olan ilişkinizi, onların hayatını etkileyen ve dolayısıyla da size de yansıyan bazı gelişmeleri, genel olarak iletişim, ticaret ve seyahat konularınızı ilgilendiren yaşam alanınızda olacak. Bu içeriklerdeki konularda başlangıçlar ve bazı şeyleri noktalayıp yeni bir sayfaya geçme kararları gerçekleşebilir. Kardeşinizle bir arada yapacağınız işler ortak hareket etmeyi ve yapılacak bir takım fedakarlıkları gerektirecek. Özveri bu dönemin ana teması aslında sizin için. Söylemek istedikleriniz ve bunların ne noktalara değeceği, almak istediğiniz kararlar ve bunların ucunun kimlere ve hangi konulara dokunacağı konusu dikkat gerektirecek. Beni anlar dediğiniz kişilerden gelecek tepkiler ve sizi aslında hiç tanımayanlardan gelecek olanlar, dengenizi bozabilir. Bazı direndiğiniz konular, yüzleşmek istemediğiniz korkular, kaygılar, bu dönemdeki iletişim sorunlarını dengeleyemediğiniz takdirde karşınıza dikilebilir. Aileden gelecek sürpriz destek bu dönemde sizi motive edecek. Ne kadar güçlü olduğunuzu ve azmin size geçmişte neler kazandırdığını hatırlama zamanı.

KOVA

Balık burcundaki Güneş tutulması daha çok maddi konularda bazı gelişmeleri önünüze çıkarabilir. Bütçeleme durumları, maddi açıdan yeni bir düzen kurmanıza vesile olacak nitelikteki yatırımlar, finansal konularda alınacak bazı kararlar, atılacak adımlar, geri alınacak haklar konuları gündeme gelebilir. Bir alış veriş meselesi ve emeklerinizin karşılığını elde etme konularında bir takım yeni kararlar ve yeni kaynak arayışları söz konusu olabilir. Bazı temel ihtiyaçların giderilmesi ve uzun vadeli parasal kararlar söz konusu olduğunda biraz temkinli olmak önemli. Eski tecrübelerinizin size kattıklarına mutlaka bir göz atın. Para meselelerine arkadaş ilişkilerinizi hiç bulaştırmamak en güzeli olur tutulma sonrası dönemde. Bu dönem yakın çevrenizin, akrabalarınızın desteği size çıkış yollarını ve pratik çözümleri sunacak.

BALIK

Güneş tutulması bu kez burcunuzda gerçekleşecek. Atmanız gereken ve bir süredir beklettiğiniz ve uygun zamanın gelmesini kolladığınız önemli girişimler ve belki de alınmış kararların hayata geçirilmesi adına ideal olabilir. Değişim yaratacak ve sizin için ilerleme kaydetmek anlamı taşıyan, engellerin aşılması manasına gelen aşamalara niyet edebilirsiniz. Amaçlarınızın gündeme gelmesi, bireysel hedeflerinizin tazelenmesi söz konusu olabilir. Bu süreçte atacağınız adımlar hem ikili ilişkilerinizi ve evliliğinizi ilgilendirecek hem de mesleki yaşamınızı ve statünüz ile alakalı olan şeyleri. İtibarınızı, konumunuzu korumak adına bir takım tavizler vermeniz gerekebilir. Ya da gerçek ihtiyaçlarınızın bunlarla hiç alakası olmadığını fark edip statü kaygılı tavırlarınızdan özveride bulunabilirsiniz. Bu süreçte maddi açıdan olacak bazı gelişmeler alınacak kararları hızlandırabilir.

Dr. Samiye Özbaş Soysal AstroKarmik Tutulmanın genel etkileri hakkındaki yorumlarımı okumak için… http://www.astrokarmik.com/yazilar-makaleler/balik-burcunda-gunes- tutulmasi