Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyonluk tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 24 Mayıs'ta Meclis'te yaptığı konuşma ve aynı günkü sosyal medya paylaşımları nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyonluk tazminat davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde her bir konuşması için 500 bin TL olmak üzere toplam 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın yaptığı açıklama şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24.05.2022 tarihli Türkiye Büyük Millet Meclisi CHP Grup Toplantısında yapmış olduğu konuşma ve aynı tarihte Twitter hesabı üzerinden paylaştığı video aracılığı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak kişilik haklarını ihlal edici mahiyette gerçek dışı itham ve isnatlarda bulunmuştur. Bu açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde her bir konuşması için 500.000 TL olmak üzere toplam 1.000.000 TL’lik manevi tazminat davası açılmıştır.

DAVA DİLEKÇESİNDEN:

Davalının konuşmasının bütününe bakıldığında esas maksadı, demokratik seçimle iş başına gelen ve halen görevde bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın kaçacağı iddiası üzerinden kaos oluşturmak, kamu idaresinin işleyişini felce uğratmaktır.

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatı ve mücadelesi dikkate alındığında "yurt dışına kara para aktardığı ve kaçacağı iddiası" onun kişilik haklarına yapılacak en büyük saldırıdır. Davalının söz konusu mesnetsiz iddiaları nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik hakları, onur şeref ve saygınlığı ağır bir şekilde ihlal edilmiştir.