Gazete Vatan Logo

E Devlet Giriş İle Numara Taşıma Sorgulama

E Devlet giriş ile telefon hatları hakkında detaylara ulaşabilirsiniz. E Devlet üzerinden numara taşıma sorgulama yaparak hangi hattan hangi GSM operatörüne ait olduğunu öğrenmek için E Devlet haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Ülkemizde her ne kadar 3 büyük GSM operatörü bulunsa da son yıllarda küçük ölçekli pek çok GSM operatörü de kurulmuştur. Bu gelişmelerin yanında bu GSM operatörleri arasında kişilerin numaraları ile birlikte geçiş yapabilmesi ile birlikte, hangi numaranın hangi GSM operatörüne ait olduğunu bilmek zorlaşmıştır.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

NUMARA TAŞIMA SORGULAMA

Zira eski dönemlerde her operatörün kendisine ait bir numara başlangıcı bulunduğu için numaralar aranmadan önce operatör hakkında kişiler bilgi sahibi olabiliyordu. Numara taşıma ile birlikte zorlaşan bu durum karşısında devlet tarafından geliştirilen hizmet sayesinde online olarak numara sorgulama yapabilmeniz ve sorgulama sonucunda hangi hattan hangi operatöre ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

E Devlet üzerinden sağlanan bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin ilk olarak E Devlet portalına giriş yapması gerekmektedir. Bugiriş işlemleri özellikle ilk defa portala giriş yapacaklar için önemlidir. Zira bu kişilerin ilk olarak E Devlet şifresi alması gerekmektedir. Portal şifresi için ise PTT üzerinden işlemlerin başlatılması gerekmektedir. Kişilerin bizzat başvuru yaparak öğrenebileceği bu bilgiler sayesinde vatandaşların devlet portalını kullanabilmesi mümkün hale gelmektedir. PTT’den alınan şifre ile birlikte T.C. kimlik numaranızı girmeniz portala erişim sağlamak için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Giriş işlemlerini belirtilen şekilde yaptıktan sonra açılacak olan hizmetler arasında ilk olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu seçmeniz gerekmektedir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu menüsünden ise Numara Taşıma Sorgulama bağlantısını tıklamanız gerekir. Belirtilen seçimi yapmanız ile birlikte sorgulama yapacağınız ekran yeni sayfada açılacaktır. Sayfada yer alan telefon numarası kısmına sorgulama yapmak istediğiniz numarayı girmeniz gerekir. Böylece sorgulama ile birlikte bu telefon numarasının hangi GSM operatörüne ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

E Devlet portalı üzerinden sunulan hizmetlerden sadece birisi olan bu numara taşıma sorgulama ile sizler de numaralar hakkında belirtilen şekilde bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı