Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Sorgulama Ve Trafik Cezası Öğrenme

Ücretli otoyol ve köprülerden geçerken, beklemek istemeyen, hızlı bir şekilde geçiş yapmak isteyen araç sahipleri için geliştirilen HGS ile kolay bir şekilde bu geçiş işlemleri yapılabilmektedir. HGS konusunda detaylı bilgi almak için haberimizi okuyabilirsiniz.

Araç sahiplerinin abone olduktan sonra aracına taktığı bir etiket üzerinden kolayca geçiş yapabilmesini sağlayan HGS için ülkemizde talep oldukça fazladır. Bu konuda yetkili kurum olan PTT üzerinden tüm işlemler gerçekleştirilebilirken, bankaların ödeme kanalları üzerinden de HGS yüklemeleri yapılabilmektedir. Son derece basit olan bu sistemden yararlanmak isteyen kişiler bazı noktalara dikkat etmesi yeterli olacaktır. Bu sayede herhangi bir şekilde ceza almadan HGS sisteminden yararlanabilir ve hızlı bir şekilde geçiş işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS YÜKLEME

ARAÇ SORGULAMA

TRAFİK CEZA SORGULAMA

HGS Abone Olma

HGS imkanlarından yararlanmak isteyen araç sahiplerinin ilk olarak konuyla ilgili başvuru yapması gerekmektedir. PTT üzerinden yapılacak başvurularınız ile birlikte HGS’den yararlanmaya başlayabilirsiniz. Başvuru sırasında aboneliğiniz ile ilgili detaylar size verileceği gibi aracınıza yapıştırmanız için etiket de size verilecektir. Bu etiketin ayna üzerinde belirtilen kısma yapıştırılması gerekmektedir. Bu etiketin önüne herhangi bir şeyin konulmaması ve hiçbir zaman çıkarılmaması gerekmektedir. Aksi halde gişelerden geçerken, sistem tarafından HGS etiketine ulaşılamadığı için kaçak geçiş yapmış olarak sayılır ve hakkınızda ceza çıkartılacaktır. Bu nedenle kişilerin HGS aboneliği sonrasına bu konuya dikkat etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

HGS Bakiye Yükleme

HGS için her zaman hesabınıza geçiş için yeterli bakiyenin olması gerekmektedir. Kişilerin her geçişinde, gerekli ücret HGS hesabından düşülmektedir. Bu nedenle de kişilerin her geçiş için gerekli ücreti bakiyesinde bulundurması gerekmektedir. HGS bakiye sorgulama ve HGS bakiye yükleme gibi işleler için PTT’nin HGS için özel olarak oluşturduğu online sistemden yararlanabilirsiniz. Bu sisteme giriş yaparak HGS aboneliğiniz ile ilgili tüm işlemleri kolayca yapabilirsiniz. Bunun yanında bankalar üzerimden HGS yüklemesi de yapabilirsiniz. Fakat HGS bakiye sorgulama gibi işlemleri yapabilmeniz için PTT’nin bu HGS portalından yararlanmanız gerekmektedir. Tüm bu işlemler ile birlikte HGS konusunda tüm işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS konusundan abone olduktan sonra bakiye yüklemesi yapan kişiler, herhangi bir sorun yaşamadan istedikleri süre boyunca HGS’den yararlanabilmektedir. Bu konuda yapılması gereken başka bir işlem olmadığı gibi kişilerin başka araca ait HGS etiketini kullanmaması, HGS bakiyelerinde geçiş ücretini bulundurması yeterli olmaktadır. Bunun dışında HGS kullanıcılarının dikkat etmesi gereken başka bir detay bulunmamaktadır.