Gazete Vatan Logo

Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan kapsül iniş yaptı

Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü

Türkiye'nin ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüş yaptı. Alper Gezeravcı, 48 saat önce Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmıştı. Gezeravcı'yı taşıyan kapsül Florida açıklarında denize saat 16:29'da düştü.

KAPSÜLDEN GEMİYE ALINACAK, HOUSTON'A GÖTÜRÜLECEK

Gezeravcı, kapsülün düştüğü noktadan denizden gemiye alınıp ilk muayeneleri gerçekleştirilecek. Houston'da kapsamlı sağlık taraması yapılacak olan Gezeravcı ve ekibi bir süre karantinada tutulacak.

13 DENEY YAPTI

Astronot Gezeravcı, ISS'te kaldığı sürede 13 adet deneye imza attı.

APER GEZERAVCI CANLI İZLE

Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu iniş için de canlı yayın ile takip edilecek. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre Ax-3 mürettebatının inişi "axiom.space/live" ekranından takip edilecek.

Yayınların Türkçe çeviri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı, TÜBİTAK gibi kurumların sosyal medya hesabından takip edilmesi bekleniyor

Gezeravcı ISS'de daha önce düzenlenen veda töreninde bir konuşma yapmıştı.

Haberin Devamı

Ekip arkadaşlarına ve Türkiye'ye teşekkür eden Gezeravcı, "Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde, adım attığımız yeni Türkiye yüzyılında icra ettiğimiz Türkiye'nin ilk insanlı uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum" demiş eklemişti:

"Gerçekleştirdiğimiz bu görevin geleceğimizin teminatı, sevgili gençlerimiz için ilham verici bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun."