Gazete Vatan Logo

Çağdaş Atan Beşiktaş hakkında ne dedi? (Çağdaş Atan kimdir?)

Beşiktaş'ta teknik direktör adayları arasında yer alan Sergen Yalçın'ın yardımcılarından Çağdaş Atan sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Atan yaptığı paylaşımda, "Sergen Hocanın bu transferi gerçekleşir gerçekleşmez ama ben artık 40 yaşında bir teknik adamım 26 yaşımda futbolcuyken yaptığım bir hata bir daha önüme çıksın istemem" dedi. Çağdaş Altan’ın attığı bu tweet sonrası, ‘’Çağdaş Atan ne dedi?’’ sorusuna cevap aramaya başladı. İşte detaylar…

Çağdaş Atan Beşiktaş hakkında ne dedi? (Çağdaş Atan kimdir?)

Abdullah Avcı’nın ayrılışı sonrası Beşiktaş’ta teknik direktör adayları arasında ismi geçen Sergen Yalçın’ın yardımcılarından Çağdaş Atan sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu. Altan’ın yaptığı, ‘’Sergen Hocanın bu transferi gerçekleşir gerçekleşmez ama ben artık 40 yaşında bir teknik adamım 26 yaşımda futbolcuyken yaptığım bir hata bir daha önüme çıksın istemem. Özrü kabul etmek büyüklüktür. Saygılar’’ paylaşımının ardından, Çağdaş Atan ne dedi soruları arttı. İşte detaylar…

Çağdaş Atan, Beşiktaş'ta oynarken seyirciyle yaşadığı gerilim sonrası verdiği röportajda "BJK bu kafa ile 10 yıl şampiyon olamaz" şeklinde bir ifade kullanmıştı. Başka bir röportajda sarf ettiği bu sözler hakkındaki pişmanlığını ise şu sözlerle anlattı.

‘’….gençliğin verdiği heyecanla ve kendime olan güvenle yapılmaması gereken bir röportaj verdim. Sonra da ipler koptu tabi. Bir daha BJK’da oynamak istemediğimi ve bu mantaliteyle 10 sene daha şampiyon olamayacağını söylemiştim. Büyük bir hataydı. Çok özür diledim sonrasında her yerde. Şimdide özür diliyorum geç olsa da affedilmeyeceğimi bilsem de.’’

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ ATAN KİMDİR?

Futbola 8 yaşında ailesinin desteğiyle Altay'ın altyapısında başladı. 2000 yılında Marmarisspor’da profesyonelliğe yükselerek, bu takımla 3. Lig’de şampiyon oldu. Daha sonra eski takımı Altay’a geri döndü ve 2. Lig’de de şampiyonluk yaşadı. Ardından iki sezon Süper Lig’de oynadı. Altay'da oynadığı dönemde bir top toplayıcı çocuğa tokat attığı için spor kamuoyu tarafından sıkça eleştirildi. 2003-04 sezonunda Denizlispor’un formasını giyen Çağdaş, burada gösterdiği performans ile Türkiye millî futbol takımı kadrosuna çağrıldı.

2004-05 sezonu öncesinde 1 milyon $ karşılığında Beşiktaş'a transfer oldu. Beşiktaş'ta ilk lig maçına 12 Eylül 2004 tarihinde Sakaryaspor ile oynanılan maçta çıkarken, ilk lig golünü 15 Mayıs 2005'te İstanbulspor'a karşı attı. 8 Nisan 2006'daki Malatyaspor maçında taraftarlarla yaşadığı olaylar ve maç sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Beşiktaş yönetimi tarafından 100 bin TL para cezasına çarptırılırken süresiz kadro dışı bırakıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra kendisine aralarında RSC Anderlecht, VfL Bochum gibi takımlarında bulunduğu birçok kulüp talip oldu. Ancak tercihini Trabzonspor'dan yana kullandı ve yeni takımıyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. Çağdaş Trabzonspor'da ise ilk lig maçına 5 Ağustos 2006'da Kayserispor karşısında çıkarken, ilk lig golünü 14 Ekim 2006 tarihinde Kayseri Erciyesspor ile oynanılan ve 3-1 kazanılan maçta attı. Trabzonspor'da 40 lig maçına çıkıp 5 gole imza atan Çağdaş, 2008-09 sezonunun sonunda sözleşmesinin sona ermesi ve Avrupa'da oynama isteği nedeniyle 2 Haziran 2008'de Bundesliga takımlarından Energie Cottbus'a imza attı.

Cottbus'ta ilk lig maçına 22 Ağustos 2008'de Hannover 96 karşısında çıkan Çağdaş, sezonun ilk maçlarında fazla forma şansı bulamamasına rağmen, daha sonraki haftalarda sürekli olarak kadroda yer almaya başladı. Energie Cottbus'la ilk lig golünü 15 Şubat 2009 tarihinde Borussia Dortmund'a attı. Sezon sonunda takımının küme düşmesiyle FC Basel ile 2+1 yıllık olmak üzere 3 yıllık sözleşme imzaladı. FC Basel'i seçmesindeki ana neden olarak ise kulübün Avrupa Kupalarında oynayacak olmasını gösterdi.

Haberin Devamı

2011-12 sezonun için adı eski takımı Trabzonspor'la anılsa da Çağdaş Atan Süper Lig'in yeni ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'yla anlaşarak buraya transfer oldu.

2012-13 sezonunun başında Süper Lig'in yeni ekiplerinden Akhisar Belediyespor'a transfer oldu.

2014-15 sezonunun başında PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Atan Nikola Mikic'in yerine kaptanlık görevine getirilmiştir.

2014-15 sezonu devre arasında PTT 1. lig ekiplerinden Manisaspor'a transfer olmuştur.

Özel hayatı

Atan evli ve bir çocuk babasıdır.Oyuncu Berk Atan'ın kuzeni dir.

Millî takım kariyeri

Millî takım formasını ilk kez 18 Şubat 2004'te Danimarka'ya karşı giyen Çağdaş, millî takımla ilk golünü 31 Mart 2004 tarihinde Hırvatistan ile oynanılan hazırlık maçında attı. Çağdaş ayrıca Türkiye A2 millî futbol takımı formasını da 3 kez giyip 1 gol attı.

Haberin Devamı