Gazete Vatan Logo

Türkiye’nin hüzün ve gurur günü...

Türkiye’nin hüzün ve gurur günü...

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tüm Türkiye’de törenler yapıldı. Milli mücadele ruhunu oluşturan zafer kutlanırken, bir yandan da Çanakkale’de ve yakın tarihte şehit düşenler anıldı.



‘Kardeşliğin temeli’

Van’daki törende şehit yakınlarına madalya takdim eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, şöyle konuştu: “Çanakkale,



Bakan el öptü


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van’daki törende şehit polis Murat Dilmaç’ın 3 yaşındaki kızı Almira’nın elini öptü.

Barış istiyorum!


Diyarbakır’da düzenlenen törende, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada şehit olan şehit Piyade Çavuş Cahit Kılıç’ın Devlet Övünç Madalyası, babası Galip Kılıç’a takdim edildi. Baba Kılıç, “Barış istiyorum, bir daha kimse acı yaşamasın” dedi. Törende, ‘Çanakkale Savaşının Askeri Boyutu’ konulu sunumunun ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce oratoryo gösterisi yapıldı, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

‘Oğlum şehit sayılsın’


EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de şehit mezarlarını ziyaret etti ve karanfil bıraktı. Tören sırasında, 10 yıl önce vatani görevini yaparken bir arkadaşının silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Ali Aktaş isimli askerin babası 57 yaşındaki Orhan Aktaş, “Herkesi şehit saydınız, benim oğlum şehit sayılmıyor. Üç kez kalp krizi geçirdim, çalmadığım kapı kalmadı” dedi. Polisler acılı babayı uzaklaştırdı.

‘Birlik beraberliği emrettiler’


Çanakkale kent merkezindeki törenler, Gelibolu Yarımadası Hisarlıktepe Mevkii’ndeki Şehitler Abidesi’nde devam etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasında, Çanakkale zaferinin sadece dünyanın modern ordularına karşı kazanılmış bir zafer olmadığını ifade ederek, “Bir milletin kendi makus talihini yendiği zaferdir. Bu zafer Kurtuluş Savaşı’na giden yolu açmıştır. Birliğine kardeşliğine sahip çıkan bir Türkiye sadece askeri alanlarda değil her alanda yeni destanlar yazmaya devam edecektir. Yanıbaşımızda yatan binlerce şehidimiz bizlere kardeş olmayı, İri olmayı, diri olmayı, birlikte Türkiye olmayı emrediyorlar” diye konuştu. Erdoğan’ın konuşmasının ardından Solo Türk, boğaz üzerinde gösteri uçuşu yaptı. Deniz kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı, rotası Afrika sahilleri olan gemiler ise saygı geçişi yaptı.

Haberin Devamı