Gazete Vatan Logo

Yeni Youtube vakası!

Dünyanın en büyük dosya paylaşım, okuma ve yayıncılık sitesi “Scribd.com” yasaklandı

İnternet kullanıcıları arasında “Youtube’un yazılı versiyonu” olarak anılan, dünyanın en büyük dosya paylaşım, okuma ve yayıncılık sitesi “Scribd.com” yasaklandı. Site, İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 8 Mart 2013’te tarihli 2013/209 dosya sayılı kararıyla erişime engellendi.

Öğrenciler de kullanıyor

Sunum dışında word, excel, pdf, txt, doc, gibi bir çok farklı dosya ile genellikle eğitim dokümanları ve e-kitapların paylaşıldığı platform, birçok kurum ve marka tarafından da güncel olarak kullanılıyor. Devasa bir dijital kütüphane olarak da hizmet veren Scribd.com, eğitim için en çok kullanılan sitelerin başında geliyor. Türkiye’de de bir çok üniversitenin öğretim üyesi öğrencileriyle ders notlarını ya da geçmiş sınav sorularını Scribd.com’da paylaşıyor.

10 milyondan fazla döküman

Scribd.com sitesi bireysel internet kullanıcıları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve şirketlerin farklı formatlarda paylaştığı dosyaları kısa süre içinde birer web dokümanına dönüştürüp yayınlaması ile arama ve kullanıma açmasıyla da popülerdi. Facebook, Twitter ya da Google ile direkt bağlantı kuran sitede kitaplardan araştırma raporlarına, iş sunumlarından akademik tezlere kadar 10 milyondan fazla doküman ve kitap ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Haberin Devamı