Gazete Vatan Logo

Çetenin infaz listesi

MİT’te Daire Başkanlığı da yapan Mehmet Eymür’ün, ortadan kaybolan MİT’e çalıştığı bilinen işadamı Tarık Ümit’le 1995’de yaptığı görüşmenin dökümü dava dosyasına girmişti. Taraf’ta yayımlanan tutanak, devletin, cinayetlerin faillerini başından beri bildiğini gösteriyor. Görüşmelerde Tanık Ümit’ini bazı anlatımları şöyle:

- Gece Fevzi Aslan’ı (Kürt işadamı) aldık, işi bitti. İbrahim Şahin ve ekibinin işi bu, tamam mı ağabey?

- Buldan’ın (Savaş Buldan) olayında arabadayız. Biz onları kaptık. İki tanesi, Muhsin’in siyah mercedesine bindirdik, kelepçeledik bindirdik.

- Behçet Cantürk’ün üzerinde çıkan para 20 milyon TL’sı tamam. Aslan’ın üzerinde çıkan para 3 bin mark. Bir 100 bin TL, bir 50 bin Tl, bir de 20 bin TL.

- Ümit bir konuşmada, “Topal’ı kaldıracaktık” diyor. Eymür’ün yanındakiZafer Balamir ise “Onu Ağar, Doğu Perinçek için mi söyledi, M.Ali Birand için mi?” diye soruyor. Ümit “Birand için” diyor.

- Londra’da işlenen Mehmet Kaygısız cinayetine ilişkin Ümit şunları anlatıyor: “Çok heyecanlı biliyor musun... Sen git Kürt mahallesine (Londra’da) ağabey onu ara, bunu ara. İki saat sonra Mehmet Kaygısız bom diye. (...) Açtım Mehmet Ağar’a telefon. Ağabey dedim bir tanesi vurulmuş. ‘Yapma ya’ dedi. Vallahi dedim.”

Haberin Devamı

- MİT’çi Yaman Namlı ise savcılık ifadesinde “Tarık Ümit’le görüşmelerimizde iki tane öldürülecek kişiler listesinden bahsediliyordu. Listelerde M.Ali Birand, Mustafa Süzer, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül gibi kişilerin de isimlerinin olduğunu Ümit’ten duydum” diyor.