Gazete Vatan Logo

Efes’te sünnet düğünü değil, tanıtım yemeği

Efes Antik Kenti’nde sünnet düğünü yapıldığı iddiaları tartışma yarattı. Bakanlık organizasyonun düğün töreni değil, Wind Star Curise Gemisi ziyaretçilerine tanıtım yemeği olduğunu açıkladı

Efes’te sünnet düğünü değil, tanıtım yemeği

İzmir’in Selçuk ilçesindeki tarihi Efes Antik Kenti’nde çekildiği açıklanan yemek organizasyonuna ait fotoğraflar, sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Tarihi bir alanda bu tür organizasyonlara nasıl izin verildiği notuyla paylaşılan ve sünnet düğününde çekildiği ileri sürülen fotoğraflar, kısa sürede sosyal medya kullanıcıları tarafından da kendi sayfalarında yayımlandı. Tarihi alanlardaki bu tür faaliyetlere karşı gösterilen tepkilerle tartışma büyüdü. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da “Roma belediyesinin Colosseum’da böyle bir yemeğe izin verdiğini düşünün, yer yerinden oynar” şeklinde

paylaşımlarda bulunan tepkilerini dile getirdiler.

Yalanlama geldi

Tepkilerin büyümesi üzerine İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge, fotoğrafın doğru olduğunu ancak kesinlikle düğün, nişan ya da sünnet gibi organizasyonlara izin verilmediğini açıkladı. Erge “Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar, sınırlı sayıda olmak şartıyla, yemek ya da kokteyl tarzı faaliyet yapabiliyorlar. Ancak bu da Efes Müze Müdürlüğü ve bakanlığın onay verdiği faaliyetler için geçerli. İzinden sonra bir protokol yapılıyor ve müze görevlilerinin gözetiminde organizasyon gerçekleştiriliyor” dedi.

Haberin Devamı

Bakanlık açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı fotoğrafların 27 Haziran 2017 tarihinde Sea Song Tours tarafından Celsus Kütüphanesi önünde Wind Star Curise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemeğe ait olduğu açıkladı. Bakanlık açıklamasında “Şirket tarafından Bakanlığımızın ilgili birimi DÖSİMM’e tahsis ücreti ödenmiştir. Fotoğraflarda kütüphanenin önünde masaların ve sandalyelerin konulduğu zemin restorasyon çalışmalarından kalma, 1978 tarihli beton kaplamalıdır; etkinliklerin alandaki tarihî ve arkeolojik yapıya zarar vermeyecek konum, mesafe ve nitelikte olmasına en yüksek düzeyde dikkat edilmektedir” denildi.

19.00-23.00 arası izin

Kültür ve Turizm Bakanlığı antik kentteki organizasyonlarla ilgili prosedürü açıkladı: “Efes Antik Kent içerisinde Büyük Tiyatroda Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile Odeon, Celsius Kütüphanesi, Liman Caddesi ve liman hamamlarında, Bakanlığımızın Süreli Kullanım Yönergesi kapsamında sınırlı kültürel ve turistik etkinliklere izin verilmektedir. Bu etkinlikler, Antik Kent ziyarete kapandıktan sonra, saat 19.00-23.00 arasında yapılabilmekte ertesi sabah Antik Kent ziyarete açıldığında etkinliğin yapıldığı alan tamamen toparlanmış ve temizlenmiş olmaktadır.”

Haberin Devamı