Gazete Vatan Logo

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi

Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 04:17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 km altında gerçekleşti. AFAD yaptığı son dakika açıklamasıyla depremin şiddetini 7.7 olarak revize etti.

Deprem başta Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

Dakika dakika tüm yaşananlar...

04.30: AFAD: 2 bin 921 kişi hayatını kaybetmiş durumda. 15 bin 834 yaralımız söz konusu. 65 ülkeden yardım ve destek talebi var.16 bin 400 personelimizle, yabancı personellerle beraber yoğun bir çalışma var. Hem çadır hem barınma ihtiyaçlarını sağlayarak afet bölgesine gönderiyoruz. İnşallah hızlı şekilde havanın müsaade ettiği ölçüde arama kurtarma personellerimizi oraya yönlendirmeyi düşünüyoruz.

03.48:  Kahramanmaraş’ta merkezli olarak meydana gelen depremde yaralanan vatandaşların bir kısmı, Adıyaman’dan kalkan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait askeri nakliye uçağı ile İstanbul’a getirilmişti. Çevre hastanelere dağıtılan yaralılardan 11’i Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne getirildi.

03.28: Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'da boşaltılan 6 katlı apartmanın yıkılmasıyla enkaz altında kalan polis memuru Halit Baydoğan'ın (52) cansız bedeni çıkartıldı. Enkaz altındaki bir kişinin bulunmasına çalışılıyor.

03.03: İskenderun'da yaralıların tahliyesi gemi ile gerçekleştirildi.

01.54: İstanbul'dan 41 uçak ile 6 bin 718 personelin deprem bölgesine sevk edildiği bildirildi. Açıklamayı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptı. Yerlikaya, "00.30 itibarıyla İstanbul'umuzdan 41 uçak ile 6 bin 718 personelimiz ve AFAD gönüllülerimiz başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine sevk edildi. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum" dedi.

01.51: İzmir Valiliği, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan iki ayrı depremle ilgili bu bölgelerde görevlendirilmek üzere İzmir'den 2 bin 331 personelin sevk edildiğini duyurdu.

CAN KAYBI 2 BİN 379'A YÜKSELDİ

00.35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: 2 bin 379 vatandaşımız hayatını kaybetti, 14 bin 483 yaralımız var. Enkazdan 7 bin 840 vatandaşımız çıkarıldı.

00.34 MSB: Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla, Hatay’da kahraman silah arkadaşlarımız Ulş. Uzm. Çvş. Hakan AL, P. Er Mert Can SÜMBÜL ve P. Er Eren TAŞKIN şehit olmuşlardır.

00.28 Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

00.27 45 yaralı ve 6 sağlık personeli Adıyaman'dan Atatürk Havalimanı'na geldi

00.26 Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Şanlıurfa'da 48 şehidimiz var

00.12 İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine 94 kişilik afet yardım ekibinin yanı sıra, içinde iş makineleri ve ekipmanların da TIR'la taşındığı 43 araç gönderdi.

00.06 Türkiye'de meydana deprem felaketinin ardından depremzedelere yardım etmek için Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan Türkler yardım seferberliği başlattı.

00.05 Deprem sonrası Şanlıurfa'da yıkılan binanın enkazı altından 19 saat sonra çıkarılan genç kız, herkese el salladı.

23.56 Bakan Koca: Afetin yaşandığı şehirlerimizde yaralılara ve hasta depremzedelere ilk tıbbi müdahale, kurulan sahra çadırlarında yapılıyor

23.53 Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremde enkaz altına kalan bir vatandaşı ekipler ikinci büyük depreme yakalanmadan 10 dakika önce kurtardı. Hummalı çalışma anı ise anbean kameraya yansıdı.

23.51 Malatya'da çöken bir binada mahsur kalan 4 kişilik aileyi dalgıç polisler kurtardı. Kurtarılan aileden yaşlı teyzeyi polisler sırtında taşıdı.

23.49 Kosova ve Hırvatistan’dan ekipler Türkiye'ye hareket etti

23.44 Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

23.41 ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan ABD Başkanı Biden, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

23.40 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kışla mutfaklarında hazırlanan yemeklerin yaklaşık 15 bin depremzede vatandaşımıza ulaştırıldığını söyleyerek Hatay’da ihtiyacı karşılamak üzere 'seyyar sahra hastanesi' kurulacağını duyurdu.

23.36 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

23.34 Filistin, Türkiye ve Suriye’ye arama kurtarma ve sağlık ekibi gönderecek

23.32 Merkez Bankası: Ülkemizde meydana gelen depremlere yönelik AFAD ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarımız başta olmak üzere deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) üyesi bankalara talimat gönderilmiştir.

23.30 Almanya’dan 41 kişilik arama-kurtarma ekibi Türkiye’ye hareket etti

23.29 EGM: Deprem sonrasında sosyal medya platformlarında provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen 63 hesap hakkında işlem başlatıldı.

CAN KAYBI 2 BİN 316'YA YÜKSELDİ

23.24 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar: Bölgeye çok sayıda barınma ve yaşam malzemesi akışı devam ediyor. Personel sayısı da ciddi anlamda artış gösterdi. Bölgede 10 bin 176 personel, 10 bin 409 AFAD gönüllüsü ve destek ekipleri ve bunlara ilave olarak 4 bin 470 Mehmetçiğimiz görev yapmakta. Sahada aktif olarak arama kurtarma yapan personel sayısı yaklaşık 25 bin civarında.

23.22 Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Yayıncıların deprem bölgesinde yapılan arama kurtarma faaliyetlerine zarar verici, halkı paniğe sürükleyen ve dezenformasyona yönelik bilgileri paylaşmamaları yasal zorunluluktur” dedi.

23.19 Hatayspor Yöneticisi Mustafa Özat, “Christian Atsu ve sportif direktörümüz Taner Savut, maalesef hala enkaz altında. Ulaşabilsek zaten dünyalar bizim olacak” dedi.

23.16 ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Türkiye’de meydana gelen deprem sonrası devam eden arama-kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla 79’ar kişiden oluşan 2 ekip göndereceğini açıkladı.

23.15 İletişim Başkanlığı: Devletimiz bütün imkan ve olanakları ile depremden etkilenen bölgelerde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Hatay ilimizde yürütülen çalışmalar da büyük bir titizklikle sürdürülmekte olup vatandaşlarımızın asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur.

22.46 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kahramanmaraş’ta ve çevre illerde yıkıcı etkilere neden olan deprem nedeniyle 7 gün süreli milli yas ilan edildiğini açıklamasının ardından İzmir’de Türk bayrakları yarıya indirildi.

22.45 Merkez Bankası: Deprem/afet bölgesindeki illerde kurulu firmaların; 6 Şubat 2023 (dahil) ila 30 Nisan 2023 (dahil) tarihleri arasındaki ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredileri ile yatırım taahhütlü avans kredileri geri ödemelerine 180 güne kadar faizsiz olarak vade uzatımı imkânı tanınmıştır. 6 Şubat 2023 (dahil) tarihi öncesinde kullanılmış olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerine 6 ay ilave ihracat ve döviz kazandırıcı hizmet taahhüdü

22.43 FIBA, Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlarının maçları ertelendi

22.36 İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Türkiye’ye destek amacıyla Tel Aviv Belediyesi binasına Türk bayrağı silüeti yansıtıldı.

22.35 MSB, “Deniz Kuvvetlerimizin TCG İskenderun gemisi, depremden etkilenen vatandaşlarımızın tahliyesi için görevlendirildi. Gemimiz, yaralı vatandaşlarımızı İskenderun’dan Mersin’e ulaştırmak üzere hareket etti.”

22.24 Çek arama-kurtarma ekibi Çekya’dan Türkiye’ye hareket etti

22.23 Bulgaristan'dan 59 kişilik arama kurtarma ekibi araçlarıyla ülkeye giriş yaptı

22.12 MSB: Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar, aralıksız şekilde deprem bölgesine ihtiyaçların ulaştırılmasına ve deprem bölgesinden yaralı vatandaşlarımızın sevkiyatına devam ediyor.

CAN KAYBI BİN 762'YE YÜKSELDİ

22.08 AFAD Deprem Risk Azaltma Müdürü Orhan Tatar 7.7'lik depremde can kaybı bin 762'ye yükseldi. Yaralı sayısı 12 bin 68, yıkılan bina sayısı ise 5 bin 606. Personel sayısı olarak da 10 bin 176 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edildi. 6 bin 800 civarında enkazdan çıkarılan vatandaş var şu anda.

22.06 Kanada Başbakanı Trudeau: Kanada, Türkiye ve Suriye'ye yardım için hazır

22.04 İngiliz kulübü Chelsea, sosyal medya hesabından depremde enkaz altında kaldığı düşünülen Hataysporlu eski oyuncusu Christian Atsu için "Senin için dua ediyoruz, Christian Atsu" paylaşımında bulundu.

21.55 Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yaşanan deprem felaketi nedeniyle Türkiye ve Suriye’ye yardım gönderileceğini açıkladı.

21.54 Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremden yaklaşık 18 saat sonra bir çocuk enkaz altından sağ çıkartıldı.

21.53 Azerbaycan, meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’de yarın iki uçakla malzeme ve tıbbi ekipman gönderecek.

21.44 Aile Bakanlığı: Kahramanmaraş'da 111, Adana'da 113, Hatay'da 126, Gaziantep'de 64, Osmaniye'de 48, Malatya'da 59, Adıyaman'da 38, Diyarbakır'da 117, Şanlıurfa'da 92, Kilis'de 40 olmak üzere toplam 808 psikososyal destek personelimiz ve 179 aracımızla vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz.

21.35 Karayolları Genel Müdürlüğü: Niğde-Ankara Otoyolu ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

21.27 Türkiye Futbol Federasyonu, futbol camiasına çağrıda bulunarak, yardım kampanyasına destek vermelerini istedi.

21.20 MSB: Depremden etkilenen vatandaşlarımız, 2’nci Ordu Komutanlığımıza ait kışlalarda misafir ediliyor. Tüm imkanlarımızla milletimizin emrinde ve hizmetindeyiz.

21.18 İletişim Başkanı Altun: Depremden zarar gören ve kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin bir biçimde ulaşabilmek için her türlü iletişim teknolojisinin doğru kullanımı hayati bir önem taşımaktadır.

21.15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Rafinerilerimizde ve depolarımızda akaryakıtla ilgili sıkıntı yaşamıyoruz. Ancak aşırı talebe bağlı olarak bazı akaryakıt istasyonları önünde yığılmalar meydana geldi" dedi.

21.12 Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde can kaybının 570'e, yaralı sayısı ise bin 403'e yükseldiği bildirildi.

21.11 İstanbul Valiliği deprem bölgesine 21 uçak ve 3 bin 746 personel gönderildiğini açıkladı

21.10 Erzurum'dan depremin vurduğu Hatay ve Malatya'ya giden AFAD ile Polis Arama Kurtarma (PAK) ekipleri, 9 vatandaşı enkazdan sağ kurtardı.

21.09 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Depremde hayatını yitiren vatandaş sayısı 1651, yaralı sayısı 11 bin 119, yıkılan bina sayısı 5 bin 606, 6 bin 445 vatandaşımız da enkaz altından kurtarıldı.

21.08 İstanbul'da olumsuz hava şartları nedeniyle metro seferlerinin gece 02.00'a kadar uzatıldığı bildirildi.

21.07 Bakan Kirişci: 1 uçak, 6 helikopter, bin 98 araç, 4 bin 794 çalışanımızla olay yerindeyiz

21.04 İsrail Savunma Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'ndan oluşan ‘Zeytin Dalları’ ortak insani yardım ekibinin, bu akşam İsrail'den Türkiye'nin depremzede bölgelerine doğru yola çıkacağı belirtildi.

21.02 İletişim Başkanlığı: Deprem bölgesindeki İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüklerimiz, kendi yetki alanlarında hizmet veren basın mensuplarına ev sahipliği yapmaktadır. Devletimiz tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

20.59 Samsun'un Bafra ilçesinde depremle ilgili provokatif paylaşım yapan bir kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

20.57 Hatay’ın İskenderun ilçesinde depremde zarar gören İskenderun Devlet Hastanesi'nde mahsur kalan hemşire ve hasta yakınları kurtarıldı.

20.55 MSB: Deprem bölgesinden kurtarılan vatandaşlarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait ambulans uçaklarla Ankara ve İstanbul'a getirilerek tedavi altına alınıyor. Uçaklarımız yaralı tahliyesi ile bölgeye ulaştırılacak personel ve teçhizatın intikali için aralıksız görev yapıyor.

7 GÜN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

20.38 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildiğini duyurdu.

20.36 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar depremden etkilenen aileler için sağlık ve yardım malzemelerini taşıyan uçağın Adıyaman havaalanına indiğini duyurdu.

20.35 Suriye Sağlık Bakanlığı, Halep, Lazkiye, Hama, Tartus vilayetlerinde deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısının 556’ya yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 1395 olarak güncellendi.

20.21 Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Türkiye’de meydana gelen iki deprem sonrasında taziye ve dayanışma mesajı paylaştı. Güney Kore Devlet Başkanı mesajında “Bu zor dönemde kalbim Türkiye ve Suriye halkıyla birlikte. Kore, sevdiklerini kaybedenlere en derin başsağlığı dileklerimizi iletmektedir. Kore Savaşı'nda kanla yoğrulmuş kardeşlik bağımız olan Türkiye'ye mümkün olan her şekilde yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

CAN KAYBI 1651'E YÜKSELDİ

20.20 Sağlık Bakan Fahrettin Koca: 7.7'lik depremde can kaybı 1651'e yükselirken, 11 bin 119 kişi yaralandı, 3 bin 471 bina yıkıldı.

20.19 3 binin üzerinde Mehmetçik deprem bölgesinde

20.18 MSB: Gaziantep Nurdağı’nda bir evladımız daha hayata tutundu

20.14 Türkiye Voleybol Federasyonu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremin ardından, tüm ulusal ve uluslararası faaliyetlerin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıkladı.

2013 Adana’da meydana gelen depremde yıkılan 11 binada ölü sayısı 60’a yaralı sayısı 854’e yükseldi.

20.06 İtalya İçişleri Bakanlığı’na bağlı acil durum ve itfaiye ekiplerinden oluşan ilk sivil savunma ekibinin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıktığı belirtildi.

20.06 Göçük altında kalan 64 yaşındaki vatandaş 15 saat sonra kurtarıldı

20.05 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

20.04 Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için camilerde yatsı namazından önce sala okunacak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Kahramanmaraş Abdülhamid Han Camii'nde sala okuyup, dua edecek.

20.03 Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayan Ürdün Kralı 2. Abdullah, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

20.00 Irak, Türkiye ve Suriye’ye yaşanan depremlerin ardından arama-kurtarma ekipleri ve insani yardım gönderileceğini açıkladı.

19.55 Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in talimatıyla Türkiye’ye insani yardım, özel ekipman ve 100 kişilik arama kurtarma timi gönderileceği açıklandı.

19.45 İki büyük depremin ardından, dünya liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

19.42 THY, Adana, Elazığ ve Diyarbakır uçuşlarının kesintisiz devam ettiğini duyurdu

19.38 Kızılay, bine yakın personel ve gönüllüsüyle afetzedelere yardım ulaştırıyor. Mobil mutfak ve ikram araçlarını bölgeye yönlendiren Kızılay, bölgeye binlerce çadır ve onbinlerce battaniye sevk etti.

19.34 AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye’nin her yerinden ve her kesimden arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek için gelmiş vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu büyük imtihanı tüm Türkiye birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Vatandaşlarımızın uzman ekiplerin yönlendirmesine dikkat etmesi önemli.

19.27 AFAD Başkanı Sezer: 3 bin gönüllümüz çalışmalarda görevlendirilmiştir

19.26 İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

19.22 Bakan Akar: 17 uçakla İstanbul, İzmir ve Ankara’dan Gaziantep ve Adana’ya sürekli yardım uçuşları gerçekleştiriliyor

19.15 Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Türkiye’ye 139 kişilik arama-kurtarma ekibi göndereceklerini açıkladı.

19.14 İletişim Başkanlığı: Dezenformasyon Bildirim Servisi kullanıma açılmıştır

19.13 Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

19.12 Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7’lik depremde enkaz altında kalan 14 yaşındaki Fatma Sarı, 15 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

19.10 Ankara'da vatandaşlar kan vermek için Kızılay'ın kan bağışı noktalarına akın etti. Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Ankara'da yaklaşık 2 bin ünite kan toplandığını söyledi.

19.07 EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren bölgeye yönelik akaryakıt ikmalinin hızlandırılması için gerekli adımları attık ve mevzuata yönelik kısıtları kaldırdık. Bayilere akaryakıt ikmali ve vatandaşlarımızın akaryakıt temini konusunda hiçbir kısıtlama hiçbir mevzuat engeli yoktur. İkmal süreçleri vakit kaybı olmaksızın sürdürülmekte, ihtiyaçlar ivedilikle karşılanmaktadır.

19.00 Avusturya’dan Türkiye’ye 84 kişilik arama-kurtarma ekibi

18.59 Frutti Extra Bursaspor, 7Days EuroCup'ta Çarşamba günü oynayacağı JL Bourg maçının hasılatının depremzedelere yollayacağını açıkladı.

18.55 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Depremden etkilenen 10 ilimizde kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri 13 Şubat'a kadar tatil edilmiştir.

18.53 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP Genel Başkanı Destici ile görüştü

18.52 Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

18.50 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

18.45 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Deprem yaşanan 10 ili deprem bölgesi ilan ediyor olacağız. Orada bir sıkıntı olmaz.

18.40 Bakan Akar: Arama kurtarma çalışmalarına 3 bin 500 personelimiz katılıyor

18.38 Savunma sanayii şirketleri yardım için teyakkuza geçti

18.35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Her iki depremde toplam 145 artçı deprem yaşadık. Toplamda 1541 vatandaşımız hayatını kaybetti, 9733 de yaralımız var.

18.34 KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Üstel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerini iletti

18.33 Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.7 şiddetindeki deprem nedeniyle etkilenen depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı.

18.20 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremi fırsat bilen, AŞTİ de faaliyet gösteren bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını 2-3 kat artırdığı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımı için hayati öneme haiz battaniye başta olmak üzere bir çok eşyanın fiyatlarının ilgili satıcılar tarafından fahiş oranda artırıldığı yönünde gelen ihbarlar üzerine fiyatları etkileme, mal veya hizmet satımından kaçınma suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca inceleme başlatılmış olup, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir.

18.15 Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

18.02 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, görüşmede, deprem sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

18.00 Hatay'ın İskenderun Limanı'ndaki konteyner deposunda yangın çıktı. Konteynerlerin alev aldığı yangına ekipler müdahale etti.

17.51 Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak Türkiye'ye arama kurtarma ve afetle mücadele alanında yapacakları desteğe ilişkin bilgi verdi. 

17.45 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli ile telefonda görüşerek deprem sonrası bölgedeki durum ve arama kurtarma çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulundu. 

17.25 AFAD: hayatını kaybedenlerin sayısı 1498'e yükseldi.

17.08 Bakan Mahmut Özer: Tüm Türkiye’de okullarımızı 13 Şubat’a kadar 1 hafta tatil ediyoruz.

16.36 AFAD depremde can kaybının 1121'e yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 7 bin 634.

16.18 Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen depremden dolayı geçmiş olsun mesajı yayımladı.

16.16 İngiltere’den Türkiye’ye 76 kişilik arama kurtarma ekibi

16.10 TBMM Başkanı Şentop, “Danışma Kurulu Meclisin Genel Kurul çalışmalarını bu hafta erteleme yönünde karar aldık” dedi.

16.06 Suriye Sağlık Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 403’e yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 1284 olarak güncellendi.

15.58 RTÜK, deprem bölgesindeki yayıncıların mali yükümlülüklerini 3 ay erteledi

15.56 Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde mahsur kalan bir kişi 12 saat sonra enkaz altından çıkartıldı

15.39 Avrupa kulüpleri Borussia Dortmund, Milan ve Ajax, merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem için geçmiş olsun mesajı yayımladı.

15.38 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) hükümeti, art arda meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'ye petrol sevkiyatını geçici olarak askıya aldı.

15.32 AFAD: Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmektedir. Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi koordinasyon sağlamak üzere görevlendirilmiştir.

15.19 AFAD: Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmektedir.

15.18 AFAD: Şimdiye kadar toplam 2 bin 824 binanın yıkıldığı ihbarı alınmıştır.

15.15 Pegasus Hava Yolları, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki deprem sonrasında, yardım ekipleri ve bölgeye gitmek isteyenler için ek sefer planladığını duyurdu.

15.14 İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy: Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen ve Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilen depremler sonrası, devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir.

15.10 TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Adıyaman Milletvekilimiz Yakup Taş ve ailesine henüz ulaşamadık.

15.09 Suriye Sağlık Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 371’e yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 1089 olarak güncellendi.

15.08 AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: Tsunami ile ilgili yanlış bilgiler var. Tsunami denizden gelen depremler ve karadan 100 km içeride olan yerlerde olabiliyor. Her iki Büyük depremden sonra herhangi bir tsunami etkisinin olmadığını söylemek istiyorum. 

CAN KAYBI 1014 OLDU

15.07 AFAD: SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş’ta 191, Gaziantep’te 200, Şanlıurfa’da 27, Diyarbakır’da 41, Adana’da 43, Adıyaman’da 20, Osmaniye’de 131, Hatay’da 250, Kilis’te 13 ve Malatya’da 98 olmak üzere toplam 1014 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 7003 vatandaşımız yaralanmıştır.

14.59 Milli Savunma Bakanlığı, sivil ve asker personelin gönüllülük esasına dayalı olarak Kızılay’a kan bağışında bulunacağını bildirildi.

14.58 Azerbaycan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Özbekistan liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

14.55 Malatya Havalimanı terminal binasında hasar meydana geldi

14.51 AFAD: Bugün Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır.

14.45 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Adana Havalimanı hava trafiğine açıktır

14.44 Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak taziyelerini iletti.

14.40 İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınlayarak İran'ın Türkiye’nin her türlü acil yardım ihtiyacı durumunda hazır olduğunu söyledi.

14.25 Azerbaycan'dan 400 kişilik arama kurtarma ekibi, Türkiye'deki afet bölgesine doğru yola çıktı

14.16 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Avrupa Kriz Yönetimi Komiseri Janez Lenarcic’in depreme ilişkin yaptığı ortak yazılı açıklamada, sahadaki ilk müdahale ekiplerini desteklemek için 10 ekibin hızla seferber edildiği bildirildi.

14.15 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin eşi First Lady Olena Zelenska, Emine Erdoğan’a hitaben mesaj paylaşarak “Emine Erdoğan, yanınızdayız ve mümkün olan her şekilde yardıma hazırız” dedi.

14.12 İstanbullular depremde yaralananlar için kan vermeye koştu

14.00 AK Parti'li Elitaş: TBMM Genel Kurul çalışmalarına 1 hafta ara veriyoruz

13.51 Malatya'da çöken otelde, 11'i voleybolcu, 4'ü ampute futbolcu olmak üzere 15 sporcu enkaz altında kaldı.

13.50 Ukrayna Dışişleri Bakanı: Büyük bir kurtarma ekibi göndermeye hazırız

13.47 AFAD meydana gelen son depremin merkez üssünün Kahramanmaraş Elbistan oluğunu açıkladı

13.44 Kandilli: Kahramanmaraş Gözpınar-Ekinözü'nde saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

13.42 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, depremin etkilediği Diyarbakır’da incelemelerde bulunuyor.

BÖLGEDE ŞİDDETLİ BİR DEPREM DAHA

13.36 Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'de hissedilen ve artçı olduğu değerlendirilen yeni bir deprem daha meydana geldi.

13.34 Meclis’te Kızılay yetkililerince saat 13.30 itibari ile kan kampanyası başlatıldı.

13.30 Dünya Sağlık örgütü Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili DSÖ’ye bağlı acil durum ekiplerinin aktif hale getirildiğini belirtti.

13.28 İskenderun Limanı’nda kısmi hasar meydana geldi

13.27 Aile Bakanlığı: Acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla 10 ilimizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza ilk etapta 250.000.000 TL nakdi yardım aktarılmıştır.

13.24 Turkish Cargo, deprem bölgesine yardımları ücretsiz taşıyacak

13.23 HSK: Deprem bölgesinde gerekirse yargısal faaliyetlere ara verilebilir

13.13 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), depremden zarar gören akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerini 30 gün süre ile ertelediğini bildirdi.

13.08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anki tespitlerimize göre 912 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkaz altından kurtulan kişi sayısı 2 bin 470'i bulmuştur.

13.06 Gaziantep ve Kahramanmaraş Havalimanları sivil uçuşlara kapatıldı

13.04 Suriye Sağlık Bakanlığı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 326’ya yükseldiğini duyurdu. Yaralı sayısı ise 1042 olarak güncellendi.

12.54 AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen depremin büyüklüğünü 7.7 olarak revize etti.

12.53 Spor Toto 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor, kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan'ın deprem sonrası enkaz altında kaldığını ve henüz kendisinden haber alınamadığı açıkladı.

12.52 Kızılay'dan depremzedeler için kan bağışı çağrısı

12.35 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana, Osmaniye ve Kilis belediye başkanları ile telefonda görüşerek deprem sonrası ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

12.32 Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, taziyelerini ileterek, “Ermenistan yardım sağlamaya hazır” dedi.

12.30 Gaziantep ve Kahramanmaraş havalimanları sivil uçuşlara kapatıldı

12.09 Milli Eğitim Bakanı Özer: Okullarımızda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok.

12.07 Rusya: Türkiye’ye 100 kişilik arama kurtarma ekibi göndermeye hazırız

12.03 Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle ilgili yanlış ve çarpıtılmış paylaşım yapanlara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

12.00 Kahramanmaraş'ta en az 300 bina yıkıldı, ekipler aralıksız çalışıyor

11.55 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümeti arama kurtarma çalışmalarına destek vermeye hazır olduğunun söyledi.

11.54 Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından "hava yardım koridoru" oluşturuldu.

11.52 Bakan Koca: 81 ilimizden yeterli sayıda ekibimiz afet bölgelerinde görev başında olup, arama-kurtarma ve sağlık hizmeti çalışmalarına devam ediyor. Hava ve kara ambulanslarımız da bölgede hizmette. Şu an koordinasyonu deprem felaketinden etkilenen illerimizden Hatay’dan yürütüyoruz.

11.50 Bakan Akar: Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirlemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz.

11.48 Yunanistan Başbakanı Miçotakis: "Yunanistan kaynaklarını seferber ediyor"

11.48 Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: Hükümlü ve tutuklulardan yaralanan yok

11.47 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur."

11.39 İngiltere yardıma hazır, Polonya yardım ve destek gönderiyor

11.39 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderirken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan ayrı açıklamada Türkiye'ye yardım için 2 uçağın hazırda bekletildiği duyuruldu.

11.37 Tayvan yönetimi, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelere 200 bin dolarlık yardım sağlanacağını duyurdu.

11.35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığı'nda.

11.31 YÖK, depremden etkilenen 10 ilde yükseköğretim kurumlarında ikinci bir duyuruya kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

11.27 Vali Yerlikaya, deprem yardım ekibinin yola çıktığını duyurdu

11.22 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerimizde bugün itibarıyla eğitim öğretime 2 hafta ara veriyoruz."

11.20 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaparak Fransa’nın acil yardıma hazır olduğunu duyurdu. İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ise İngiltere’nin yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

11.19 Avrupa Parlamentosu Başkanı: Avrupa bu sıkıntılı anda Türkiye ve Suriye halkının yanında

11.17 Türk Telekom, deprem bölgesinde iletişim ihtiyacına yönelik bilgilendirme açıklaması yaptı. Alınan tedbirleri ve bölgedeki depremzedelerin iletişim ihtiyacında faydalanabilecekleri hizmetlerini duyuran şirket, bölgedeki kullanıcılarına ücretsiz konuşma ve internet yüklediğini duyurdu.

11.08 Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'ye yardıma hazır olduklarını ve 2 adet IL-76 yardım uçağını arama kurtarma birimleriyle göndermeye hazır olduklarını duyurdu.

10.48 MHP, deprem bölgesine milletvekillerinden oluşan bir heyet gönderiyor.

10.46 MSB: Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası bölgedeki afetzede vatandaşlarımıza yardım için Millî Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından görevlendirilen sağlık personeli, 2 adet Askerî Ambulans uçağımız ile Ankara’dan bölgeye hareket etti.

10.45 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu ile temas halinde olduğunu belirterek, “Bu korkunç depremin ardından müttefik Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz” dedi.

10.43 Kahramanmaraş'taki depremin ardından hentbol liglerindeki müsabakalar ertelendi.

10.41 Kars AFAD ve UMKE ekipleri deprem bölgesine hareket etti

10.38 Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla başlangıçta 370 kişiden oluşan yardım ekibi gönderileceğini duyurdu.

10.35 Rize'den deprem bölgelerine yardım yola çıktı

10.25 İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Türkiye’de bu sabah erken saatlerde 10 ilde etkili olan 7.4’lük depremle ilgili açıklama yaparak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ulaşacağını ve Avrupa Birliği ortak yardımlarını yönlendireceğini belirtti.

10.23 Avrupa Kriz Yönetimi Komiseri: Hollanda ve Romanya’dan ekipler yola çıktı

10.22 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Okullarımızın tatil edilmesi hususu var. Milli Eğitim Bakanımızla da Cumhurbaşkanımızla da hemen görüştük. 10 ilimizle alakalı hasarın etkinlik düzeyine göre de okullarımızın tatil süresini belirliyor olacağız. Onu da bugün ya da yarın en geç açıklamış oluruz. Bir hafta tüm okullarımız bu 10 ilimizde tatil ama sonrasıyla alakalı bunu değerlendireceğiz.

10.16 İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma (İNDAK) ekibi 38 kişiyle deprem bölgesine hareket etti.

10.14 Eskişehir DAK depremin vurduğu Adana için yola çıktı

10.10 Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için Türkiye'ye başsağlığı dileklerini iletti.

10.09 Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Türkiye’de bu sabah erken saatlerde 10 ilde etkili olan 7.4’lük depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

10.03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Hatay'da 4 vefatımız var. 7 yaralımız var. ve 200 yıkılan binamız var. Osmaniye'de 20 kaybımız var. 200 yaralımız ve 83 yıkılan bina var. Adıyaman'da 13 kaybımız var. 22 yaralımız var. Diyarbakır'da 14 kaybımız var. Urfa'da 18 kaybımız var. Antep'te 80 kaybımız var. Kilis'te 8 kaybımız var. Adana'da 10 kaybımız var. Malatya'da 47 kaybımız var. Toplam itibariyle 284 can kaybımız var.

10.00 İstanbul'dan deprem bölgesine askerler de gönderildi

09.58 Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 7,4’lük depremin yaşandığı Kahramanmaraş bölgesine ambulans ve UMKE ekiplerinin gönderildiğini sosyal medya hesabından açıkladı.

09.57 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş deprem bölgesine hareket etti.

09.52 Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mektubu gönderdi.

09.48 Van’da 90 AFAD personeli deprem bölgesine gönderildi

09.44 Bahçelievler Belediyesi, deprem bölgesine 40 kişilik arama kurtarma ekibi sevk ediyor

09.43 Hatay'ın İskenderun ilçesinde aralarında devlet hastanesinin bir bölümünün de olduğu 20'nin üzerinde bina yıkıldı.

09.41 Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı.

09.40 Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan 8 katlı binanın enkazından 1’i engelli 3 kişi daha sağ kurtarıldı. Arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

09.38 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye’de bu sabah erken saatlerde 10 ilde etkili olan 7.4’lük depremle ilgili açıklama yaparak ABD’nin her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

09.37 Suriye Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Suriye'nin Halep, Hama ve Lazkiye şehirlerinde de hissedilen 7.4 büyüklüğündeki depremde en az 237 kişinin hayatını kaybettiği, 639 kişinin yaralandığı belirtildi.

09.35 BTK: Bölgedeki vatandaşlarımızın acil iletişim ihtiyaçları için hatlarına ücretsiz konuşma, SMS ve internet tanımlamaları yapılmıştır

09.33 EGM: Deprem sonrasında, sosyal medya platformları üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşlarımızın adres bilgileri ivedilikle tespit edilerek ilgili birimlerle koordinasyon kuruluyor. Ayrıca provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 13 hesap yöneticisi tespit edildi.

09.31 Antalya'dan deprem bölgesine 452 personel sevk edildi

Şanlıurfa'da göçük altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 10 kentte hissedildi. Şanlıurfa'da göçük altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.

09.27 İçişleri Bakanlığı: Depremin ilk anından itibaren Bakanlığımız ve AFAD yetkililerinin olduğu iletişim grubu, sosyal medyada yardım çağrısı içeriklerini, kurumlara yazılan direkt mesajlar da dahil olmak üzere titizlikle toplayıp hızla ilgili bölgedeki arama kurtarma ekiplerine bildirmektedir.

09.23 BOTAŞ: Kilis ili doğal gaz hattı etkilenmiş ancak hattın içerisindeki gazdan beslenmeye devam etmektedir. Bölgedeki doğal gaz dağıtım şirketleri ile gerekli koordinasyon kurularak, hastane, fırın vb kritik tesislere CNG ve LNG tedarik edilmesi sureti ile gaz arzı sağlanmaya devam edilecektir.

09.22 BOTAŞ: Kahramanmaraş – Gaziantep doğal gaz iletim hattında oluşan hasar neticesinde Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Gölbaşı, Nurdağı, Islahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğal gaz akışı durdurulmuştur.

09.20 Kilis Valiliği: 07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır.

09.15 İstanbul'daki hastanelerde deprem yaralıları için hazırlıklar tamamlandı

09.11 Zonguldak, Bartın ve Karabük'ten ekipler deprem bölgesine hareket etti

09.06 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su: 7 binamız yıkılmış vaziyette. Bunların 7’si de il merkezinde. 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 79 vatandaşımız yaralı. Hastanelere intikal etmiş durumda. 12 vatandaşımız canlı olarak enkazlardan kurtardık. Şu anda 7 noktada AFAD ekiplerimiz, UMKE, emniyet, arama kurtarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor09.06 Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su: 7 binamız yıkılmış vaziyette. Bunların 7’si de il merkezinde. 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 79 vatandaşımız yaralı. Hastanelere intikal etmiş durumda. 12 vatandaşımız canlı olarak enkazlardan kurtardık. Şu anda 7 noktada AFAD ekiplerimiz, UMKE, emniyet, arama kurtarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor

09.05 Azerbaycan’dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal etmektedir.

09.03 AFAD'dan yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, bölgede; 6’nın üzerinde 3, 5’in üzerinde 14, 4’ün üzerinde 34 olmak üzere toplam 66 artçı sarsıntı meydana gelmiştir." denildi.

09.00 Düzce’den deprem bölgesine sağlık ekipleri yola çıktı

Gaziantep'te deprem anı marketin güvenlik kamerasına yansıdı Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 10 kentte hissedildi. Gaziantep'te deprem anı bir marketin güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

08.48 Kandilli: Deprem 17 Ağustos 1999 depreminden sonra en büyük deprem, artçıları 1 yıl sürecek

08.40 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan deprem sonrası Twitter'dan bir taziye mesajı paylaştı. Emine Erdoğan, ‘Deprem haberleriyle yüreğimize ateş düştü. Ülkemize, milletimize geçmiş olsun. Devletimizin ilgili tüm birimleri teyakkuzda. Bu felaketi inşallah en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.’ ifadelerini kullandı.

08.36 AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar: "Şimdiye kadar 50 artçı sarsıntı meydan geldi."

08.30 AFAD ekipleri, ilçe belediyeleri ve çeşitli yardım kuruluşlarına bağlı ekipler depremin vurduğu illere gitmek üzere toplandı

08.24 Tunceli’den Adıyaman’a ekipler sevk edildi

08.14 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye ve Şanlıurfa valileri ile telefonda görüşerek deprem sonrası durum ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

08.13 Kızılay Başkanı Dr. Kınık: Tüm Türkiye’yi gün ışır ışımaz kan vermeye davet ediyorum

08.11 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle GSM operatörleri kapasite artırarak kapanan telefon hatlarını açacak ve internet hizmeti sağlayacak.

08.03 Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğünden 20 personel deprem bölgesine sevk edildi.

Hatay'da deprem sonrası havalimanı pisti yıkıldı Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ı sarstı. Hatay'da deprem sonrası havalimanı pisti yıkıldı.

07.59 Gaziantep Valisi Davut Gül: "Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu."

07.58 İstanbul'dan deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri gidiyor

07.52 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Deprem bölgesinde evlerine giremeyen vatandaşlarımız, müftülükler ve din görevlileri rehberliğinde uygun camilerde diledikleri kadar kalabilirler.

07.51 7.4 şiddetindeki depremin ardından Türk Hava Yolları (THY) deprem bölgesine ek seferler düzenleyecek.

07.45 AFAD'dan yapılan açıklamada; saat 07.40 itibarıyla depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere 42 artçı deprem meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre an itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman ve Malatya’da 76 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

07.34 Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun: "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi."

07:31 AFAD: Vatandaşlarımızın sosyal medya başta olmak üzere çeşitli mecralarda kasıtlı ya da kasıtsız olarak paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemeleri, doğru bilgi için resmî kaynakları takip etmeleri büyük önem arz etmektedir.

07.30 Osmaniye'de 34 binanın yıkıldığı bildirildi. Bu binalardan 2'sinin kent merkezinde bulunan 2 bloklu Metin Tamer Sitesi'ndeki 10'ar katlı olduğu belirtildi. İlk belirlemelere göre kent genelinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği, enkazda arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

07.29 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması için tüm birimlerimiz seferberlik halinde. Tüm vatandaşlarımızın yetkili birimlerin açıklamalarına göre hareket etmesi çok önemlidir.

07:24: İletişim Başkanlığı Tüm GSM operatörleri kapasite arttırarak kapanan telefon hatları açılmıştır.

07.23: MSB: Bu sabah meydana gelen depremlerde Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye illerinde bulunan birliklerimiz etkilenmiştir

07.22: Şanlıurfa Valisi Ayhan; 18 can kaybımız, 77 yaralı var, 19 bina yıkıldı

07.19: AFAD: Depremin ardından en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 32 artçı deprem meydana gelmiştir.

07.15 itibarıyla 49 ihbar alınmıştır. Musabeyli ilçesinde 4 ölü, 10 yaralı bulunmaktadır.

07.12: TBMM Başkanı Şentop, "Milletimize geçmiş olsun. Devletimiz bütün kurumlarıyla teyakkuz halindedir ve vatandaşlarının yanındadır." dedi.

07:10 İletişim Başkanlığı: Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla bölge halkının mağdur olmaması için tüm GSM operatörleri kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarını açacak ve internet hizmeti sağlayacaktır.

07.05: Diyarbakır Valisi, 6 kişinin hayatını kaybetiğini ve 12 kişinin enkazdan çıkarıldığını belirtti

07.02: Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

06.50: Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: Depremde şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı.

06.36: Malatya Valisi Hulusi Şahin: İlk belirlemelere göre 130 bina yıkıldı. 100'ü aşkın yaralı var, 3 kişinin enkazdan cesedi çıkarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

06:15 Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan; 18 binamız yıkılmış vaziyette. Maalesef bazı binalarımızda vatandaşlarımız var müdahale ediyoruz. İl merkezi ve Bilecik ilçemizde ölen vatandaşlarımız var. Köylerimizde genel anlamda olumsuzluk yok.

06.15: Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, "Deprem bölgesine kan sevkiyatı yapıyoruz. Ulusal kan stoklarımız mevcut, ilave ihtiyaçlar için vatandaşları kan bağışına davet ediyoruz." açıklamasını yaptı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN YENİ AÇIKLAMA

06.00: Bakan Soylu son gelişmeleri aktardı: "Kahramanmaraş Pazarcık merkezli deprem oldu. 7.4 yıkım ortaya koyan bir depremdir. Bütün valilerimiz görevlerinin başında. Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri sevk ediliyor. Kahramanmaraş'a ben gideceğim, Osmaniye'ye Gençlik ve Spor Bakanımız gidecek, Malatya'ya ise Kültür ve Turizm Bakanımız gidecek. Birkaç önemli duyurumuz var. Bazı yerlerde Trafik sıkışıklığı söz konusu. Ambulanslara yol açabilmek için vatandaşlarımız araçlarını çalıştırmamalıdır. Cep telefonları konusunda tüm Türkiye'de vatandaşlarımızdan tek bir isteğimiz var; cep telefonlarını kullanmamalarıdır.

Dezenformasyon, yanlış bilgi, kirli bilgi belki de ülkeye yapılabilecek en büyük ihanettir. Dezenformasyonlar hem yanıltıcı hem de milletimizi üzen bir noktaya getirir. Bazı valilerimizi bölgelere kaydırdık. Şu anda kargo uçaklarımız hazır. Maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. İletişim Başkanlığı buradan gün boyunca vatandaşımızı bilgilendirecek ve yönlendirici anonslar gerçekleştirecektir. Özellikle yanıltıcı veya bir yere odaklanıcı mesajlar vermekten ziyade ilk işimiz arama-kurtarmadır. Bunu bütün televizyonlara, radyolara ve internet sitelerine yönlendirmek istiyorum.

Yaklaşık şu ana kadar 6.6 en büyüğü olan 22 artçı deprem oldu. Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi, mümkün olduğunda dışarıda olunması işin esasıdır. Fuat Oktay da buradalar, görev dağılımı yaptık."

05.48: Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

05.40: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

05.35: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir. İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız, AFAD, Valiliklerimiz ve diğer tüm kurumlarımız çalışmalarına hızla başlamıştır.

05.25: Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "7-8 vilayetimizde ciddi hasar var. Artçıları da güçlü ve şiddetli olacaktır. Binalara eşya almak için girmesinler. Yapmamız gereken şey hasar olan binaları terk etmek. Çok büyük bir yıkım var. Mobil tırlar, aşevleri, ekiplerimiz bölgeye intikal halinde." açıklamasında bulundu.

05.22: Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.4 şiddetindeki depremi Elazığ’da da hissettik. Şu an itibariyle olumsuz bir ihbar almadık. Taramalarımız devam ediyor. Çok geçmiş olsun” dedi.

BAKAN SOYLU: BÜTÜN BİRİMLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE

05.21: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık'ta bir fay üzerinde deprem meydana geldi. Büyüklüğü 7.4. Şu anda bütün arkadaşlarımız valilerimizle depremin etkilerini değerlendirmeye çalışıyoruz. Arama kurtarma ekiplerimizi seferber ettik. Bütün birimlerimiz şu anda teyakkuz halinde. Depremin etkilerinin hangi vilayetlerde olduğunu bir şekilde, son gelen artçının da 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade ettiler. Gaziantep Nurdağı çevresinden. İlk bilgiler. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Allah yardımcımız olsun.." açıklamasında bulundu.

05.14: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık'ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u arayarak bilgi aldı.

05.10: Depreminde ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, 'Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik.' dedi.

 

ELAZIĞ VALİSİNDE AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Ömer Toraman, “Kıymetli hemşehrilerim, Şu ana kadar ilimizde herhangi bir yıkım ihbarı almadık. Sükunetle hareket edelim. Trafikte yoğunluk oluşturmayalım. Çok geçmiş olsun” dedi.

DİYARBAKIR'DA YIKIM

Kahramanmarş'ta meydana gelen depremin ardından Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

GAZİANTEP'TE DE DEPREM

Saat 4.26'da da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir deprem daha meydana geldi. Saat 4.36 itibarıyla Gaziantep'in Islahiye ilçesinde de 6.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Nurdağı ilçesinde saat 04.28'de 6.2 büyüklüğünde bir artçı deprem daha yaşandı. Gelen son bilgilere göre Gaziantep'te 4.6 ve 5.3 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi.

 

"YAKLAŞIK 30 SANİYE SÜRDÜ"

Gaziantep'te bulunan TRT Haber Muhabiri Bülent Çulcuoğlu: Gaziantep'te ilk kez böyle büyük bir deprem oldu, yaklaşık 30 saniye sürdü. Gaziantepliler tamamen sokakta. Gerçekten inanılmaz bir sallantıydı. Sallantıdan 10 dakika sonra bir artçı daha oldu. Gaziantep'te elektrikler tamamen kesilmiş vaziyette. Sallantının 15 - 20'inci saniyesinde arka arkaya trafo patlamalarını duydum. Şu anda Gaziantep'te yağmur başladı. Çok büyük panik var.