Gazete Vatan Logo

Tavuk ne yer, ne ile beslenir? Tavuklar en çok neyi sever?

İnsanların hayatında en çok görülen hayvanlardan birisi tavuk olarak bilinmektedir. Çevremizde sık sık tavuk görme şansımız vardır. Bundan dolayı tavukların ne yedikleri ve nasıl beslendikleri çok fazla merak edilmektedir. Ayrıca bu hayvana ticari açıdan bakan kişilerinde olduğu görülmektedir. Tavukların yiyecek menüleri oldukça geniştir. Bundan dolayı tavukların aç kalmaları söz konusu değildir.

Tavuk ne yer, ne ile beslenir? Tavuklar en çok neyi sever?

Tavuklar, sülüngiller familyasına ait olan bir türdür. Kümes hayvanları arasında en yaygın türün tavuklar olduğu bilinmektedir. Evcilleştirilen bu hayvanlar insanlar içinde çok önemlidir. Çünkü tavukların eti ve yumurtası önemli besinler arasında yer almaktadır. Bundan dolayı en çok beslenen kümes hayvanlarının ilk sırasında tavuk gelmektedir. 

Tavukların önemli bir besin kaynağı olması iyi bir bakım gerektirmektedir. Tavuğun yediği besinler yumurtanın kalitesini de etkilemektedir. Yani tavukların yediği yiyecekler oldukça önemli bir etkiye sahiptir. 

TAVUK NE YER, NE İLE BESLENİR? 

Tavuklar oldukça çok farklı yiyecekleri tüketen canlılar olarak bilinmektedir. Bu canlıların tahıl ürünlerini sıklıkla tükettikleri görülmektedir. Özellikle arpa ve buğday tavukların menüsünde her zaman yer alır. Bunun yanında mısırda tavuklar için gerekli olan besinlerdendir. Ayrıca sebze, meyve ve yemek artıkları da tavuklara besin maddesi olmaktadır. 

Ot, yeşil bitkiler, peynir, çim ve çeşitli tahıllar tavukların yedikleri yiyecekler arasında bulunmaktadır. Bunun yanında tavuklar kendi imkanları ile solucan, leş, böcek ve bunlara benzer yiyeceklerde bulabilirler. Yani tavukların birçok şekilde yiyecek bulma şansları vardır. Genel olarak baktığımızda tavukların yiyecek bulma sıkıntıları çekmesi mümkün değildir. 

Haberin Devamı

TAVUKLAR EN ÇOK NEYİ SEVER?

Tavuklar oldukça çeşitli ürün yiyebilen canlılardır. Bundan dolayı tavukların yiyecek sıkıntısı çekmeleri çok zordur. Özellikle mısır, arpa ve buğday tavukların olmazsa olmaz yiyecekleri arasında bulunmaktadır. Bu tahıl ürünlerini tavuklar oldukça çok sevmektedir. Bu ana besinler dışında solucanlarda tavukların sevdiği yiyecekler arasında yer almaktadır. Özellikle yeşil taze sebzelerde tavukların sıkça tükettiği ürünlerdendir.

Tavukların günlük yem miktarları ise cinsine göre değişmektedir. Ayrıca tavuk bakan kişiler belirli bir yem düzeni uygulamaktadır. Bundan dolayı tavukların daha düzenli bir şekilde beslendikleri görülmektedir. 

 TAVUKLAR NASIL BESLENMELİDİR? 

Tavuklara ticari olarak bakan kişiler besinlere oldukça dikkat ederler. Yani bakılan tavukların dikkatli bir şekilde bakılmaları gerekmektedir. Tavuklara verilen yiyecekler özenle seçilmektedir. Aksi halde tavukların ölmesi de muhtemeldir.

Haberin Devamı

Özellikle tavuk bakan kişiler doğal yemleri tercih ederler. Bunun yanında taze yeşilliklerde tavuklara yiyecek olarak verilebilir. Bozulmamış yemek artıklarının da tavuklara verilmesi sağlıklı sonuçlara yol açmaktadır.