Gazete Vatan Logo

‘Durmayacak!’

‘Durmayacak!’

Başbakan Davutoğlu, Türk uçaklarının sınırda IŞİD hedeflerini yüzde yüz isabetle ortadan kaldırdığını söyledi ve ekledi: Operasyon hedefine ulaşmıştır ve durmayacaktır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’e karşı yapılan operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu (dün) sabah itibariyle silahlı kuvvetlerimiz aldığı talimat çerçevesinde Suriye sınırında Türkiye’yi tehdit etme potansiyeli taşıyan DAEŞ hedeflerini yüzde yüz isabetle ve tespit edilen bize arz edilen noktalar olmak üzere yüzde yüz isabetle tam bir başarıyla ortadan kaldırmıştır. DAEŞ’a dönük operasyon hedefine ulaşmıştır ve durmayacaktır. Her an Suriye’nin üzerinde ve sınıra yakın bölgelerdeki hareketliliği gözlüyoruz. Türkiye’yi tehdit eden en ufak bir hareketlilik karşısında da en şiddetli tepki gösterilecektir.”

‘Suriye’ye girmeden’

“Tespit edilen hedefler Türkiye sınırında kalmak suretiyle Türkiye’nin hava kuvvetlerinin yok edebileceği hedeflerdi. Suriye sınırına girme ihtiyacı olmaksızın hedefler vurulmuştur. Güdümlü füzelerle. Sınıra girmeden de hedefler bertaraf edileceği için Suriye sınırına geçme ihtiyacı hissedilmemiştir. Hissedilmiş olsaydı da geçilirdi. Türkiye’ye dönük saldırı nerede yapılırsa yapılsın o saldırıyı yapanlar yok edilirdi. Buna ihtiyaç hissedilen bir durum olmadı.”

Haberin Devamı

‘Savaşın parçası değiliz’

“Suriye’de kriz 4 yılına yaklaştı ama Türkiye, herhangi bir savaşın parçası haline gelmedi, gelmeyecek. Ama bizi tehdit eden bize yönelik bir güvenlik tehdidi oluşturan bir odak varsa ona karşı tedbir almak uluslararası hakkımızdır. Dün aldığımız tedbirlerin ABD ile yürütülen müzakerelerle hiçbir alakası yoktur. Tabii ki bütün bu tedbirler bağlamında bilgilendirildi ama bu Türkiye’nin ulusal güvenliği bağlamında aldığı karardır. İncirlik’in açılması ve o bağlamda yürütülen müzakereler de dahil üzere o ayrı bir müzakere konusudur. Ayrı bir süreçtir.”

‘Şam’a bilgi verilmedi’

“Şam yönetimine bilgi verildi gibi haberler var, bu söz konusu değil. Türkiye, kendi güvenliği ile ilgili karar alırken Ankara’da alır, bu güvenliği uygular. Dün astsubayımıza dönük saldırı zaten Türkiye’ye meşru müdafaa hakkı doğurmuştur. Kimseyi herhangi bir şekilde bilgilendirme sorumluluğumuz yoktur. Ama müttefik ülkeleri bilgilendirdik. Çünkü bir koordinasyon yapılması gerekir.

Haberin Devamı

5 IŞİD’çi öldürüldü!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ziyaretinde IŞİD’e yönelik gerçekleştirilen hava operasyonu hakkında bilgi aldı. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit eden 5 IŞİD teröristinin öldürüldüğü bilgisini verdi.
‘PKK ve IŞİD eş zamanlı’
"PKK’nın terör eylemleriyle IŞİD’in terör eylemleri arasında neredeyse bir paralellik ve eş zamanlılık var. Suriye’de karşı karşıya oldukları düşünülen gruplar Türkiye’yi hedef aldıklarında ortak bir zeminde buluşabiliyorlar. Ayrıca İstanbul sokaklarında Kalaşnikoflu gösteri yapmaya kalkan bu çerçevede bütün yasal tedbirlere rağmen yüzlerine maske takmaya devam eden DHKP-C ve bağlantılı örgütlerin de sahneye çıktığını görüyoruz. Biz bunların tesadüf olmadığını değerlendiriyoruz.”
Ceylanpınar’da 35 gözaltı
“Ceylanpınar’da polislerimizin şehit edilmesi ile ilgili olarak 35 kişi, Diyarbakır’da polisimizin şehit edilmesiyle ilgili olarak da 19 kişi gözaltına alındı. Kimin bu cinayetlerle ilişkisi varsa bu bizim, polislerimizin ailelerine, ülkemize borcumuzdur. Askerlerimizin şehit edilmesine sebep olan IŞİD militanları nasıl gerekli mukabeleyi görmüşse polislerimizi kalleşçe, alçakça şehit edenler de kesinlikle kimin eli varsa cezalandırılacaktır.”

Haberin Devamı