Gazete Vatan Logo

Evde kalanlar için İBB’den fotoğraf yarışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, corona virüs salgını nedeniyle İstanbulluların evde daha fazla zaman geçirmelerini teşvik etmek amacıyla fotoğraf yarışması düzenliyor. “İçeriden Dışarısı” ismiyle İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışma evden çekilen ve dış dünyaya ait izler taşıyan kareler arasında yapılacak. 26 Nisan gece yarısına kadar devam edecek olan yarışma Instagram üzerinden yapılacak. Dereceye giren fotoğrafların sahipleri bisiklet ve tiyatro bileti ile ödüllendirilecek.

Evde kalanlar için İBB’den fotoğraf yarışması

Corona virüs salgınının yayılmasını önlemek için tüm sağlık çalışanları, yetkililer ve uzmanlar “evde kal” çağrısı yaparak sosyal izolasyona dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de virüsün Türkiye’de ilk ortaya çıktığı andan bu yana birçok tedbiri ve uygulamayı hayata geçirirken sosyal izolasyonun sağlanmasına katkı sağlayacak birçok hizmeti de yerine getiriyor.

AMAÇ SOSYAL İZOLASYONA TEŞVİK

Sosyal izolasyonun sağlamasına destek olmak, evde kalan İstanbulluların daha keyifli zaman geçirmelerini sağlamak ve bu süreçte farklı bir etkinlik ile İstanbulluların hayatına renk katmak amacıyla “İçeriden Dışarısı” isimli bir fotoğraf yarışması düzenleniyor. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından başlatılan yarışma ile evde kalma sürecinin daha keyifli hale getirilmesi hedefleniyor. Yarışma bu süreçte virüsten korunmak için zamanlarını evde geçirenlerin pencerelerden ya da balkonlardan çekecekleri fotoğraflar arasında düzenleniyor.

KONU KISITLAMASI BULUNMUYOR

Katılmak isteyenler için yarışmayla ilgili herhangi bir konu kısıtlaması bulunmuyor. Katılımcılar evden çekilmesi kaydıyla dış dünyaya ait çektikleri her fotoğrafı yarışmaya dahil edebiliyor.

Haberin Devamı

KATILIM, DEĞERLENDİRME VE ÖDÜLLENDİRME

Yarışma 17 Nisan’da başlıyor ve 26 Nisan’da saat 23:59’a kadar devam edecek. Fotoğraf sahipleri @ibbgenclikvespor İnstagram hesabını takip edip yine bu hesabı etiketledikten sonra, çektikleri kareleri #içeridendışarısı etiketi ile paylaşarak yarışmaya katılabiliyor. Belirtilen saatler dışında yapılan paylaşımlar yarışmaya dahil edilmiyor. İlk üçe giren fotoğraflar @ibbgenclikvespor İnstagram sayfasında 29 Nisan’da duyurulacak ve ilk üçe giren fotoğrafların sahiplerine hayat normal seyrine döndüğünde kullanabilecekleri bisiklet hediye edilecek. İlk üçün ardından belirlenen 5 fotoğrafı çeken kişi ise oyunlar sahnelenmeye başladığında izleyebilecekleri İBB Şehir Tiyatrolarından çift kişilik tiyatro bileti kazanacak.