Gazete Vatan Logo

‘Masumları havaya uçurmak mı meşru müdafaa sayılıyor?’

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, PKK’yı ‘terörist’ olarak nitelediği için kendisine tepki gösterenlere Twitter hesabından cevap verdi

‘Masumları havaya uçurmak mı meşru müdafaa sayılıyor?’

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da PKK’yı terörist olarak nitelediği için kendisine tepki gösteren sosyal medya kullanıcılarına yaptığı tanımın arkasında durarak yeni bir yanıt verdi. Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olan İngiliz büyükelçi, “PKK’ya terörist demeden, daha iyi bilmeniz gerekiyor. Meşru müdafaada Türkiye ya da İngiltere’den daha temiz bir tarihe sahibiz” yazan Twitter kullanıcısına “Ne zamandan beri Kızılay’da kendini havaya uçurmak ve oradan geçen 30’dan fazla masum insanı öldürmek meşru müdafaa sayılıyor?” yanıtını yazdı.

Twitter’dan maça

Aynı kullanıcıdan bunun üzerine ise “Bunu yapan PKK değildi ve ölenler de askerdi” diye yanıt verdi. İngiliz Büyükelçi’nin buna cevabı ise “Hayır PKK idi ve onlar asker değildi” oldu. Moore, başka Twitter kullanıcıları ile PKK üzerine girdiği diyaloğun ardından ise “Çok cevap verdim! Fakat şimdi bu konuda tweett savaşından çekiyorum. Maça gidiyorum. İlgi odağım değişti!” diye bir tweet attı ve ardından Beşiktaş-Osmanlıspor maçıyla ilgili bizzat stattan paylaşımlarda bulundu.

Haberin Devamı

Büyükelçilik binasına Beşiktaş bayrağı

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğu bilinen ve siyah-beyazlıların Vodafone Arena’daki şampiyonluk maçı için Ankara’dan İstanbul’a gelen Moore, dün döndüğü Ankara’da ise büyükelçilik binasına dev bir Beşiktaş bayrağı astı ve önünde kartal pençesi bozu vererek, “1990, 91, 92, 2014,15,16 yıllarında Türkiye’de görev yaptım. Beşiktaş 1990, 91, 92, 2016 yıllarında şampiyon oldu. Bu da mı tesadüf?” notu düştü.