Gazete Vatan Logo

Kadınlar baş kesen Nevin’i bırakın diyor!

Birlikte olduğu adamın başını kesmekten müebbet alan Nevin Yıldırım’a özgürlük için kadınlar dün sokaktaydı.

Kadınlar baş kesen Nevin’i bırakın diyor!

Isparta Yalvaç’ta kendisine tecavüz eden Nurettin Gider’i öldürüp başını köy meydanına atan Nevin Yıldırım’a ömür boyu hapis cezası verilmesi, Antalya ve İstanbul’da protesto edildi.

Tecavüzcü yargılansın

Attalos Heykeli önünde toplanan Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği mensubu 20 kadın, yağan yağmur altında ’Nevin’leri değil, tecavüzcüleri ve kadın katillerini yargıla’ diye tepki gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan dernek başkanı Nigar Duru, , Nevin Yıldırım hakkında meşru müdafaa hükümlerinin uygulanması ve beraat kararı verilmesi talebinin dikkati alınmadığını söyledi. İstanbul Galatasaray’da toplanan bir grup da Nevin Yıldırım’a özgürlük istedi.

Döven kocanın maaşı eşine

Konak’ın kadın belediye başkanı Sema Pekdaş, belediye personelinin toplu iş sözleşmesine kadına şiddet uygulayacaklar için özel madde ekletti. Toplu iş sözleşmesine göre, eşine şiddet uygulayan erkek personelin maaşı 6 ay boyunca işçiye değil, şiddet uyguladığı eşine verilecek. Pekdaş, “Şiddeti önlemenin en iyi yollarından birisi de şiddet uygulayanın mağdur edilmesini sağlamak ve bunun bir bedeli olduğunu görmesini sağlamak” dedi.

Haberin Devamı