Gazete Vatan Logo

Deprem profesörünün Baykal yorumu

"Uzatmalı parti başkanı, yakışıksız önder"

Jeofizik uzmanı Prof.Dr. Ercan, kendi adını taşıyan internet sitesinde yer alan yorumunda, yönetimi için `sakıncalı', isim vermeden göndermede bulunduğu Genel Başkanı Deniz Baykal için ise `yakışıksız' ve `uzatmalı parti başkanı' sıfatlarını kullandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçmenin gözünde bittiğini iddia etti.

Deprem profesörü, `www.ahmetercan.net' adlı internet sitesine `CHP' başlığıyla eklediği yazısının girişinde, CHP'nin bayrağında yer alan altı okun, Atatürk'ün altı ilkesi laiklik, milliyetçilik, devletçilik, bağımsızlık, devrimcilik ile halkçılığı işaret ettiğini ve bu değerlerin tartışılamaz olduğunu belirtti. "Türkiye'de hiçbir parti, ocak, kuruluş bu temel ilkeler dışında yönlenemez, karar alamaz, oy toplayamaz. Bunu yapanlar, Türkiye Cumhuriyeti'ne baş kaldırmış demektir" ibarelerini kullanan Prof.Dr. Ahmet Ercan, yazısının bundan sonraki bölümünde mevcut CHP yönetimini ve ismini kullanmadan partinin Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi.

`UZATMALI BAŞKAN, YAKIŞIKSIZ ÖNDER'

Profesör Ercan yazısında şu ifadelere yer verdi:

"CHP'nin çekirdeği, dayanağı da altı oktur. Ne yazık ki, geçen süre içinde CHP altı ok ilkelerini, Cumhuriyetimizi geliştirip, yüceltip, koruyamamış, yerini gençlere bırakmayan yakışıksız önderlerle aşınmıştır. CHP çekirdek parti olarak, Cumhuriyet'in değerlerini korumak üzere birleştirici olacağına, yeteneksiz bir önderin koltuğunu koruma amacıyla başkalaşıp, umudunu yabancıların yönetimine dayandıran başka partilerin yolunda yürür, ötesi onlara yardımcı olan konumda, bugünlerdeki Cumhuriyet'in göçüşüne yol açmıştır. Uzatmalı parti başkanı, kamuoyunun duygu ile istemini gözardı ederek, kendi başkanlığını korumak uğruna, Cumhuriyet'in uçuruma sürüklenmesini bile görmezlikten gelme aymazlığını göstermiş, uzlaşmaz, hırçın kimliğinden uzaklaşamamıştır. Süre içinde CHP, asıl güç aldığı `halk' tabanından kopmuş, baskı, kayırma ile yönetmeğe kalktığı kendi örgütleri ile ilişkisi yıpranmış ya da kopmuştur."

CHP ÜST YÖNETİMİ `SAKINCALI' İDDİASI

Ercan yazısının sonunda ise, CHP'nin seçmenin gözünde bittiğini kasteden şu sözleri kullandı:

"Bugünkü yapısı ile CHP üst örgütü, günümüz Ankara yönetimi ölçüsünde sakıncalıdır. Artık Türkiye'nin sandık seçeneği kalmamıştır. Kurtuluş; seçimde değil. Altı ok ilkeleri doğrultusunda bir araya gelecek `Cumhuriyet Birliği'ni oluşturmak, Atatürk Cumhuriyetini yeniden kurmaktır. Bu doğrultuda verilen emek ile çabaları olanları yürekten kutluyorum."

MANGANEZİN CİNSEL GÜCÜ ARTIRMASI

Prof.Dr. Ahmet Ercan, geçen ekim ayının başında Muğla'nın Marmaris İlçesi İçmeler Beldesi'ndeki eski manganez madeninin civarında dolaşmanın ve manganez parçalarının yakınında bulunmanın cinsel gücü arttıracağını belirten sözleriyle gündeme gelmişti.

Bu açıklamalardan iki gün sonra ise Prof.Dr. Ercan'ın, çevre, sağlık, Türkçe gibi değişik konulardaki fikirler ve bilgilerini paylaştığı kendisine ait internet sitesinde cinsel gücü artırıcı tavsiyelere de yer verilmiti. Böylece Prof.Dr. Ercan, çok konuşulan isimlerin arasına girmişti.

Son olarak geçen cumartesi sabahı İzmir'in Menemen ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremi yorumlarken, Ege Denizi'nde 7 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi. Cumartesi günü öğle saatlerinde yaptığı açıklamasının ardından da geçen pazar sabahı Yunanistan'ın güneyinde 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İKİ KEZ SİYASETİ DENEDİ

CHP yönetimini ve Deniz Baykal'ı yazısıyla eleştiren Ahmet Ercan'nın siyasi karnesi zayıf.

İstanbul 2. Bölge'den bağımsız aday olarak girdiği 2002'deki milletvekiliği seçimi ile Demokratik Sol Parti'den Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak giridği 2004'teki yerel seçimlerde seçilemedi ve umduğunu bulamadı.

Haberin Devamı