Gazete Vatan Logo

Subaylara fuhuş tuzağı iddianamede

İzmir’deki ‘askeri casusluk soruşturması’ kumpasına ilişkin iddianameden: “Subay ve astsubaylara bayan temin ederek gizli görüntülerini çektiler”

Subaylara fuhuş tuzağı iddianamede

İzmir’de “askeri casusluk soruşturması”ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin iddianamede FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kendi mensuplarını yerleştirip diğer subayları tasfiye etmek için fuhuş tuzağı kurduğu anlatıldı.

43’ü tutuklu, 23’ü firari 102 sanık hakkında hazırlanan iddianamede ifadeleri yer alan gizli tanık Ateş, ticari hayatı gereği FETÖ mensuplarıyla uzun zaman irtibatı olduğunu belirterek, “askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” suçlamasıyla yargılandıkları davada beraat eden 357 sanık ve üst düzey askeri yetkililere kurulan fuhuş tuzağını anlattı.

Gizli tanık Ateş, “Plan doğrultusunda Tuncay Opçin aracılığı ile TSK’da bulunan subay ve astsubaylara bayan temin ederek gizli görüntülerini çektiler. Daha sonra da bu kayıtları kullanarak (bu kişileri) tehdit ve şantajla örgüt içerisine çektiklerini biliyorum” beyanında bulundu.

Cemaat abisi istemiş

Gizli tanık Abdullah da şunları kaydetti: “Askeri casusluk operasyonundan 1-2 ay önce cemaat abilerinden biri, ‘Ruslarla takılan subay-astsubay tanıdığımın olup olmadığını sordu. ‘Neden?’ diye sorduğumda, ‘Bir kısım askeri personel, Rus kadınlar ile yatıyormuş, aslında bu kadınlar Rus casusuymuş, askeri bilgileri toparlıyorlarmış, polislerin abileri soruyor’ dedi. ‘Vay canına, içimizde ne hainler varmış’ diyerek tepki göstermiştim ancak böyle bir tanıdığım olmadığı için de kimsenin ismini vermemiştim. Daha sonra medyadan İzmir casusluk operasyonunu takip ettiğimde gerçekten gözaltına alınan askerlerin casusluk yaptığı algısına kapılmıştım.”

Haberin Devamı

Soruşturmada aralarında aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce’nin de bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı.