Gazete Vatan Logo

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami bekleniyor.

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı verildi

Japonya'da 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami alarmı verildi.
Noto Yarımadası'nda 5 metrelik tsunami beklenirken, Japonya Meteoroloji Ajansı Ishikawa, Niigata ve Toyama vilayetlerinin kıyı bölgeleri boyunca tsunami uyarısı yayınladı.

Japonya'da kamu yayıncısı Nihon Housou Kyoukai (NHK) televizyonu, 1,20 metre yüksekliğindeki tsunaminin, Ishıkawa vilayetindeki Wajıma şehri kıyılarına ulaştığı bilgisini verdi.

"YÜKSEK BÖLGELERE ÇIKIN VE SIĞINAK BULUN"

Japonya Devlet Televizyonu’nda açıklamalarda bulunan yetkililer, depremin merkez üssünün bulunduğu Ishikawa bölgesinde kıyıya vuran dalgaların 5 metreyi bulabileceğini belirtti. Ishikawa’nın güneyi ve kuzeyinde ise dalgaların 3 metreyi bulabileceği aktarıldı.

Bölgede yaşayanlara sığınak bulmaları ve yüksek bölgelere gitmeleri çağrısında bulunuldu.  Yetkililer, bölge halkına yönelik uyarısında, olası bir trajedinin önüne geçmek için durumun ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDİYOR

USGS’de yer alan verilere göre Noto yarımadasında meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremin ardından 6.2, 5.2, 5.4 ve 5.6 büyüklüğünde artçı depremler de meydana geldi. Depremlerin yerin 10 kilometre altında meydana geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

GÜNEY KORE'DEN DOĞU SAHİLİ İÇİN TSUNAMİ UYARISI

Kore Meteoroloji İdaresi (KMA), Japonya’da meydana gelen 7.5 büyüklüğündeki depremin ardından ülkenin doğusundaki Gangwon’da sahil bölgesinde yaşayanlara tsunami uyarısında bulundu.

KMA’dan yapılan açıklamada, “Gangwon'daki bazı kıyı bölgelerinde tsunami nedeniyle deniz seviyesinde yükselmeler yaşanabilir, bu nedenle lütfen kıyı güvenliği konusunda dikkatli olun. Tsunami, ilk tsunamiden sonra daha yüksek dalga yüksekliklerine ulaşabilir ve 24 saatten fazla sürebilir, bu nedenle lütfen ek gelişmeleri takip edin” denildi.