Gazete Vatan Logo

Suikastçı hainden ABD’ye sır ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele düzenlenen saldırıyı koordine eden tutuklu Gökhan Sönmezateş’in darbe girişiminden 2 ay önce Amerika’ya gittiği belirlendi. Hainin odasında da şifreli notlar bulundu.

Suikastçı hainden ABD’ye sır ziyaret

Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Darbe gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele düzenlenen saldırıyı koordine eden tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in Kara Havacılık Okulu’ndaki odasında arama yapıldı. Bir süre önce TSK’dan ihraç edilen Sönmezateş’in odasındaki evraklara ve bilgisayar imajlarına el konuldu. Sönmezateş’in odasındaki aramada darbe girişimden 2 ay öncesine ait ABD’ye gittiğine dair uçak bileti ele geçirildi. Sönmezateş’in 13 Mayıs’ta İstanbul aktarmalı Miami’ye gittiği öğrenildi.

İSİMLERİ ÇIKTI

Sönmezateş’e ait olduğu değerlendirilen el yazısıyla hazırlanmış notlarda ise darbe girişiminde yer alan ve tutuklanan 22 generalin ismi çıktı. İhanetin en büyük ayağını oluşturan havacı tümgenerallerden oluşan listede Hasan Hüseyin Demirarslan, Kubilay Selçuk, Cahit Bakır ve Hakan Evrim isimlerinin olduğu da görüldü. ‘Önemli’ olarak kodlanan notlarda, ‘Etimesgut Asker Hastanesi Hava Sağlık Muayene Merkezi’ne branşa göre atanacak personel listesini belirlendiği görüldü.

Haberin Devamı

ÖRGÜTÜN KODLARI

17-25 Aralık’tan sonra FETÖ ve üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmalarda çıkan detaylara ilişkin tutulan notların bulunması da dikkat çekti. Notlarda ayrıca, FETÖ’yle ilgili bilgilerin yer aldığı da görüldü. 5 Kategori diye başlığı altındaki notlarda “1. Grup: Tanıdık, (F.G. duymuş), 2. Grup: Sempatizan (iyi örgüt, yüzde 60), 3. Grup: Bağlı, 4. Grup: (Güvenilir), 5. Grup: Sadık (Geri dönüşü yok ölüme gider. 1980 yerin yapılanması” yazdığı bildirildi.

RÜTBELERİ FETO TAKTI

El yazısı notlarda ayrıca hakkında tutuklama kararı bulunan ve FETÖ’nün YÖK imamı olduğu ileri sürülen Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan’ın ismi yanında “KBB (Selam getirdi)” ibaresi ise dikkat çekti. Ayrıca Mehmet Karaduman isminin altına “Eşi türbanlı (piyon) pazartesi-perşembe oruç tutar. ABD’ye kongreye gidiyor. Pensilvanya’ya ziyarete gidiyor” yazıldığı saptandı. 89’da Altunizade’ye götürüldüğü teğmenlik rütbelerinin Fetullah Gülen’e taktırıldığı notu da dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

STAR