Gazete Vatan Logo

Hem veda hem karar günü!

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a veda ziyaretinde bulunurken, AK Parti yeni Başbakan adayını da bugün saat 14:00’te açıklıyor. Yeni takvim ise netleşti.

Hem veda hem karar günü!

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, partinin Genelbaşkan ve Başbakan adayını dün 4 kişilik heyetin bugün saat 14:00’te yeni genel başkan adayını açıklayacağını duyurdu. Yeni isim, partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) yapacağı toplantının ardından duyurulacak.AK Parti Genel Merkezi’nin yeni genel başkanın belirlenmesi için yapılan temayül yoklamalarını paylaşmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da randevu talep ettiği bildirildi.

‘Bize randevu talebi yok’

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise gazetecilere açıklamasında böyle bir randevu talebi almadıklarını belirtti. Sözcü Kalın, Cumhurbaşkanlığı tarafından sürecin yakından takip edildiğini söyleyerek “Sayın Başbakanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza veda ziyaretinde bulunacak” şeklinde konuştu.

Yeni hükümet jet hızıyla kurulacak

AK Parti’de yeni genel başkan ve başbakan bu hafta sonu yapılacak olağanüstü kongre ile belirlenecek. Ankara’dan gelen son kulis bilgilerine göre, hükümeti kurma takvimi hazırlandı. 22 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak kongrede yeni genel başkanın seçilmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak.

Haberin Devamı

23 Mayıs’ta koltukta

Davutoğlu’nun istifasını kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Mayıs Pazartesi günü hükümeti kurma görevini yeni genel başkana verecek. Yeni AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan, yeni kabineyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak.

24 Mayıs’ta hitap

24 Mayıs Salı günü AK Parti Genel Başkanı seçilen isim, Meclis’te ilk grup toplantısında konuşacak. Öğleden sonra Meclis Genel Kurulu’nda hükümet programı okunacak. İçtüzük gereği 2 tam gün aradaın sonra yani 27 Mayıs Cuma günü hükümet programı üzerinde siyasi partiler görüşlerini sunacak. 29 Mayıs Pazar ya da 30 Mayıs Pazartesi günü ise yeni hükümetin güven oylaması alacak.

Yoklamadan o çıkmıştı

AK Parti’nin önceki gün gerçekleştirdiği teyamül yoklamasında Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, oylarını ağırlıklı olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan yana kullandı. Oy kullanma sırasında birçok vekilin Yıldırım ile birlikte sandığa zarf attığı ve fotoğraf çektirdiği görüldü. Yıldırım, bazı vekiller tarafından da ‘Başbakanım’ diye karşılanmıştı.

Haberin Devamı