Gazete Vatan Logo

Özgecan’ın katili için 24 gardiyan sorguda

ADANA F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda üniversiteli Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in (27) öldürülmesi ile ilgili soruşturmada, aralarında kadın görevlilerinde bolduğu 24 gardiyan ifade için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Özgecan’ın katili için 24 gardiyan sorguda

6 şüpheli tutuklandı

11 Nisan’da Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken, cezaevlerindeki koğuşlarında hükümlü Gültekin Alan (46) tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Necmittin Altındöken sağlığana kavuşurken oğlu Ahmet Suphi Altındöken ise kurtarılamadı. Cinayetten sonra başlatılan soruşturma sonucu 1’i infaz koruma memuru, 3’ü hükümlü, 1’i tutuklu olmak üzere 6 şüpheli tasarlayarak öldürme suçundan tutuklandı.

Tek tek evden alındılar

Devam eden soruşturma kapsamında dün pazar olmasına rağmen aralarında kadın görevlilerin de bulunduğu 24 infaz koruma memuru, cinayeti soruşturan polis ekipleri tarafından tek tek evlerinden alındı. Sağlık kontrolü için adli tıp kurumuna getirilen gardiyanlar, sorgu için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İfadeye götürülen infaz koruma memurlarının Cumhuriyet Savcı’sının talimatından sonra ya gözaltına alınacakları ya da serbest bırakılacakları bildirildi.

Tabutuna eşarp kondu

Özgecan’ın katili Ahmet Suphi’nin cenazesi, 5 gün morgda bekletildikten sonra ailesi tarafından alınarak Mersin’de adı açıklanmayan bir mezarlığa defnedilmişti. Polis, cenazenin fark edilmemesi için tabuta kadın eşarbı koymuştu.

Haberin Devamı