Gazete Vatan Logo

İmralı'da 6.3'lük deprem kaçınılmaz

Terörist başı Öcalan'ın uykusunu kaçıracak haber...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Gemlik Körfezi’nde deprem beklendiğini bunun da İmralı Adası odaklı olacağını söyledi

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen ’1. Ulusal Doğal Afetler ve Yerbilimleri Sempozyumu’nda konuşan Türkiye Jeofizik Mühendisleri Derneği Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Prof.Dr. Ahmet Ercan, İmralı adasının da içerisinde bulunduğu Gemlik Körfezi’nde 6.3 büyüklüğünde bir depremin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Adapazarı’ndaki sempozyum öncesinde gazetecilerin Marmara Denizi’nde 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak sorularını yanıtlayan Prof.Dr. Ahmet Ercan, Gemlik Körfezi’nde depremin sürpriz olmayacağını belirterek şunları söyledi:
“İmralı, Bozburun, Mudanya üçgeninde yani Gemlik Körfezi’nin içi bir depreme uygun. Burada yerden odaklı bir deprem sürpriz olmaz. Bölgede beklediğimiz depremin büyüklüğü 6.2. ve 6.3 dolayında olabilir. Çok sükür ki İmralı yerleşim alanı değil.” Prof.Dr. Ahmet Ercan, 2015 yılına kadar İstanbul’da yıkıcı deprem beklemediğini belirterek şunları dedi: “2007 yılına kadar deprem olmadı. 2007’den sonra ne olacak diye sorduklarında 2015 yılına kadar deprem olmayacak. Yıkıcı depremsiz 7 yıl geçecek” dedi.

KONFERANSTA AÇIKLADI

Prof. Dr. Ercan İstanbul depreminin de 2015 yılından sonra olabileceğini belirtti. Prof. Ercan’ın konuşması konferansta ilgi topladı.

Haberin Devamı