Gazete Vatan Logo

“Zamanlama doğru değil”

Abdüllatif Şener, hükümetin türbanı gündeme getiriş şeklini ve zamanlamasını doğru bulmadığını söyledi

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, üniversitede türban yasağına karşı olmasına rağmen, hükümetin bunu gündeme getiriş şeklini ve zamanlamasını doğru bulmadığını söyledi. CNNTürk’te soruları yanıtlayan Şener’in görüşleri şöyle:

SİYASETÇİLER MEMNUN MU?: Siyasetçiler eğer kendi görüntülerini seyrettiklerinde bundan haz duyuyorlarsa ’doğru yoldayız, yaptığımız iş doğrudur’diyebiliyorlarsa, burada temel bir sorun var demektir. Bir araya gelelim, şunu yeniden değerlendirelim diyen kimse yok ortada.

SERBEST BIRAKILMALI: Üniversite çağındaki genç kızlarımızın kendi kıyafetini seçmesi gerektiğine inanırım. Ama, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne zarar vermeden, ortak duyarlılığını bozmadan belli bir sürece gireceğine inandığım bir ortamda, hiçbir diyalog belirtisi olmadan, şiddetli tartışmalarla gündeme gelmiş olması -zamanlama da dahil olmak üzere- hiç hoşlanmadığımız tabloyu ortaya çıkardı.

BU SÜREÇLER TEHLİKELİ: Araya çatışmacı ve güvensiz sürecin girmiş olması daha sonraki süreçleri de tehlikeye sokuyor. Yani bir yara aldığınız zaman bu sonraki dönemleri de etkiliyor.

HOCALAR KAVGA İSTEMİYOR: Üniversiteler ayrılmış, tartışıyor. 100 bin öğretim üyesi var. Bir grup karşıyız, diğerleri tarafız diye imza topluyor. Ne imza toplanmış diye bakıyoruz. Tarafız diyenler 3 bin imzaya ulaşmışlar ama Türkiye’de 100 bin öğretim üyesi var. Kavga dövüş ortamı zaten istemiyorlar.

Haberin Devamı