Gazete Vatan Logo

Önder İmam Hatipliler Derneği nedir, ne zaman kim tarafından kuruldu? Önder İmam Hatipliler Derneği’nin başkanı kimdir?

Önder İmam Hatipliler Derneği, sahnesinde imam hatiplilere yönelik sözler söyleyen şarkıcı Gülşen'e karşı hukuki süreci başlatacağını duyurdu. ÖNDER'den yapılan açıklamada "Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz." denildi. Peki, Önder İmam Hatipliler Derneği nedir, ne zaman kim tarafından kuruldu? Önder İmam Hatipliler Derneği’nin başkanı kimdir?

Önder İmam Hatipliler Derneği nedir, ne zaman kim tarafından kuruldu? Önder İmam Hatipliler Derneği’nin başkanı kimdir?

Şarkıcı Gülşen'in, sahnesinde bir kişiyle ilgili "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor." dediği görüntüler infiale neden oldu. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, hadsiz sözlere karşı hukuki süreci başlatacağını açıkladı.

Önder İmam Hatipliler Derneği nedir, Önder İmam Hatipliler Derneğinin başkanı kimdir?

ÖNDER'den yapılan açıklamada "Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı(!) ile konuşulamayan bir şahsın İmam Hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini, iftira ve hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyoruz. Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği 1958 yılında kurulmuştur. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ilk olarak İstanbul İmam Hatip Okulu'nun 1951 girişli ilk mezunları tarafından 1630 sayılı Dernekler Kanunu'na göre, İstanbul İmam Hatip Okulu Mezunlar Cemiyeti ismiyle kuruldu.

Haberin Devamı

Önder İmam Hatipliler Derneği başkanı Abdullah Ceylan kimdir?

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Abdullah Ceylan’dır.

1983 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde ortaokul ve liseyi bitirdi. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Bölümlerini bitirdi. İstanbul Ticaret Üniversitesinde Yüksek Lisansını tamamladı.

Ticari hayatına üniversite yıllarında imam hatipli arkadaşlarıyla kurduğu Balat Creative Reklamcılık şirketiyle başladı. Süreç içerisinde çeşitli sektörlerde ticari hayatına devam etti. Şu anda sağlık sektöründe aktif olarak çalışmaktadır.

Ortaokul yıllarından itibaren Milli Gençlik Vakfı ile başlayan sivil toplum çalışmaları çeşitli kurumlarda gönüllü olarak devam etti.

2015 yılında ÖNDER’de gençlikten sorumlu genel başkan yardımcısı olarak göreve başladı. 2 dönem bu görevi sürdürdükten sonra ÖNDER Genel Sekreteri oldu. 3 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 58. ÖNDER Genel Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberin Devamı