Gazete Vatan Logo

HDP’ye saldırmasının nedeni Ağrı’ymış

HDP’ye silahlı saldırıyla ilgili olarak zanlılardan biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

HDP Genel Merkezi’ne önceki gün sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlenmiş, kurşunlar bayrak ve tabelaya isabet etmişti. İki kişi gözaltına alınırken, silah ve araba da ele geçirilmişti. Saldırının failleri oldukları iddiasıyla gözaltına alınan Kenan Berkay Şipal ve B.K, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince getirildikleri cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Tutuklandı

Savcı, zanlılardan Şipal’i tutuklama, B.K’yı ise adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Kenan Berkay Şipal’in, nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunun ardından ‘halk arasında korku, panik yaratmak amacıyla silahla ateş etmek’ suçundan tutuklandı. Zanlının, ‘zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek’ suçundan tutuklanması talebi ise reddedildi. B.K’ya ise savcının talebi doğrultusunda adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı. Adli kontrol kapsamında zanlının yurt dışına çıkışının yasaklandığı ve karakola imza vereceği öğrenildi. Zanlı Şipal’in hakimlikteki sorgusunda “Ağrı’daki olay nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini” söylediği iddia edildi.

Haberin Devamı

‘Bozkurt Berkay’

Zanlı Şipal polis eşliğinde cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılırken, dışarıda bekleyen bir grup, ‘Bozkurt Berkay’ sloganları attı. Bu sırada, zanlıyı görüntülemeye çalışan bir gazeteci darp edildi.