Gazete Vatan Logo

İşte MHP'nin B planı

İşte MHP'nin B planı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili olmayan Parti Meclisi (PM) üyeleriyle bu sabah CHP Genel Merkezi'nde bir toplantı yaptı. 25 kişinin katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı adayları üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Parti Meclisi toplantısına katılanlar Yılmaz Büyükerşen, Deniz Baykal, İlhan Kesici, Abdüllatif Şener ve kamuoyuna yansıyan diğer isimler üzerine düşüncelerini ifade etti.
www.gercekgundem.com 'un edindiği bilgiye göre PM üyelerini dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Laik, sosyal hukuk devletinden yana, uluslararası ilişkileri de olan bir isim Çankaya'ya çıkmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kafamda bir isim var ancak bunu şimdi söyleyemem. Söylediğim takdirde bu isim medyaya sızar, MHP'ye bir dayatma gibi olur" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun "İsim Sayın Bahçeli ile görüşmemizden sonra zaten medyaya yansır, herkes öğrenmiş olur" dediği kaydedildi.

KULİSLERE YANSIYAN İSİMLER

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun PM üyeleri ile yaptığı toplantı sonrasında, kulislerde Yılmaz Büyükerşen, İKO Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Deniz Baykal, İlhan Kesici, Rıza Türmen ve Ahmet Üzümcü'nün isimleri dillendirilmeye başlandı.



Kulislerde Derviş Kemal'in ismi de düşük bir ihtimal olarak yerini aldı.

MHP'NİN B PLANI

Öte yandan MHP'nin ise çatı adayı önerisinde uzlaşılamadığı takdirde Murat Başesgioğlu'nu Köşk yarışına sokacağı öğrenildi. Bahçeli'nin bugün yapılacak görüşmeye bir kaç isim önerisiyle geleceği bildirildi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Emel Yıldırım da toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, PM üyelerine cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bugüne kadar yapılmış girişim ve görüşmeler ile ilgili bilgi verdi, PM üyelerinin görüş ve önerileri aldı” dedi.

Yıldırım, PM üyelerinin Kılıçdaroğlu tarafından bugüne kadar yürütülen, bugün ve bundan sonra da yapılacak girişim ve görüşmelerle ilgili “tam bir mutabakat” içinde olduklarını belirttiklerini de kaydetti.

Kılıçdaroğlu, saat 13.00 ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi TBMM’deki makamında ziyaret edecek. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı konusunda ikinci kez bir araya gelecek.

Haberin Devamı