Gazete Vatan Logo

Forma kazandı!

Serbest kıyafet uygulaması yine istenmedi

Forma kazandı!

Serbest kıyafet uygulamasının ikinci yılında da veliler çocuklarına önlük veya forma giydirmeyi tercih etti...

2013-2014 eğitim-öğretim yılı, dün sabah ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. Yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrenci ve 104 bin öğretmen bulunan İstanbul’da da öğrenciler yaz tatilinin ardından öğretmenleri ve arkadaşlarına kavuştu. Bahçelievler’deki Yayla İlköğretim Okulu’nda düzenlenen açılış törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Kazasız bir eğitim yılı dileyen Yıldız, kıyafet konusunda tercihin velilere bırakıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

Trafik sorun çıkarmadı

“Formaları tercih eden, serbest bırakan okullarımız da olacak. 5 bin 205 okulumuzun ne kadarının forma tercih ettiğini ne kadarının serbest bıraktığını henüz bilmiyoruz. Velilerimizin tercihleri doğrultusunda okullarımız tercih yapıyorlar. Daha çok forma tercih ediliyor gibi gözüküyor.” Okulların açılmasıyla da İstanbul genelinde önceki günlerden biraz daha yoğun bir trafik yaşandı. D-100 karayolu üzerinde Bakırköy-Avcılar yönünde zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, vatandaşlar dün saat 13.00’e ücretsiz hizmet veren toplu taşıma araçlarını kullandı.



Torunumun eti de senin kemiği de!

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, torunu Mehmet Akif Yeter’in de öğrencisi olduğu Özel Hasan Tanık Ortaokulu’nun yeni kampüsünün açılışına katıldı. Kurdele keserek ilk zili çalan Arınç, küçük torunu Reyyan’ı da yanına alarak torunu Mehmet Akif’li fotoğraf çektirdi. Mehmet Akif’i, öğretmenine “Eti senin kemiği benim derlerdi eskiden. Kemiği de senin olsun. Güzel yetişsinler inşallah” diyerek emanet eden Arınç, öğrencilere başarılar diledi.



Haberin Devamı