Gazete Vatan Logo

Sandık görevlisi ücreti nereden alınacak 2024, sandık görevlileri parası ne zaman yatacak? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatar?

Seçim görevli ücretleri ne zaman, nasıl yatar, seçim görevlisi ücreti ne kadar, nereye yatacak? Sorularının yanıtı seçimlerin sona ermesiyle sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Sandık görevlisi ücretleri 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin tamamlanmasıyla merak ediliyor. Sandıkların kurulması, kimlik kontrolü, oy dökümü ve sayımı gibi görevler üstlenen sandık görevlilerinin alacağı ücretin miktarı dışında ücretin hesaplara ne zaman yatacağına ilişkin soruların yanıtı öğrenilmeye çalışılıyor. Seçim görevli ücretleri, memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplanıyor. Salon başkanı, bina sorumlusu ve sandık memuru ücretleri farklı olarak yatırılacak. Peki, Seçim görevli ücretleri 2024 ne zaman yatacak, seçim görevlileri ne kadar ücret alacak? Seçim görevlisi ücreti nasıl alınır? İşte seçim görevlisi memur ücretleri ile salon başkanı, bina sorumlusu görevli ücretleri…

Sandık görevlisi ücreti nereden alınacak 2024, sandık görevlileri parası ne zaman yatacak? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatar?

Mahalli İdareler Genel Seçimleri 31 Mart’ta yapıldı. 61 milyon 441 bin 822 vatandaş 31 Mart’ta düzenlenen yerel seçimlerde sandık başına gitti. Seçmenlerin kimlik kontrolünün yapılması, oy pusulaları ve mührün teslim edilmesi gibi görevleri ise sandık görevlileri üstlendi. Seçimlerde görev yapan sandık görevlileri, sandık başkanları ve bina sorumluları 1 Nisan Pazartesi günü izinli oldu. Seçimde görev yapanlar ise ücretlerinin ne zaman yatacağını sorgulamaya başladı. Peki, seçim görevli ücretleri ne zaman yatar, seçim görevlisi ücreti nasıl alınır, ne kadar, nereye yatar?

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024 yılında 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde sandık görevlisi, bina sorumlusu ve sandık başkanlarının alacağı memur maaşı katsayı oranına göre belirleniyor.

31 Mart pazar günü sandıklarda görev yapacak sandık kurulu başkanları 2.947 TL ücret alacak. Sandık memuru veya diğer bir ifadeyle sandık görevlileri ise 2.088 TL ödeme alacak. Partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına ise 2.936 TL ödeme yapılacak.

Haberin Devamı

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK, NEREYE YATAR?

31 Mart yerel seçimlerinde kamu çalışanları görev alacak. Sandık görevlisi ücretlerinin yatış tarihi ve nereye yatırılacağına ilişkin YSK’dan resmi bir açıklama bulunmuyor. Sandık görevlisi ücretlerinin en geç Nisan ayı sonuna kadar yatırılması bekleniyor. Sandık görevlisi ücretleri geçtiğimiz yıllarda Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları aracılığıyla yatırılmıştı.