Gazete Vatan Logo

Çağla, gözlerini göğüslerine diken güvenlikçiden şikayetçi

İstanbul Maçka Parkı’nda güvenlik görevlileri Çağla Köse’nin kıyafetine müdahale etmek istedi. Genç kadın olay sırasında sinir krizi geçirdi. Polisin araya girmesiyle tartışma sona ererken Köse, şikayetçi olacağını söyledi.

Çağla, gözlerini göğüslerine diken güvenlikçiden şikayetçi

Stil danışmanı olan 24 yaşındaki Çağla Köse ve arkadaşları Cumartesi günü Maçka Parkı’na oturmaya gitti. Köse’nin saat 6 sularında tuvalete gittiği sırada bir güvenlik görevlisinin kıyafetine müdahale etmesi üzerine tartışma çıktı. VATAN’a konuşan genç kadın, “Birden önümde durarak, ‘Burada böyle gezinmene izin vermiyorum. Ben buranın güvenliğiyim. Memelerini açamazsın” diyerek üstüme geldi” dedi.

“Memeni açıp dolaşamazsın”

Çağla Köse yaşanılanları şu sözlerle anlattı: “Üzerimde krem renkli bir elbise vardı. Arkadaşlarımla oturuyorduk. Tuvalete indim. Orada bir güvenlik önümde durup, ‘Burada böyle gezinmene izin vermem’ dedi. İlk önce ‘Anlayamadım’ dedim. ‘Ben buranın güvenliğiyim, istemiyorum burada böyle dolaşmanı. Burada aileler var. Memeni açıp dolaşamazsın’ dedi. Çevredekiler beni korumaya çalışınca güvenlik copuyla vurmaya çalıştı. Daha sonra herkes başımıza toplandı.”

“Güvenlikçi diklendi”

Biz tepki gösterince, ‘Burada tecavüze uğradığınızda kim koruyacak’ dedi. Akşam 21.00 sularında polisler geldi. Güvenliğin, şikayetçi olduğunu ve memelerimi açarak, çevredeki insanları rahatsız ettiğimi söylemiş. Ben bunu duyunca olay yerinde kriz geçirdim. Sonra yine tartışma çıktı. Polisler güvenlikle bir kaç dakika konuştuktan sonra tamam hallettik diyerek karakola davet ettiler. Gitmek istemedim. Ama pazartesi günü ilk işim savcılığa şikayet etmek olacak. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Bir kadını bu şekilde taciz etmeye hakkı yok.”

Haberin Devamı

Elbiseme, şortuma karışma yürüyüşü!

KADIN örgütlerine üye çok sayıda kadın, dün akşam saat 19.00’da Maçka Demokrasi Parkı’nda toplanarak bir güvenlik görevlisinin Çağla Köse’yi kıyafeti nedeniyle parktan atmaya çalışmasını protesto etti. Davullar ve düdükler eşliğinde parkta yürüyen kadınlar, “Elbiseme, şortuma, hayatıma karışma” ve “Kadınlar birlikte güçlü” sloganları attı. Parkta oturan vatandaşların da alkışlarla protestoculara destek verdiği görüldü. Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Dilber Sünnetçioğlu “Buradaki güvenliklerin işi sadece buranın güvenliğidir. Kimse kimsenin kıyafetine karışamaz. Buna hakkı yok” dedi. Eyleme CHP milletvekili Selina Doğan da destek verdi. Şişli Belediyesi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı kınadı.

Haberin Devamı