Gazete Vatan Logo

Güler için ‘disiplin’ talebi

Seçimlerde cemaatle ittifak yapıldığı iddiasında bulunan CHP İzmir Milletvekili Birgül Güler’in disiplin kuruluna sevk edilmesi gündemde.

CHP’de yönetime bayrak açan Süheyl Batum’un ihraç edilmesinin ardından, “Partim cemaatle ittifak yaptı” diyen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in de disiplin kuruluna sevk edilebileceği belirtiliyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Güler’in parti suçu işlediğini ve gereğinin yapılacağını söyledi. Altay, radikal.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Güler, parti suçu işledi, gereğinin yaıplması gerekiyor. İlgili organlarca disipline sevk edilmesi gerekiyor. MYK’da da konuşmasıyla ilgili değerlendirmeler yapılıyor. 23 Aralık’ta Parti Meclisi toplantısı var. O güne kadar ilgili makamlar disiplin mekanizmasını işletmez ise ben o gün disipline verilmesini teklif edeceğim” dedi.

‘CHP’yi desteklemedi’

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı yazılı açaklamada şöyle dedi: “Bu partinin üyesi olacaksınız, bu partinin siyasetteki duruşu ve ağırlığıyla milletvekili seçileceksiniz, sonra da kalkıp sanki başka bir partinin temsilcisi gibi konuşacaksınız. Amacınız CHP’ye zarar vermekse bu konuda başarılı olduğunuzu söylemek zorundayım. Partinin en yetkili organlarından biri olan Parti Sözcülüğü görevinizi üstlenmişken, iyi iletişim teknikleri ve hassas bir söylem kullanmanız gerekirken, dil ve üslubunuz yüzünden nefret objesi haline geldiğiniz zamanlarda partiyi eleştirmek aklına gelmemişti. Şimdi, İzmir’de dahi konuşulmayan bir ittifak yalanını dillendiriyorsunuz. İzmirlilerin aklına, ittifak deyince herhangi bir grupla girilen ittifak değil, hanımefendinin kendi partisinin adayını desteklemek yerine, partimizden tekrar aday yapılmayan eski Konak Belediye Başkanı ile girdiği ittifak ilişkisi konuşulmaktadır.”

Haberin Devamı