Gazete Vatan Logo

‘CHP etkinliklere katılacak’

CHP, 15 Temmuz’da Meclis’te yapılacak tüm etkinliklere katılacağını açıkladı. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 00.13’te yapılacak yürüyüşe katılacaklarını ve Kılıçdaroğlu’nun da sabaha karşı konuşma yapacağını duyurdu

‘CHP etkinliklere katılacak’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan yaptığı basın açıklamasında parti olarak 15 Temmuz törenlerine katılacaklarını belirterek, “Dün itibariyle davetiye geldi Meclis Başkanlığının davetiyesi. Meclisin kuruluş iradesinin yeniden yaşandığı bir geceydi o gece. Demokrasiyi savunan, ortadan kaldırmayacak, yok etmeyecek ifade edecek her türlü Meclis etkinliğinde yer alacağız. Bu çerçevedeki Meclis törenlerinin dışında olmamız mümkün değil. Bu nedenle 15 Temmuz anmaları çerçevesinde cumartesi günü gündüz Genel Kurulda hazır bulunağız. Sayın genel başkanımız orada bir konuşma yapacak. Daha sonra gece 00.13’te 16 Temmuz sabaha karşı birinci Meclis’te başlayan 00.13’teki yürüyüşte sayın genel Başkanımız ile bütün milletvekillerimiz ile hazır olacağız. Oradan bugünkü Meclis’e yürüyeceğiz. Resmi tören içerisinde yer alacağız. Sabaha karşı yapılacak liderlerin konuşmasında da sayın genel başkanımız konuşma yapacak. Yani bu programa katılacağız” diye konuştu.

‘Şık olmayan davet’

Haberin Devamı

Tezcan, “TBMM’nin her ne kadar gecikmeli gönderilen üzerinde çeşitli tartışmalara neden olduktan sonra gönderilen şık olmayan bir davet ile gönderişmiş olsa da 15 Temmuz TBMM’nin halk ile beraber demokrasiyi savunma konusunda kararlı direnişini ifadesidir ve o günü kutlamak en fazla anmak TBMM’nin hakkıdır. O nedenle TBMM’nin etkinliklerinde aktif bir şekilde yer alacağız. Bütün halkımızı bu anmaya katılmaya davet ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızın darbeye karşı demokrasiyi savunma konusunda bu kararlı duruş çerçevesinde hazır bulunmaları bizleri mutlu edecektir davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Kayırma ve koruma’

Tezcan, “Her zaman söyledik tekrar ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimine karşı bir büyük uzlaşma ve mutabakat ile güçlü bir demokrasiyi kurma görevi önümüzde duruyor. Bu süreç içerisinde 15 Temmuz’un ertesi günü söylediğimiz 3 önemli görevin ne yazık ki 1 yıl geçmesine rağmen tamamlanmadığını görüyoruz. Normalleşme, hesaplaşma ve demokratikleşme. Hızla normalleşmeliyiz dedik. Ancak normalleşeme yerine OHAL’in yerleştirildiği bir süreç geldi dayatıldı. Hesaplaşama intikam alma aracı haline dönüşmesin hukuk içerisinde kalsın dedik adalet kapı dışarı edildi. Kayırma ve korumanın hakim olduğu bir süreç yaşanmaya devam ediyor” diye konuştu. Tezcan, “Halkın 15 Temmuz’unu savunmaya devam ediyoruz. 15 Temmuz’u bir bütünleşme aracı olarak görüyoruz. Ayrışma ve kutuplaşma aracı haline getirilmemelidir. Bu konuda hep hassas davrandık. 15 Temmuz günü anmalarının bu çerçevede yürütülmesi gerektiğini tekrar işaret etme gereği duyuruyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Hepimiz Meclis’te bombalar altındaydık’

Tezcan, “15 Temmuz ile ilgili bize iki davetiye geldi. Biri 6 Temmuz’da yani bir hafta önce bütün milletvekillerine geldi. Bu cumartesi günü yapılacak olan gündüz programının daveti. Meclis’in programının daveti. Basından öğreniyoruz ki bir başka 15 Temmuz kutlaması daha planlanmış bu ikinci anmanın davetiyesi henüz gelmemişti. Burada da anamuhalefet partisi genel başkanının konuşma yapmayacağı meclis başbakanın, başbakanın, MHP’nin konuşma yapacağı basına düştü. ‘TBMM’yi bölemezsiniz’ dedik. Ondan sonra tablonun değiştiğini gördük. Bu çıkışımızdan sonra 13 Temmuz’da Meclis başkanlığını davetiyesi. Başından beri 15 Temmuz’a karşı direnişte gazi Meclis’in bir kez daha kararlı ve cesur duruşu ile gazi Meclis olduğunu tescillediğini ifade etmiştik. Hepimiz oradaydık bombaların altında parti ayrımı gözetmeden” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Hukuk dışı yöntemler uyuşturucu müptelalığı gibi bir alışkanlık’

Başbakan Binali Yıldırım’ın, OHAL uygulamasıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Tezcan, “Sayın Binali Yıldırım bizim 20 Temmuz darbesi tezimizi tasdik etmiştir. Alıştılar OHAL şartları altında Türkiye’yi yönetmek hoşlarına gitti. Bir uyuşturucu bağımlılığı haline geldi OHAL şartlarında ülke yönetmek. Dün AK Parti Genel Başkanı da bir toplantıda ‘grevleri de erteliyoruz. Ne güzel bakın bu şartlarda’ demişti. OHAL’in emek, özgürlükler dünyasına vurduğu darbeyi ilk elden anlatmıştı. Alıştılar bir uyuşturucu müptelalığı gibidir bu hukuk dışı yöntemlerle yönetme alışkanlığı” dedi.

Haberin Devamı