Gazete Vatan Logo

Mobil sandık geliyor

Sandıklarda büyük değişim

Medyaya ilk kez konuşan YSK Başkanı Ali Em, YSK’da yapmayı düşündüğü devrim niteliğindeki çalışmalarının satırbaşlarını açıkladı;

* YSK, oluşturacağı kurullarla önce özürlü tanımına açıklık getirecek. Örneğin; tek gözü görmeyen bir kişinin oy kullanabileceğini düşünen YSK, tamamen görme özürlü ve hareket etme kabiliyeti olmayan hastaları özürlü kapsamına alacak.

* Önümüzdeki seçimlerde YSK'da 5 siyasi partinin de temsilcileri görev alacak. Bu partiler; AK Parti, CHP, MHP, BDP ve SP.

* Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önümüzdeki seçime "mobil sandık" adını verdikleri çok önemli bir uygulamayla girmeye hazırlanıyor.

* YSK'nın, "Mobil Sandığı" projesinde seçmen sandığı yatalak hastaların ayağına gidecek ve yatalak hastalar oylarını evlerinde kullanacak.

* YSK, başta huzur evleri ve yaşlı merkezleri olmak üzere seçmen sandığına gitmekte zorlanacağını düşündükleri kesimlerin merkezlerine seçmen sandığı kuracak.

* 75 yaş ve üzerindeki seçmenlerin ikamet ettikleri binaların önüne seçmen sandıkları kurulacak. (Talat Atilla / Türktime)

Haberin Devamı