Gazete Vatan Logo

Toplum Bilimleri Kurulu nedir? Toplum Bilimleri Kurulu üyeleri kimlerdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın corona virüs gündemiyle rutin olarak gerçekleştirdiği toplantıda günlük corona virüs bilançosunu açıklandı. Koca, toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Toplum Bilimleri Kurulu kurulmasına karar verdiklerini açıkladı. Peki, Toplum Bilimleri Kurulu nedir, görevleri nelerdir? Toplum Bilimleri kurulu kimlerden oluşuyor? Toplum Bilimi Kurulu üyeleri kimlerdir? İşte Toplum Bilimleri Kurulu hakkında merak edilenler…

Toplum Bilimleri Kurulu nedir? Toplum Bilimleri Kurulu üyeleri kimlerdir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, basın toplantısı düzenleyerek coronavirüsü vakalarını açıkladı. Bakan Fahrettin Koca, Türkiye'nin coronavirüs kapsamında verdiği mücadele ve coronavirüsü hastaları hakkında son dakika verileri paylaştı. Toplantıda Bilim Kurulu’nun tavsiye ile bir Toplum Bilimleri Kurulu kurulduğunu duyurdu. Bu haberin ardından Toplum Bilimleri Kurulu ve üyeleri merak konusu oldu.

İnternette sıklıkla Toplum Bilimleri Kurulu nedir, görevleri nelerdir? Toplum Bilimleri kurulu kimlerden oluşuyor? Toplum Bilimleri Kurulu üyeleri kimlerdir? soruları merak ediliyor. İşte Toplum Bilimleri Kurulu ile ilgili merak edilenler…

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU NEDİR, GÖREVLERİ NELERDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı ardından yaptığı basın toplantısında 81 ilde Toplum Bilimleri Kurulu adında bir kurul oluşturulacağını açıkladı. Bakan Koca Toplum Bilimleri Kurulu’na ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Toplumsal konularda alınacak tavsiye kararlarına, yapılacak yönlendirmelere gerek duyuyoruz. Bu amaçla Toplum Bilimleri Kurulu adını verdiğimiz bir kurul oluşturduk. Kurul süreçle ilgili öngörü çalışmaları yapacak, toplumsal öneriler getirecek, toplum olarak, aile olarak, bireyler olarak nelerden kaçınmak gerektiğinin ötesinde bize hayatı kolaylaştıracak, tekliflerde de bulunacak.

Haberin Devamı

Bu uygulama salgınla mücadelede dünyada bir ilktir. Kurul İlk toplantısını önümüzdeki günlerde yapacak.”

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU KİMLERDEN OLUŞUYOR, ÜYELERİ KİMLERDİR?

Bakan Koca, Toplum Bilimleri Kurulu’nun psikolog, sosyolog, istatistik, din sosyolojisi alanında çalışmalar yapan uzman kişilerden oluşan ve toplumu ilgilendiren alanlarda çalışmalar yapacak bir kurul olacağını söyledi.