Gazete Vatan Logo

Protestolar Manisa Valisi’ni götürdü!

CHP’den vali atamalarına tepki...

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi’ne göre, Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Kastamonu Valiliği’ne atandı, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise merkeze alındı. CHP İzmir milletvekilleri, valililerin, performans ve likayata göre değil iktidara bağlılıklarına göre atandıklarını ileri sürdü.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın Soma maden faciasında halkın tepkisini yeterince bastıramadığı için cezalandırıldığını, Sit alanında olduğu gerekçesiyle mahkemece yıkım kararı verilen Urla villalarını yıkmadığı öne sürülen Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın’ın ise ödüllendirildiğini ileri sürdü. Moroğlu, şöyle konuştu:

İzmir Valisi İçişleri Bakanı olur

“Manisa Valisi, Soma’da Başbakan’a yönelik tepkileri yeterince bastıramadığı için cezalandırıldı. Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın da meşhur villaları yıkmadığı için ödüllendirilmiştir. Bizim gelen ve giden vali ile ilgili bir düşüncemiz olmaz. Valiler anayasadan gelen yetkilerini kullanmalı”

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, atamaların siyasi olduğunu İzmir Valisi’nin de bu tavrıyla doğrudan İçişleri Bakanı olabileceğini öne sürerek, şöyle konuştu: “Vatandaşa ‘Gavat’ diyen Adana Vali’sini Sakarya’ya atadılar. İstanbul’a doğru yanaştırıyorlar. İzmir Valisi’nin son uygulamalarında inanılmaz rezalet vardı. Topluma yapılan ciddi bir eziyet var. İzmir İzmir Valisi bu hızla direk İçişleri Bakanı olur. Bunlara iyi bakılmalı. Urla Kaymakamı, ‘Hallederiz abi’ tavrıyla valilikle payelendirildi.”

Haberin Devamı