Gazete Vatan Logo

'İspat etsinler özür dileyip, bırakacağım’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde akrabalarını usulsüz işe aldığı iddialarına ilişkin, “İspat etsinler bırakacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal lıçdaroğlu, eski CHP Gençlik Kolları genel başkanlarından Hasan Belovacıklı için Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Akrabalarını SGK'ya sınavsız aldığı' iddiaları ile ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, "'Kılıçdaroğlu, sınavsız akrabalarını almış', havuz medyasının lafları. 70 kişiden vazgeçtim, 7 kişi, 7 kişiyi sınavsız aldığımı ispat etsinler bırakacağım. Ama iddia eden Başbakan, Başbakanlık koltuğunu bırakacak mı?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu önceki akşam Habertürk'te katıldığı programda da bu iddialarla ilgili soruya aynı yanıtı verdi ve "İspat etsinler, çıkar özür dilerim, ayrıca ben genel başkan olarak da siyaseti bırakırım, bu kadar açık ve net söylüyorum" dedi.

Patronu sigortalı yapmış

Kılıçdaroğlu çocuğunun sigortalı olmasıyla ilgili de "Didim'de plajda şezlong satıyordu. O zaman yine orta okul öğrencisiydi galiba, keşke sigortalı yapsalardı. Ben aristokrat bir aileden gelmiş değilim, mal varlığı olan zengin olan aileden gelen birisi de değilim. Benim çocuklarım çalıştı. Ayıp mı? Hayır. Tek günahları ne? Sigortalı olmaları, olacak ne yapayım patron sigortalı yapmış. Kaldı ki sigortalı olmak ayıp değil ki" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yukardakinin tutsağı

Kılıçdaroğlu, "Ben, bu kadar yoksulluk, bu kadar işsizlik varken, Recep amcanın lastik ayakkabısı bile delikken kendine 1 katrilyon 370 milyar liralık sarayı nasıl yapıyorsun, siz de vicdan var mı diye soruyorum. Ben Davutoğlu’na, siz Başbakan değil misiniz? Başbakanlığa yapıldı bu bina. Neden kendi binanıza sahip çıkmıyorsunuz diye sordum, cevap yok. Çünkü vesayet altında. İtiraz edemiyor, yukarıdakinin tutsağı" dedi.

‘Özrü devlet dilesin’

Dersim tartışmalarıla ilgili de "Dersim neden gündeme geliyor? Tuncelili olduğum için. Dersim yok olsa bayram yapacaklar. Çünkü Dersim'den milletvekili çıkaramıyorlar. Özür dilenecekse devletin kendisinin dilemesi lazım" dedi.

Haberin Devamı

‘Partide disiplin olmalı’

Kılıçdaroğlu Süheyl Batum'un partiden ihraç edilmesiyle ilgili "Kendisinin bir açıklaması vardı, partinin kurumsal kimliğine zarar veriyordu, o nedenle YDK'ya sevk edildi. YDK'yı ben atamıyorum, kurultay seçiyor. Onlar bağımsızlar, oturup tarafları dinliyorlar, sonra da karar veriyorlar. Siz ne kadar biliyorsanız, ben de o kadar biliyorum, bunu bütün samimiyetimle ifade edeyim. Hem partide milletvekili olacaksınız, hem partinin ilkelerine ters düşen eleştiriler getireceksiniz, bu olmaz. Disiplin olması lazım, bizde bu disiplini sağlamaya çalışıyoruz. Nasıl sağlanacak?" dedi.